Skocz do zawartości

Receptury Stone Brewing Co.


zgoda

Rekomendowane odpowiedzi

W jednym z numerów BYO (grudzień 2008) Stone Brewing Co. miało swoją obszerną prezentację, wraz z recepturami na kilka piw. Jeżeli ktoś nie ma tego numeru, to browar udostępnił skany artykułów na swojej stronie.

 

http://www.stonebrew.com/news/081201/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Piwo bez piany, jakkolwiek ułomne, dalej jest piwem. ;)

 

Wanilia, kakao (w postaci ziaren), czekolada - to wszystko widziałem w wielu recepturach. Jakoś nikt nie narzekał na całkowity brak piany. Sądzę, że drożdże sobie poradzą z tą odrobiną tłuszczu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 5 miesięcy temu...

Odgrzewam. Jakis czas temu wydali 'swoja' ksiazke ('The Craft of Stone Brewing'). Dostepna rowniez w wersji elektronicznej (Amazon Kindle).

Jest tam oczywiscie wiecej info o procesie powstawiania piw, browarze, wiecej receptur itp itd

W niektorych recepturach zalecaja dosyc ciekawe czasy zacierania = 15 min; 30 min !!!

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.