Lusterko87 Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Mam takie pytanie Do dmgp : Jestem zainteresowany zakupem waszych słodów i chciałbym wiedzieć jak wygląda procedura składania zamówienia ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 25 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Mam takie pytanie Do dmgp : Jestem zainteresowany zakupem waszych słodów i chciałbym wiedzieć jak wygląda procedura składania zamówienia ? Mam takie pytanie Do dmgp : Jestem zainteresowany zakupem waszych słodów i chciałbym wiedzieć jak wygląda procedura składania zamówienia ? Proszę o kontakt, wszystkie dane na naszej stroniehttp://www.dmgp.pl/pl_klienci.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Lusterko... Wielokrotnie o tym tu pisano. Wchodzisz na stronę, wysyłasz maila z zamówieniem, dostajesz wyliczenie kwoty i nr konta, robisz przelew i czekasz na przesyłkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Cześć Zostały już zamówione worki z nadrukiem na Pale Ale i Pszeniczny, niestety nie zostały jeszcze wyprodukowane. Dodatkowo zostaną wszywane etykiety foliowane które nie powinny się oderwać. I to powinno ostatecznie rozwiązać problem ! Otworzyliśmy chyba 9 worków zanim trafiliśmy zagubione PaleAle. Na szczęście barwa tego słodu jest dość różna od pilzneńskiego i można było rozpoznać po kolorze. Ja osobiście nie widziałem w jakim stanie słody były dostarczone do żywca Qxa musi się wypowiedzieć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carlito Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Kupiłem słody w Słodowni Strzegom i jestem bardzo zadowolony, zamówienie składałem osobiście (z racji, że mam bardzo blisko) Bardzo miła pani przyjeła zamównie szybko i sprawnie. Słody popakowane w worki z oznaczeniami odebrałem po dwóch dniach. Można płacić gotówką, potem przepustka do wyjazdu i załatwione. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Witam, Mamy kolejną nowość. Kupiliśmy profesjonalny śrutownik do słodu firmy Ravoz. Szczelina od 0,1 do 1,2mm co pozwala na szerokie możliwości dostosowania słodu do indywidualnych potrzeb zacierania. Usługa jest już dostępna, słody po ześrutowaniu bedą pakowane w nasze standardowe opakowania. W załączeniu zdjęcia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 brawo! dobry kierunek obraliście... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 (edytowane) wręcz fantastyczny po ile będzie śrutowanie? Edytowane 28 Sierpnia 2012 przez crosis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 wręcz fantastyczny po ile będzie śrutowanie? 80 groszy.....za kg (stawka minimalna) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 czyli standard Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Szczelina od 0,1 do 1,2mm co pozwala na szerokie możliwości dostosowania słodu do indywidualnych potrzeb zacierania. Czy dobrze rozumiem, że kupując u Was worek ześrutowanego słodu gdzieś w zamówieniu mogę dopisać np. "proszę o drobne ześrutowanie słodu", a Wy odpowiednio ustawicie śrutownik na ten jeden worek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artom Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Odebrałem przesyłke zamowionego słodu dwa tygodnie temu ze Strzegomia- generalnie jestem zadowolony, sugestia z mojej strony jest taka aby poprawic jakość opakowań 5 kg. Cztery 5kg foliowe opakowania pękły podczas transportu i wysypały się do kartonu. Mam w chwili obecnej mieszankę słodów monachijskiego, wiedeńskiego i Pale Ale. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Odebrałem przesyłke zamowionego słodu dwa tygodnie temu ze Strzegomia- generalnie jestem zadowolony, sugestia z mojej strony jest taka aby poprawic jakość opakowań 5 kg. Cztery 5kg foliowe opakowania pękły podczas transportu i wysypały się do kartonu. Mam w chwili obecnej mieszankę słodów monachijskiego, wiedeńskiego i Pale Ale. Nigdy się to dotąd nie zdarzyło, przykro mi z tego powodu. Czy masz może zdjęcia tych rozerwanych worków, czy przesyłka(paczka) była uszkodzona? Czy złożyłeś reklamacje?. Chciałbym się coś więcej dowiedzieć aby uniknąć takich sytuacji w przyszłości. Proszę o info bezpośrednio do mnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artom Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 @ dmgp - Postaram sie zrobic zdjecia w weekend i wysłać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 @ dmgp - Postaram sie zrobic zdjecia w weekend i wysłać. Wielkie dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Szczelina od 0,1 do 1,2mm co pozwala na szerokie możliwości dostosowania słodu do indywidualnych potrzeb zacierania. Czy dobrze rozumiem, że kupując u Was worek ześrutowanego słodu gdzieś w zamówieniu mogę dopisać np. "proszę o drobne ześrutowanie słodu", a Wy odpowiednio ustawicie śrutownik na ten jeden worek? Worki 25 kg i więcej postaramy się śrutować dokładnie z Waszymi wytycznymi, prosiłbym jednak o dokładne określenie szczeliny... dla jednych drobne to 0,8 dla innych 0,4 Możemy też standardowo ustawić śrutowanie na średnim poziomie akceptowanym w piwowarstwie domowym a w szczególnych przy padkach to zmieniać??? Moglibyście określić jakie są najlepsze dla Was ustawienia śrutownika??? Czekam na opinie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 No właśnie, jako że nie mam śrutownika, to nie mam też pojęcia jaka szczelina będzie dawać odpowiednio rozdrobniony słód. Gdybym zobaczył słód ześrutowany na danej szczelinie to bym wiedział czy jest ok, czy np. za gruby. Ogólnie wolałbym śrut drobno ześrutowany, ile wynosi ten "średni poziom akceptowalny w piwowarstwie domowym", albo inaczej - gdy klient nic nie napisze, to ile dajecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 No właśnie, jako że nie mam śrutownika, to nie mam też pojęcia jaka szczelina będzie dawać odpowiednio rozdrobniony słód. Gdybym zobaczył słód ześrutowany na danej szczelinie to bym wiedział czy jest ok, czy np. za gruby. Ogólnie wolałbym śrut drobno ześrutowany, ile wynosi ten "średni poziom akceptowalny w piwowarstwie domowym", albo inaczej - gdy klient nic nie napisze, to ile dajecie? Na razie nic nie dajemy, śrutownik nówka...czekam na podpowiedzi z forum... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmlody Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 To może na próbę po miseczce słodu na kilku ustawieniach, zawsze to wzrokoleptycznie się mniej więcej dobierze za pierwszym razem co trzeba? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Dla piwowarów domowych można śmiało śrutować na najdrobniejszym ustawieniu - nasze filtratory "mogą więcej" niż przemysłowe . Z ciekawości: jakiego rzędu była cena śrutownika? Kilkanaście tysięcy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Viking Malt Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Dla piwowarów domowych można śmiało śrutować na najdrobniejszym ustawieniu - nasze filtratory "mogą więcej" niż przemysłowe . Z ciekawości: jakiego rzędu była cena śrutownika? Kilkanaście tysięcy? Ponad 4 tys euro, dzieki za podpowiedź, ale najdrobniejsze to prawie mąka...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 No to może o oczko więcej niż mąka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Jeżeli łuska zostaje cała, może być mąka, albo drobny grysik + maka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2012 A ja mam następujące pytanie : który ze Strzegomskich słodów jest odpowiednikiem carabelge:http://www.wiki.piwo...carabelge.C2.AE a który carahell: http://www.wiki.piwo...#carahell.C2.AE nie chodzi mi tylko o barwę ,lecz o te właściwości odpowiedzialne za pianę ,aromat,treściwość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się