Dino Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Shit happens. Może spotkanie zrobimy w Starej Warszawskiej 19go? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 spoko - jestem za na 19-ego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyM Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Rano 19tego jest otwarcie parku Centralnego i "śniadanie na trawie" organizowane przez kilka organizacji z Olsztyna.... Ale nic nie stoi na przeszkodzie wieczorem dotrzeć do Starej i powałkonić się na tarasie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Jak dla mnie 19-tego również może być. Swoją drogą, jutro ma być chłodniej, więc chyba coś uwarzę. Trzeba uzupełnić krytycznie niski poziom zapasów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 10 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2014 Spoko, może być 19 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz1202 Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Ja mam wtedy kawalerski ale nie wiem na która godzinę Więc może będę a może nie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Swój kawalerski??????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasz1202 Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 Nie, nie. To kawalerski kolegi, spokojnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 11 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2014 No, a już myślałem, że Ty tak po cichaczu, bez rozgłosu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubabu Opublikowano 19 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2014 Stara warszawska dziś aktualna? Bo coś cicho tu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Noooo, było jak zwykle do dupy ;-) Dzięki za miłe spotkanie i fajne piwka. P.S. Może ktoś zgarnął ze stołu moje metryczki, co się wzięły i zapomniały zabrać ze mną do domu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyM Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Pytaliście o drożdże pszeniczne Gozdawy... Info od kolegi: Te z osobnych saszetek jeszcze nie testowałem, ale te z puszki przelicznika Gozdawy (plus puszka słodów moim klientom odfermentowują do 0,5 - 1 blg - a to te same drożdże. Założenia - fermentacja w temp około 23-24 st i pomiary zwykłym cukromierzem. Ale wiesz sam, że to jest tylko parametr - wiele czynników wpływa na jego zmianę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 0,5 - 1 °Blg powiadasz... moje zeszło do 4, zacierałem jak zawsze, na słodko i teraz mam dopiero zagadkę ;-) Trzeba pilnować butelek, żeby nie latały po piwnicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Eh, no tym razem niestety spotkanie mnie ominęło. W ostatniej chwili okazało się że nie mogę przyjść... Za to w butelkach siedzi rosanke, może będzie się nadawało do picia (przy okazji pierwszy test bojowy komory fermentacyjnej ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidex Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 cześć wszystkim z Warmii, moja przygoda z browarem domowym dopiero się zaczyna, ale dobrze wiedzieć, że w okolicy są "podobni" smakosze. mój aktualny stan posiadania to trzy warki juz testowane, dwie refermentuja i jedna aktualnie na cichej. :-) miejcie przychylne oko na pytania które moga się pojawić z mojej strony. zawsze to szybciej "rzucić" palący temat lokalnie, zanim przegrzebię całość tematów na piwo.org pozdrawiam Dzidek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B-BACK Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Sławku twoje metryczki wróciły do domu z osobą która je sporządziła (Artur) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Sławek ja mam metryczki i podeślę je Tobie wraz z FES'em jako skany Spotkanie było znowu bardzo fajne i czekam na następne. Co do nowego kolegi na forum, to witamy i zapraszamy na nasze spotkania ze swoimi piwkami. Zawsze fajnie poznać nowego piwowara. A co do piw, to jakoś mało ze sobą do domu po spotkaniu przyniosłem, bo tylko mi jedno od Sławka zostało... A Czarny, to pewnie nie chciał się na spotkaniu pojawić, bo swoim RIS'em sie nie chciał podzielić, a tylko na Facebooku foty wstawia i smak robi A żeby Ci skunksa złapało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 21 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 (edytowane) Dzidex, witamy churalnie w tym zakręconym gronie ;-) Najbliższe spotkanie to chyba jest w Braniewie, niemniej zapraszam! Termin: 09.08.2014. Artur, dzięki że się zająłeś metryczkami, czekam cierpliwie. Edytowane 21 Lipca 2014 przez panta_rei Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 22 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2014 A Czarny, to pewnie nie chciał się na spotkaniu pojawić, bo swoim RIS'em sie nie chciał podzielić, a tylko na Facebooku foty wstawia i smak robi A żeby Ci skunksa złapało O ty zły człowieku... To jeszcze dodam że był BARDZO smaczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidex Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 jak tylko będę na spotkaniu na pewno coś przyniosę, chętnie posłucham krytyki i spróbuje innych "domowych" najgorzej, ze ominie mnie olsztyński festiwal w sobote! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 (edytowane) Czołem Panowie, 2 sierpnia urzęduję na dziedzińcu olsztyńskiego zamku na Warmińskim Festiwalu Dziedzictwa Browarniczego i mieszam w garnku Czyli robię pokaz warzenia piwa. I teraz prośba do Was: Kto z Was ma możliwość podejść i trzymać wartę na stanowisku z degustacjami piw domowych? Kto może zasilić trochę pulę piw do degustacji Ja ze swojej strony jakąś skrzynkę powinienem zorganizować, przydałaby się przynajmniej jeszcze jedna. W ubiegłym roku rozlaliśmy z Bogdanem ~70 butelek Ma ktoś może pożyczyć ze dwie duże lodówki turystyczne z wkładami? Bo jeżeli pogoda będzie taka jak w ubiegłym roku to będzie masakra... No chyba że byłaby możliwość trzymania piw gdzieś na zamku, wtedy jedna lodówka turystyczna dałaby radę. Edytowane 27 Lipca 2014 przez pmczarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 27 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2014 Piwami to Cię nie poratuję, tydzień później rozlewam w Braniewie ;-) Odwiedzę Cię na pewno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) Mam turystyczną, mogę poratować. Na zamku powinno być trochę miejsca w lodówce. 2go sierpnia po konkursie i oficjalnej części festiwalu proponuję biesiadę z przyjezdnymi sędziami i piwowarami w Starej Warszawskiej w piwnicy. Przybywajcie. Edytowane 28 Lipca 2014 przez Dino Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Będę w Olsztynie 2 sierpnia, miło będzie Was poznać :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) @Czarny - mam także mało piwa, więc nie podratuję dużą ilością, ale postaram się przynieść chociaż kilka butelek, aby nie było pusto. A może każdy z nas by coś przyniósł i podratował Czarnego. W Biskupcu rozlaliśmy tylko 1 skrzynkę, ale wiadomo, że Olsztyn będzie bardziej oblegany. Wartę na stanowisku będę mógł trzymać, ale dopiero po konkursie bo z Dinem sędziujemy w kilku kategoriach, więc pewnie bliżej 17-18 będę mógł Cię wspomóc. @Usiu - ktoś jeszcze z Tobą przyjeżdża? Fajnie będzie się spotkać. Aha gdyby w Warszawskiej miejsc zabrakło lub by nam się znudziło, to możemy udać się do mnie do domu i poimprezować w ogrodzie przy grillu. Żona z dzieciakami mi wyjeżdża, więc chata będzie wolna Nawet zgodę dostałem od mojej lepszej połowy Edytowane 28 Lipca 2014 przez Kamot1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi