pmlody Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 E tam ja mówie jak u mnie w firmie to traktują Nazwa jest: partner, nie ma znaczenia czy facet czy kobieta A ja i tak piszę: żona bo jednak tak jak piszesz, jak by nie nazwać to źle się kojarzy w tym pięknym kraju nad wisłą.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 ale i tak poprawna pisowania winna brzmieć : "konkubinie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lewatywa8 Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Nie ważne konkubina ,konkubentka ,partnerka,5kg słodu jest za 1 grosz, a o to chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Podrzucę jeszcze tutaj - aktualne paczki ze słodami ze Strzegomia dla Beersmith (oraz xml), do pobrania z plikowni. http://www.piwo.org/...320#entry168217 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Będziecie mieli w ofercie także niesłodowane ziarno? Np. Orkisz? Planujecie dodać do oferty jakieś słody specjalne? np. słód zakwaszający? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 18 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Będziecie mieli w ofercie także niesłodowane ziarno? Np. Orkisz? Planujecie dodać do oferty jakieś słody specjalne? np. słód zakwaszający? Z niesłodowanych możemy mieć: jęczmień, jęczmień obłuszczony(mechanicznie), jęczmień bezłuskowy (naturalny tzw. hull-less), pszenica, szukamy pszenicy orkiszowej. Możemy mieć też prażony jęczmień hull-less w barwie około 1000EBC. A czy jest duże na to zapotrzebowanie????Słód zakwaszający niestety nie.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 (edytowane) Nie wiem czy duże zapotrzebowanie. Wiem czego ja potrzebuję i na pewno bym zakupił wyżej wymienione artykuły, Niedużo bo niedużo,ale zawsze coś, max 25kg worek każdego, żeby dozbierać do pełnej palety. Fajnie jakby słody karmelowe były dostępne w większych, lub pakowane w większe worki (25kg. - lub żeby była taka możliwość zamówienie takiego pakowania). Dla mnie było by to wygodniejsze rozwiązanie, przy zamówieniu np. 50 kg karmelowego 150 czy 30. Edytowane 18 Października 2012 przez Qxa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 18 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Nie wiem czy duże zapotrzebowanie. Wiem czego ja potrzebuję i na pewno bym zakupił wyżej wymienione artykuły, Niedużo bo niedużo,ale zawsze coś, max 25kg worek każdego, żeby dozbierać do pełnej palety. Fajnie jakby słody karmelowe były dostępne w większych, lub pakowane w większe worki (25kg. - lub żeby była taka możliwość zamówienie takiego pakowania). Dla mnie było by to wygodniejsze rozwiązanie, przy zamówieniu np. 50 kg karmelowego 150 czy 30. Postaramy sie wkrótce dodać niesłodowane. Jak chcesz karmele w 25kg to nie ma problemu, napisz w komentarzu. Jesteśmy elastyczni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 24 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Witam, 25kg karmele już dostepne na naszej stronie. Niesłodowane(niektóre) będą dostepne na indywidualne życzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Witam, 25kg karmele już dostepne na naszej stronie. Niesłodowane(niektóre) będą dostepne na indywidualne życzenie. Wielkie dzięki! Za jakieś 3-4 tyg będę składał zamówienie na całą paletę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prodakt Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 nie zrozumiałem, to można słody odebrać też w Sierpcu? Gdzie, jak? Jestem z Olsztyna i szukam gdzie najbliżej mogę podjechać po słody. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Ja odbierałem w piątek w Sierpcu. Ulica Świętokrzyska 27, trzeba na bramie powiedzieć, że po słody i jest tam pan Matysiak, na 3 piętrze w laboratorium. Z nim wszystko załatwiłem i dostałem przepustkę materiałową, celem okazania na bramie. Zupełnie bez problemów. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prodakt Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Ja odbierałem w piątek w Sierpcu. Ulica Świętokrzyska 27, trzeba na bramie powiedzieć, że po słody i jest tam pan Matysiak, na 3 piętrze w laboratorium. Z nim wszystko załatwiłem i dostałem przepustkę materiałową, celem okazania na bramie. Zupełnie bez problemów. Polecam. OK, super, dzięki! Rozumiem, że mogę przyjechać do Sierpca i wszytko na miejscu załatwię, nie muszę się wcześniej anonsować i umawiać na konkretne zamówienie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Ja odbierałem w piątek w Sierpcu. Ulica Świętokrzyska 27, trzeba na bramie powiedzieć, że po słody i jest tam pan Matysiak, na 3 piętrze w laboratorium. Z nim wszystko załatwiłem i dostałem przepustkę materiałową, celem okazania na bramie. Zupełnie bez problemów. Polecam. OK, super, dzięki! Rozumiem, że mogę przyjechać do Sierpca i wszytko na miejscu załatwię, nie muszę się wcześniej anonsować i umawiać na konkretne zamówienie? Jak najbardziej musisz. Potrzebny wcześniejszy przelew na Słodownie Strzegom i złożone zamówienie w sklepie internetowym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prodakt Opublikowano 30 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2012 Ja odbierałem w piątek w Sierpcu. Ulica Świętokrzyska 27, trzeba na bramie powiedzieć, że po słody i jest tam pan Matysiak, na 3 piętrze w laboratorium. Z nim wszystko załatwiłem i dostałem przepustkę materiałową, celem okazania na bramie. Zupełnie bez problemów. Polecam. OK, super, dzięki! Rozumiem, że mogę przyjechać do Sierpca i wszytko na miejscu załatwię, nie muszę się wcześniej anonsować i umawiać na konkretne zamówienie? Jak najbardziej musisz. Potrzebny wcześniejszy przelew na Słodownie Strzegom i złożone zamówienie w sklepie internetowym OK, pełna jasność! Dziękuję! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Chodzi o odbiór w Sierpcu, a nie o kupowanie. Zamówienie normalnie robiłem przez sklep internetowy z odbiorem własnym, z zaznaczeniem, że w Sierpcu. Potem kontaktowałem się z Panią Martą i wszystko ustaliłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 31 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Słód trzeba kupić w sklepie internetowym(wybrać odbiór osobisty) w komentarzach należy napisać odbiór w Sierpcu. Proszę o kontakt telefoniczny z Panią Martą aby ustalić warunki odbioru. Przypominam, że w Sierpcu nie ma możliwości odbioru słodów śrutowanych!!! Abelard Park 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmlody Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 A ja wczoraj zamówiłem z przesyłką... ciekawe kiedy wyjdzie kurier, mam nadzieję że w przyszłym tygodniu dopiero Przydała by się przy zamówieniu strona dodatkowa z potwierdzeniem danych przed samym faktem zamówienia. Chciałem przez płatności.pl zapłacić, ale w którymś momencie mi się przestawiło na przelew... A tak można by przejrzeć na szybko i jeszcze się wrócić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 31 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 A ja wczoraj zamówiłem z przesyłką... ciekawe kiedy wyjdzie kurier, mam nadzieję że w przyszłym tygodniu dopiero Przydała by się przy zamówieniu strona dodatkowa z potwierdzeniem danych przed samym faktem zamówienia. Chciałem przez płatności.pl zapłacić, ale w którymś momencie mi się przestawiło na przelew... A tak można by przejrzeć na szybko i jeszcze się wrócić... Jak chcesz w przyszłym tygodniu to napisz do Marty, wszelkie uwagi także do niej bezpośrednio na emaila Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmlody Opublikowano 31 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2012 Oki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H.M. Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Teraz dopiero zauważyłem promocję... no i spóźniłem się z polubieniem ;( Załapię się jeszcze na promocję? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Miała być dla tych bez fejsa i nadal cisza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Już Ci odpisałem kilka dni temu na to pytanie w innym wątku. ps: przecież masz konto na facebooku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robkiz Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Dzis warzylem na strzegomskim slodzie. Na moje oko jakosc wyraźnie lepsza niz weyermana (slod czystszy, bardziej jednolity). Zacieral sie nieco dluzej niz zazwyczaj ale juz dawno nie robilem proby jodowej wiec pewnosci nie mam. Wydajnosc tez wyraznie wyzsza (o okolo 10%). W sumie jestem bardzo zadowolony i bede polecal. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 3 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2012 Dzis warzylem na strzegomskim slodzie. Na moje oko jakosc wyraźnie lepsza niz weyermana (slod czystszy, bardziej jednolity). Zacieral sie nieco dluzej niz zazwyczaj ale juz dawno nie robilem proby jodowej wiec pewnosci nie mam. Wydajnosc tez wyraznie wyzsza (o okolo 10%). W sumie jestem bardzo zadowolony i bede polecal. O 10% ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się