Sojer Opublikowano 23 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2012 skocz na OIOM, albo skocz na dziecieca onkologie. Taka drobna zacheta i to 20 minut zlego samopoczucia da sie przetrzymac Wizyta na dziecięcej onkologii spowoduje, że zamiast spędzić 20 minut na samo oddanie krwi dołożysz jeszcze 40-60 min. i oddasz płytki lub koncentrat krwinek czerwonych. Płytki w sumie łatwiej, bo można co miesiąc, krwinki czerwone co 6 miesięcy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Jutro idę oddać mój 4731 mililitr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 26 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Jutro idę oddać mój 4731 mililitr dobrze ze mi przypomniałeś - ja pojadę w poniedziałek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Wczoraj w mojej miejscowości odbył się koncert zespołu TSA. Koncert szczególny gdyż dzień wcześniej Andrzej Nowak, gitarzysta zespołu, trafił do szpitala w ciężkim stanie. Muzycy pomimo okrojonego składu zagrali rewelacyjny, ponad dwu godzinny koncert właśnie dla swojego kolegi. Ze sceny padła prośba o oddawanie krwi dla Andrzeja. Jeśli ktoś ma możliwość to zapraszam. Informacje potrzebne aby dopełnić formalności w punkcie krwiodawstwa: Kraków, ul. Wrocławska 1, Szpital Wojskowy z dopiskiem "Dla Andrzeja Nowaka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 9,5 litra właśnie zajadam się czekoladą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 24 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2012 a ja poczekam jeszcze 4 miesiace... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomX Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Dziś uskuteczniłem ósmą donację. Pierwszy raz w centrum krwiodawstwa a nie na akcji wyjazdowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Mi termin otwiera się dopiero za 4 tygodnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomX Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Dziś znów oddawałem, nie obyło się bez przygód... Drugi raz na 9 donacji moje żyły zostały zmasakrowane, wyglądam jak narkoman Usłyszeć "cholera przeszła na wylot" przy wkłuciu - bezcenne Ale i tak za 2 miesiące wrócę do RCKiK, o ile hemoglobiny będzie dość Btw. właśnie stwierdzam empirycznie, że picie piwa na wieczór po donacji to zły pomysł. Niby takie oczywiste a nie pomyślałem, że jedno piwo mnie tak sponiewiera... Tyle czerwonych podkreśleń w poście... Nigdy więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 A moja donacja odwlecze się przynajmniej do końca maja... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 dziś po raz kolejny oddałem krew oddając 10 litr krwi Sojer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 A ja wczoraj oddałem 18 litr osocza elroy i Sojer 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winger Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 No, ja niestety z oddawaniem krwi się pożegnałem, dorwała mnie borelioza w zeszłym roku po ukąszeniu kleszcza (na miesiąc czasu sparaliżowało mi pół głowy). Nie pamiętam czy pytają o boreliozę w Polsce, bo ostatnio tutaj oddawałem 10 lat temu, ale w Irlandii borelioza wyklucza z oddawania dożywotnio. Ciekawostka - do niedawna w Irlandii dostawało się po oddaniu krwi puszkę Guinnessa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosek Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 dziś po raz kolejny oddałem krew oddając 10 litr krwi Ja 10 litrów przekroczyłem w poniedziałek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Dzisiaj oddałem osiemnasty litr krwi i dostałem złotą odznakę honorowego dawcy Sojer i pepo 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pepo Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 najs! moje gratulacje! moj literek wygląda przy waszym dorobku dosyć marnie:( A następna donacja sie odwlecze... chorobsko mnie męczy no i antybiotyk trzeba było zacząć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 20 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2013 To ja dzisiaj w Lubaczowie na MOTOSERCU przekroczę 5 literek Jeszcze jeden litr i mam medal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 7 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Ja na liczniku mam 3600 ml i po 19 maja biegnę znowu . Mało co daje mi tyle frajdy ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaciekB Opublikowano 15 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2013 Jak dobrze pójdzie, to w tym roku stuknie dwadzieścia litrów, szkoda że nie zacząłem po 18-tce, byłoby dwa razy tyle. Po oddaniu krwi czuję się rewelacyjnie cały dzień. Zachęcam wszystkich do oddaania krwi i zapisania się do rejestru dawców szpiku. Quentin 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Popieram . Warto odwiedzić www.dkms.pl i "pogromić" wiele mitów związanych z pobieraniem szpiku . To nie boli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 To ja polecam taki krwiodawczy "grupon" http://www.dawcomwdarze.pl/ A jutro idę oddać kolejną porcję Jeszcze trochę i medal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 16 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2013 Wczoraj oddałem kolejna porcję i innym polecam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quentin Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 A może stosować zasadę - nowa warka , nowa porcja krwi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi