Madcap Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Witam serdecznie zacne grono Forumowiczów. Po roku czytania i zbierania informacji o domowym browarnictwie postanowiłem zająć się praktyką i przy okazji zarejestrować się na forum, aby tak jak wy dzielić się mam nadzieję rosnącym doświadczeniem Parę słów o mnie - Nazywam się Piotr, Lat 20, województwo Świętokrzyskie, Szerokie zainteresowania - (do których ostatnio dołączyło piwowarstwo) takie jak Muzyka , film , literatura, gry planszowe, Figurkowe, karciane - no i oczywiście jakże przydatna w piwowarstwie biologia i chemia. Dotychczas zrobiłem jedną warkę - z ekstraktu z procesem chmielenia i na dniach przygotowuje się do pierwszego zacierania, do którego zachęciła mnie ciągła, wręcz nachalna propaganda tej metody na forum. Co zaś się tyczy piwa jako takiego - jestem absolutnie znudzony monotonią piwa Koncernowego, i postanowiłem poprzez warzenie odkryć nieznane mi gatunki piwa oraz zgłębić te które szczególnie lubię - jak piwa pszeniczne, oraz wszelkie ciemne. Mam nadzieje że uda mi się tu zasięgnąć wiedzy od biegłych w dziedzinie piwowarstwa, a również podzielić się spostrzeżeniami z własnego podwórka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Afghan Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Witam i życzę sukcesów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Witaj na forum ! Pomożemy, nie ma innej opcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olgierd Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Witaj Samych udanych warek życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shayboos Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Po roku czytania i zbierania informacji o domowym browarnictwie postanowiłem zająć się praktyką i przy okazji zarejestrować się na forum, aby tak jak wy dzielić się mam nadzieję rosnącym doświadczeniem Parę słów o mnie - Nazywam się Piotr, Lat 20, województwo Świętokrzyskie, Szerokie zainteresowania - (do których ostatnio dołączyło piwowarstwo) takie jak Muzyka , film , literatura, gry planszowe, Figurkowe, karciane - no i oczywiście jakże przydatna w piwowarstwie biologia i chemia. Witam i na początku gratuluję rozpoczęcia przygody od czytania ! Dodatkowo fajnie witać kogoś o fajnych zainteresowaniach - szkoda, że tak daleko mieszkasz może kiedyś w jakiegoś bitewniaka albo karciankę byśmy zagrali Samych udanych warek życzę ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Cześć! Teoria opanowana, praktyka opanowana - do zacierania przystąp! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 Witaj na forum i powodzenia w warzeniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marbelka Opublikowano 15 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 (edytowane) jak mawiali starożytni czechosłowacy-łelkam na pokładzie Edytowane 15 Lipca 2012 przez marbelka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Cześć pozdrawiam z Rydułtów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronin Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Witam. Udanych warek życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 województwo Świętokrzyskie, A dokładniej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madcap Opublikowano 16 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 województwo Świętokrzyskie, A dokładniej? Okolice Ostrowca Świętokrzyskiego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sn_phoenix Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Witam. Życze samych udanych warek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 Okolice Ostrowca Świętokrzyskiego Miło, że pojawił kolejny piwowar w tym rejonie, chociaż trochę daleko od CK, żeby np. wymienić się gęstwą drożdżową. Ale akurat lubię to miasto i nieraz tam bywam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi