Gawon Opublikowano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 (edytowane) już wiem co wyszło o dziwo w zapachu i smaku normalne wygląda jak pieczarki,zakwitło tak po cichej i chmieleni Edytowane 12 Września 2012 przez Gawon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Oj. Ja bym lał w kanał... chyba, że masz bardzo dużo butelek i nie szkoda Ci czasu na butelkowanie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 12 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 (edytowane) czemu?w smaku jest normalne,no może minimalnie na tyle że ja nie wyczuwam w zapachu tak samo ,możliwe że chmiel wszystko przykrył ,jest w butelkach już ze trzy dni,dużo tego nie było,jak coś zdążę wylać Edytowane 12 Września 2012 przez Gawon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Infekcja ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 (edytowane) Ja miałem to samo przy 30 warce Bitter jest Lactobacillius piwko musisz szybko wypić bo niestety z czasem dojdzie kwas i mocny rozpuszczalnik, otwierałem butelkę po 3 miesiącach i była pijalna ale cud natury to to nie był, zostały mi jeszcze 4 zobaczymy po 6 miechach i po roku Nie wylewał bym w kanał tylko znał w pety 1,5l i parę butelek i pił jak najszybciej póki można A i do tego nie zapomnij zalać porządnie po brzegi fermentatora, bo jeżeli go porządnie nie wymyjesz i chemią nie potraktujesz to w następnej warce też będziesz to miał, a szkoda piwa na kwasy i rozpuchy! Edytowane 13 Września 2012 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 13 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 niech się tylko nagazuje plus ze dwa trzy tygodnie i jak dobrze pójdzie to jeden łykend i go nie będzie,na szczęście tylko 30 butelek jest a w butelkach też się zrobi ten syf na wierzchu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Nie tylko musisz umiejętnie zlać tak żeby to pozostało ci w fermentatorze i ani trochę się do butelek nie dostało! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 13 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 myślę że tych pieczarek do butelek nie zapakowałem,"we wiaderku" zostało kilka litrów tak ze 3-4cm po nad poziom kranika mam nadzieję że to pierwsza i ostatnia taka warka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się