panta_rei Opublikowano 16 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2014 Za takie "free" ktoś musi zapłacić, koledzy będą musieli kogoś, okrutnie mówiąc, okraść. Jak się z tym czujesz? Gar 70l niedawno kupiłem za mniej niż 300zł, arkusz blachy 1,5mm kosztuje więcej. Kamot1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 18 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2014 No to lipa, nawaliłem :-/ Logistyka mi się trochę rozjechała i nie dopiąłem wszystkiego, nie mogę jechać do Żywca. Masakra... Przy okazji "objawił się" konflikt terminów na następny weekend (28-29.06) Muszę być wówczas w Pucku, więc ze spotkania odpadam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Odnośnie spotkania 28 - wstępnie może być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 No i proszę, Daniel zwyciężył w kategorii CDA w Żywcu! GRATULACJE! I mam nadzieję, że nie zapomnisz zabrać ze sobą zwycięskiego piwa na spotkanie 28 czerwca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warmiński MISIEK Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 A myślałem, że uda mi się pierwszemu pogratulować!!! A tu ponad 2 h opóźnienia. Gratulacje zasłużone. Mam nadzieję, że kiedyś spróbuję zwycięskiego cda. Postaram się być 28 chociaż na chwilę. Szkoda tylko, że mam a'la pilsa prawie bez goryczki i owocowego, witbiera rozlewanego 3 miesiące temu, który traci już aromat i saisona (mi tam smakuje), który wg żony jest niepijalny. Postaram się przynieść na spotkanie i chętnie posłucham słów krytyki zacnego grona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 21 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2014 Ha! a ja piłem jego CDA, rzeczywiście było super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Już jestem w Olsztynie. Dzięki za ciepłe słowa. Mam jeszcze kilka buteleczek CDA. Przyniosę na spotkanie w sobotę. Proponuje umówić się na 'tarasie'. Kamot1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 Spoko - to i od razu się receptą pochwal na spotkaniu, to będziemy klonować zwycięskie piwko Czy ktoś może zrobić rezerwację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 23 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2014 W Lidlu są angielskie piwa w świetnych cenach! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz1202 Opublikowano 24 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2014 Właśnie wracam do domu z Abbot Ale i Ruddles County (chyba ESB i Bitter) i powiem szczerze że strasznie się nimi jaram. Nigdy nie piłem prawdziwego anglika. A w Lidlu niestety o 15 wszystko przebrane, było jeszcze tylko po kilka butelek tych dwóch które kupiłem. Co do receptury, oczywiście jestem ciekawy ale na pewno nie chciałbym piwa Dina kopiować ;D W sumie mam surowce na CDA i po ogromnym zwycięstwie Daniela chyba się wezmę za to piwko. Niestety od kiedy poszedłem do pracy ciężko jest znaleźć czas na warzenie a ciągnie strasznie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubabu Opublikowano 30 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2014 poprzednia gęstwa nie spotkała się z zainteresowaniem, więc pojechała na wypoczynek do lodówki... dziś proponuję przed godziną zlaną gęstwę Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen, jeśli ktoś ma hopla na punkcie pszenicy jak ja to się nie zawiedzie. gęstwa pierwsze pokolenie po hefeweizenie 13,5 blg po 1,5 tyg spadło do 3, fermentacja odbyła się w temperaturze około 18-19 (następna warka będzie w 21-2x, czyli w domu nie w piwnicy:). Zainteresowaną osobę zapraszam (1 słoiczek na zbyciu) po odbiór... oczywiście 0.5l próbka tego co te drożdże potrafią jako załączniku do gęstwy:) Kamot1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Jestem zainteresowany gęstwą - reszta na priv Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz1202 Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Kolego bubabu, Gęstwą nie jestem zainteresowany ponieważ i tak nie mam teraz słodu pszenicznego i nic bym nie zdziałał aczkolwiek jestem zainteresowany wymianą samego piwa. Fermentuje właśnie wita, mam jeszcze po kilka butelek Szwarzbiera, Rosanki i Pilsa. Jeśli jesteś zainteresowany pisz. Niestety teraz nie będzie mnie długo w Olsztynie ale myślę że się jakoś dogadamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubabu Opublikowano 1 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2014 Kolego lukasz1202 Brakiem pszenicznego się nie przejmuj jeśli masz ochotę na uwarzenie weizena odsypię Ci 4 kg (po cenie zakupu:) A co do wymiany to bardzo chętnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CONTI Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Witam.... Gratulacje Daniel,, Twoja obsesja piwa zostala nagrodzona.....zazdroszcze wytrwalosci.... Mam prosbe koledzy...z racji tego ze troche wyemigrowalem do trojmiasta a jeszcze nie mam na tyle wolnego czasu by spokojnie samemu poszukac w sieci prosze o pomoc,,,,szukam w trojmiescie sklepu z gotowymi zestawami do zacierania,,,moj srutownik gdzies sie schowal i nie moge go namierzyc a wstyd sie przyznac ze w tym roku jeszcze nic nie mam na swoim koncie z warek. Pomozcie jesli ma ktos chwile lub wiedze,,,dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B-BACK Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Panowie na ostatnim spotkaniu rozmawialiśmy o śrutowniku walcowym, i w związku z tym chciałem zapytać ile osób było by zainteresowanych takim sprzentem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz1202 Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Kolego bubabu, Ostatnio sporo pracuje i niestety wtedy kiedy będę miał czas na warzenie to ta gęstwa już nie będzie dobra także jakbyś mi wysłał swój nr telefonu w wiadomości prywatnej to może byśmy się umówili na jakąś wymianę Bardzom ciekaw twojej pszenicy, w weekend będę raczej w Olsztynie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Heh... niezłą masz fazę na tą pszenicę ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 2 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2014 Robert - zapytaj piwowarów z trójmiasta Kamil - ja jestem zainteresowany śrutownikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 Ja też się piszę na śrutownik walcowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubabu Opublikowano 3 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2014 (edytowane) Kolego lukasz1202 Zapraszam po pszeniczkę tel na priv. B-BACK> jestem bardzo zainteresowany śrutownikiem walcowym się rozjechało... czary jakieś... Edytowane 3 Lipca 2014 przez bubabu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Staszku Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 Ja też chcę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B-BACK Opublikowano 4 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2014 OK Panowie widzę że, jest zainteresowanie więc zabieram się za projekt śrutownika. Jak będę miał jakieś konkrety będę informował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 jeśli ktoś jeszcze nie wie... http://www.piwo.org/topic/12685-ii-warminski-konkurs-piw-domowych-2014/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 9 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2014 Taaa, ja ostatnio zdecydowanie więcej wylewam niż warzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi