Jump to content

Najlepsi perkusiści świata

scooby_brew

Recommended Posts

Ue... nie pozwoliło mi dodać 3 linków.. skandal.

W każdym razie sam czasem bębnię i nie mam tutaj absolutnie "top". Na górze siedzi kilku perkusistów, z których każdy ma swój własny styl. Z tych, którzy się tutaj nie pojawili, to:

Tim Yeung - Morbid Angel, Nile, Divine Heresy - demon prędkości, jego podwójna stopa i blast wyrywają z butów:

Mike Portnoy - Dram Thatre - absolutny szaleniec jeśli chodzi o smaczki, synkopy i tempo. Mógłby być metronomem i na bank ma 4 ręce ;)

Jest jescze paru, ale mogę dodać tylko dwa filmy///

Portnoy już niestety nie gra w Dream Theater. Choc jest również moim numerem 1. Bardzo lubiłem dawnego perkusite Porcupine Tree, choć nigdy nie był przykładem miażdżącej techniki.

Jeszcze raz mój #1 wybór na najlepszego perkusistę Neil Peart z Rush. Tym razem w klasycznym "Tom Sawyer", w wersji z izolowaną perkusją. Najlepsza zabawa zaczyna się ok. 2.10 i pod koniec, ok 4.00.

[media=]http://youtu.be/ZsuvYqHZYNg[/media]

Tutaj jeden z wielu super-utalentowanych młodych amatorów grających "Tom Sowyer" na perkusji. Chcesz zobaczyć ich więcej, po prostu wpisz "Tom Sawyer drum cover" w youtube.

[media=]

[/media] Edited by scooby_brew

• 2 weeks later...
  • 4 months later...
  • 2 weeks later...

Dużo jest dobrych drummerow, ale ostatnio widziałem tego na żywo i po raz kolejny stwierdziłem, ze inn nie jest normalny.. Ben Koller z Converge:

podoba mi się też technika Roy'a Mayorgi, który udziela się ostatnio w Amebix..

• 2 months later...

Witam

Wiadomośc z ostatniej chwili. Dave Lombardo dostał maila od prawników, w którym poinformowano go, że nie będzie grał z zespołem podczas najbliższej trasy po Australii. Dalsze losy muzyka w zespole pozostają nieznane.