czeki Opublikowano 19 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Września 2015 (edytowane) Warka #97 Ale Ciemne monachijski I 4,5kg płatki owsiane 0,5kg barwiący 0,15kg karmelowy 300 0,05kg karmelowy 600 0,038kg Zacieranie: 63C - 30min 72C - 30min + płatki owsiane 78C - filtracja Chmielenie marynka 20g - 60min tradition 15g - 60min tradition 20g - 5min brzeczki 26l OG - 11,8Bx 1.047 FG - 7,5Bx 1.017 ABV - 4,1% drożdże T-58 Edytowane 13 Października 2015 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Już tuż tuż 100 warka, wiesz co to będzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 21 Września 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Na 100 będzie American Barleywine Pieron 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Na 100 będzie American Barleywine Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
profik Opublikowano 21 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2015 Na 100 będzie American Barleywine 40BLG? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 13 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 (edytowane) Warka #98 American Brown Ale pale ale 2kg monachijski I 1,75kg pilzeński 1,5kg barwiący 0,07kg Zacieranie: 66-68 C - 60min 78C - filtracja Chmielenie: equinox 15g - 60min brzeczki 25l OG - 1.052 12,8Bx FG - 1.017 7,8Bx ABV - 4,3% drożdze U.S. West Coast Edytowane 4 Listopada 2015 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 4 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2015 (edytowane) Warka #99 Strong Bitter pilzeński 2,5kg pale ale 2kg karmelowy 300 0,15kg Zacieranie: 63C - 40min 72C - 20min 78C - filtracja Chmielenie: tradition 20g 60min marynka 15g 60min marynka 30min brzeczki 25l OG - 12,8Bx 1.052 FG - 5,5Bx 1.009 ABV - 5,7% drożdże gęstwa US West Coast Edytowane 2 Stycznia 2016 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 12 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2015 (edytowane) Warka #100 American Barlewine pale ale 4kg pilzeński 3kg karmelowy 60 200g kalrmelowy 600 0,07kg ekstrakt słodowy 1,7kg Zacieranie: 62C - 50min 72C - 30min 78C - filtracja Chmielenie: mosaic 35g - 60min centenniol 20g - 60min amarilo 20g - 60min citra 20g - 5min cascada 20g - 5min brzeczki 25l OG - 23.4Bx 1.098 FG - 13,2Bx 1.032 ABV - 9,7% drożdże gęstwa US West Coast Edytowane 2 Stycznia 2016 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Warka #101 Pils z dnia 7.12.2015r pilzeński 4kg monachijski I 0,7kg Zacieranie: 63C - 30min 72C - 30min 77C - filtracja Chmielenie: magnum 7g - 60min marynka 15g - 60min marynka 10g - 30min tradition 20g - 5min brzeczki 25l OG - 12,4Bx 1.05 FG - 6,3Bx 1.012 ABV - 5% drożdże German Lager Edytowane 18 Lutego 2016 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 2 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2016 (edytowane) Warka #102 Pils Single Hop pilzeński 5kg Zacieranie: 63C - 30min 72C - 30min 77C - filtracja Chmielenie 75min Zeus 8g - 60min Zeus 8g - 45min Zeus 20g - 5min brzeczki 27l OG - 12.4Bx 1.05 FG - 6,2Bx 1.012 ABV - 5,1% gęstwa German Lager Edytowane 18 Lutego 2016 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 11 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 (edytowane) Warka 103 Koźlak pale ale 3kg pilzeński 2,3kg abbey 1kg caraamber 265g carabelge 156g Zacieranie: 63C - 30min 72C - 30min 77C - filtracja Chmielenie: tradition 30g - 60min tradition 30g - 60min brzeczki 27l OG - 15,5Bx 1.063 FG - 7,4% 1.013 ABV - 6,9% drożdże gęstwa German Lager Edytowane 18 Lutego 2016 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 20 Stycznia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 (edytowane) Warka #104 Porter Bałtycki pilzeński 4kg monachijski I 1kg pszeniczny 1kg biscuit 0,816kg kawowy 0,263kg czekoladowy 400 0,226kg carafa II 0,1kg barwiący 0,057kg (do filtracji) Zacieranie: 63C - 40min 72C - 30min 77C - filtracja Chmielenie: marynka 25g - 60min tradition 25g - 60min tradition 25g - 30min brzeczki 25,5l OG - 19,4Bx 1.08 FG - 9,8Bx 1.016 ABV - 9% gęstwa W-34/70 Edytowane 18 Lutego 2016 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 18 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 Warka #105 Sessoin IPA pale ale 3kg pilzeński 1,5kg karmelowy 30 0,1kg karmelowy 150 0,05kg Zacieranie: 66-68C - 60min 78C - filtracja Chmielenie: zeus 25g - 60min Na zimno: cascada 18g citra 17g el dorado 25g brzeczki 28l OG - 11,4Bx 1,046 FG - 5,2Bx 1.01 ABV - 4,8% gęstwa US West Coast Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 18 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2016 (edytowane) Warka #106 Sesson IPA pale ale 4kg pilzeński 0,266kg karmelowy 300 0,05kg Zacieranie: 66-68C - 60min 78C - filtracja Chmielenie: tradition 20g - 60min tradition 17g - 45min el dorado 5g -30min zeus 5g -15min brzeczki 25l OG - 11,6Bx 1.047 FG - 5,6Bx 1.011 ABV - 4,7% suche S-04 Edytowane 21 Marca 2016 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 Warka #107 Wędzony Pils pilzeński 2,8kg wędzony W 1,5kg Zacieranie: 63C - 35min 72C - 35min 78C - filtracja Chmielenie: tradition 20g - 60min tradition 30g - 45min tradition 25g - 5min brzeczki 25l OG - 12,2Bx 1.049 FG - 6,2Bx 1.012 ABV - 4,95% gęstwa W34/70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 21 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 (edytowane) Warka #108 Dry Stout Owsiany pale ale 3kg płatki owsiane 1kg carafa II 0,15kg barwiący 0,1kg (do filtracji) Zacieranie: 68C - 60min 78C - filtracja Chmielenie: tradition 20g - 60min tradition 25g - 30min brzeczki 25l OG - 10,8Bx 1.044 FG - 6,1Bx 1.013 ABV - 4% gęstwa S-04 Edytowane 21 Marca 2016 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Warka # 109 Tmava 12 pilzneński 4,3kg monachijski I 0,3kg pszenica prażona 015kg karmelowy 600 0,1kg Zacieranie: 63C - 35min 72C - 35min 78C - filtracja Chmielenie: tradition 16g - 60min tradition 18g - 30min tradition 20g - 5min brzeczki 25l OG - 12Bx 1.048 FG - 6,4Bx 1.013 ABV - 4,7% gęstwa W34/70 Edytowane 30 Kwietnia 2016 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 10 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2016 (edytowane) Warka #110 Polotmava 11 pilzneński 4kg czekoladowy 1200 0,05kg Zacieranie: 63C - 35min 72C - 35min 78C - filtracjaChmielenie: tradition 20g - 60min tradition 13g - 26min tradition 25g - 5min brzeczki 26l OG - 11Bx 1.044 FG - 5,5Bx 1.011 ABV - 4,4%gęstwa W34/70 Edytowane 30 Kwietnia 2016 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2016 (edytowane) Warka #111 Roczna Inwentaryzacja Słodów pilzneński 3,96kg pale ale 2,02kg pszenica 1kg płatki jęczmienne 0,9kg biscuit 0,51kg jęczmień prażony 0,45kg karmelowy 300 0,11kg carafa I 0,07kg Zacieranie: 63C - 40min 72C - 45min 78C - filtracjaChmielenie: centennial 20g - 60min zeus 30g - 60min traditional 25g - 60min brzeczki 25lOG - 22,9Bx 1.096 FG - 13,2Bx 1.034ABV - 9,1%gęstwa S-04 Edytowane 17 Maja 2016 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 (edytowane) Warka #112 Koźlak wędzony carabelge 2kg pilzneński 2kg słód wędzony W 2kg karmelowy 600 0,1kg Zacieranie : 63C - 20min 72C - 45min 78C - filtracja Chmielenie: traditional 45g- 60min brzeczki 25l OG - 16,2Bx 1.066 FG - 8,3Bx 1.015 ABV - 7,06% drożdze gęstwa W34/70 Edytowane 21 Czerwca 2016 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 17 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2016 (edytowane) Warka #113 Pszeniczniak pilzneński 2,4kg pszeniczny 2kg Zacieranie: 44C - 60min pszenica 55C - 5min + jęczmień 63C - 30min 72C - 30min 78C - filtracja Chmielenie: traditional 20g - 60min brzeczki 26l OG - 12,4Bx 1.05 FG - 5,4Bx 1.009 ABV - 5,5% drożdże Browin Brewgo Wheat Edytowane 21 Czerwca 2016 przez czeki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 21 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2016 Warka #114 Wit pszenica 2kg pale ale 1,9kg pilzneński 0,6kg Zacieranie: 62C - 30min 72C - 30min 78C - filtracja Chmielenie: sybilla 20g - 60min kolendra 20g - 15min curacao 20g - 15min brzeczki 26 OG - 11,6Bx 1.047 FG - 6,4Bx 1.013 ABV - 4,44% gęstwa FM20 Białe Walonki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Warka 115 Stout pale ale 4,2kg czekoladowy 1200 0,3kg carafa II 0,25kg karmelowy 600 0,1kg Zacieranie: 63C -> 72C -30min 72C - 20min 78C - filtracja Chmielenie: tradition 45g - 60min brzeczki 25l OG - 12,8Bx 1.052 FG - 6Bx 1.011 ABV - 5,48% gęstwa S-04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2016 Nowy sezon Warka 116 Black Session IPA pale ale 3,9kg pszeniczny 0,5kg barwiący 0,2kg karmelowy 600 0,2kg Zacieranie: 63C - 35min 72C - 35min 78C - filtracja Chmielenie:mosaic 20g 60min traditional 25g 60min Na zimno:???brzeczka 27l OG - 11,8Bx 1.048 FG - ABV - gęstwa S-04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czeki Opublikowano 11 Października 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2016 Warka #117 Malinowe pilzneński 3,7kg sok malinowy domowy 2l Zacieranie: 63C - 30min 72C - 30min 78C - filtracja Chmielenie: traditional 20g - 60min marynka 20g - 60min marynka 20g - 45min brzeczki 25lOG - 12,9Bx 1.052 FG - ? ABV - ?drożdże S-33 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się