pmczarny Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) @Daniel - to lodówkę chętnie pożyczę, wkłady rozumiem do niej masz? @Kamot1 - nawet te kilka piw zrobi różnicę, więc jakby ktoś jeszcze mógł kilka przynieść to byłoby super. No i przez cały czas pozostaje kwestia obsady stanowiska z degustacjami Bo nie ogarnę sam warzenia i rozlewania Generalnie - jak będzie mniej piw to nic, po prostu szybciej się skończą i tyle Edytowane 28 Lipca 2014 przez pmczarny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyM Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Zaklepałem piwnicę w Starej na sobotę... Mogę jeszcze odwołać... byle nie na ostatnią chwilę bo nie chcę psuć sobie relacji z knajpą :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 Możemy zostawić rezerwację i pójść do Warszawskiej, aby pokazać miejscówkę przyjezdnym a jak nam się znudzi to wylądować u mnie - ja nie mam tyle piwa, by obsłużyć całą imprezę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 @Usiu, fajna okazja by się poznać, mieszkając dokładnie tak samo daleko od GD jak i Olsztyna zawsze miałem dylemat, do której "frakcji" dołączyć ;-) Korzystając z okazji, mam prośbę! Czy chętni na wyjazdową imprezę w Braniewie mogę się zadeklarować? Byłoby lepiej wiedzieć na ile ludków będzie posiadówa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 28 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2014 (edytowane) @Kamot1 z Trójmiasta to chyba nikt @panta_rei no ja zdecydowanie do Pomorzaków należę, ale jakbym mógł to przypisałbym się do Żuławiaków bo z pochodzenia jestem z Elbląga Edytowane 28 Lipca 2014 przez Usiu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Wkłady i kable do lodówki posiadam. Skontaktuje się z Tobą Łukasz, ma piwa i jeszcze jedną lodówkę - może stanie na degustacji. Jak ktoś będzie chętny do pomocy przy konkursie to zapraszam - przyda się ktoś do polewania próbek piwa. Sędziujemy ok. 11-17 na zamku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Wkłady i kable do lodówki posiadam. Skontaktuje się z Tobą Łukasz, ma piwa i jeszcze jedną lodówkę - może stanie na degustacji. Oooo, super! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 29 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2014 Wkłady i kable do lodówki posiadam. A masz kabel 12v? Ja swój "przepiłem" i nie wiem teraz jak bieguny we wtyczce lecą. Większość lodówek ma te same bebechy, więc może nie spalę lodówki ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 mam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Czy ktoś jutro o 13.00 wybiera się na "Świat piw belgijskich"? muszę gdzieś zadekować automobil, bo degustacje będą ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2014 Ja się z ojcem wybieram, łatwo nas będzie rozpoznać (koszulki ;-)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 No i nasze "Rodzinne" zdjęcie ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prodakt Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2014 Panie Sławku!!!! Gratulacje w Rosanke! Ja się dowąchałem lawendy i anyżu, a moja żona imbiru. Pochwal się na forum co tam dodałeś do Rosanke z podium? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2014 Już chyba na grudniowym spotkaniu podawałem skład ;-) 1. anyż 2. arcydzięgiel 3. Kłącze tataraku 4. goryczka 5. jałowiec 6. kardamon owoc 7. kolendra owoc 8. gorzka pomarańcza 9. ziele angielskie 10. suszona skórka pomarańczy 11. suszona skórka cytryny 12. tysiącznik 13. ruta zwyczajna 14. koper włoski 15. galangal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyM Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Ktoś nie ma do pozbycia się może używanej Grety? Znajoma chce zacząć przygodę z cydrownictwem i szuka używanego sprzętu co by nie przeinwestować na początek.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Greta to szit, nie ma sensu w tę kapslownicę iść. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Jerzy, na festiwalowym stoisku była Eterna za 37zł, mogę Ci kupić w Braniewie jak będzie, to niezła cena. W Olsztynie będę 23.08 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyM Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 To był typ ze sklepu na Partyzantów. Spoko - dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Tam było też stoisko sklepu Esencja Smaku czy jakoś tak, i chyba u nich widziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Esencje Smaku, stali na dziedzińcu obok piwowarów domowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2014 Piszę w sprawie naszego następnego spotkania z propozycją zrobienia grilla przy piwku i innych napojach u mnie w domu. Termin proponowany to sobota 23.08 - od godz. 16:00, abyśmy spokojnie mogli posiedzieć nawet do późna. Do dyspozycji będzie duży grill gazowy, grill betonowy opalany węglem drzewnym, duży taras, altanka ogrodowa i trawnik w ogrodzie Wszystko zależy od pogody, a w razie deszczu, to w domu także się zmieścimy. Co przynosimy? To na co macie ochotę - mięsiwa na grilla, jakieś warzywa/sałatki, napoje alkoholowe i nie... ogólnie pełna dowolność, ale z umiarem, bo lepiej żeby zabrakło niż miało się zmarnować. Zaproszenie jest skierowane do piwowarów oraz osób towarzyszących, więc zabierajcie swoje żony, chłopaków, dziewczyny lub kochanki/ów Proszę o meldowanie się w postach poniżej kto ma ochotę przyjść na imprezę (sam czy z kimś), abym wiedział ilu osób się spodziewać. Adres będę dosyłał przez wiadomości prywatne. Zapraszamy serdecznie Artur z Magdą P.s. Do poniedziałku mogę mieć ograniczony dostęp do neta, bo jestem w drodze do Berlina z grupą, którą prowadzę. Wypiję za Was jakiegoś weizena w Niemczech Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pmczarny Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Proszę o meldowanie się w postach poniżej kto ma ochotę przyjść na imprezę (sam czy z kimś), abym wiedział ilu osób się spodziewać. A więc ja melduję chęć przybycia na grilla Prawdopodobieństwo oceniam na 99% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamot1 Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2014 Spoko Czarny zameldowany, a co z resztą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerzyM Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 ja też bedem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dino Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Ja też. Może z żoną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi