WiHuRa Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 (edytowane) II BIESZCZADZKIE ŚWIĘTO CHMIELU 15-08-2012 Krótki opis imprezy Pokazy warzenia piwa, konkursy i degustacja potraw chmielowych oraz regionalnych potraw i wypieków, kiermasz rzemiosła artystycznego i produktu lokalnego, zabawy dla dzieci, występy zespołów. Miejsce: Plac festynowy w Lutowiskach Organizator: Koło Gospodyń Wiejskich w Chmielu - Przewodnicząca Izabela Cicha tel. 607692723, OSP Chmiel, GOK w Lutowiskach Tel. 501799092 Fax (013) 461 0234 e- mail: gok@lutowiska.pl www.lutowiska.pl Źródło: http://www.lutowiska...-swieto-chmielu Programu imprezy nie udało mi się znaleźć. Ktoś się wybiera ? Edytowane 31 Lipca 2012 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Jak będę na miejscu to wpadnę na piwo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Jakby ktoś nie wiedział, to zmieniło się miejsce imprezy. Tak jak w zeszłym roku będzie przy remizie OSP w Chmielu. Tutaj jest link do ogłoszenia http://www.lutowiska.pl/zapowiedzi/events/ii-bieszczadzkie-swieto-chmielu BA już nie jest sponsorem, tylko Żywiec. Ktoś z Was będzie prowadził pokaz warzenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 degustacja potraw chmielowych Jestem ciekaw o jakie potrawy chodzi? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Byłam chwilę i uciekłam . Pokaz warzenia prowadziła piwowarka domowa z Chmiela. Początkująca. Większych bzdur dawno nie słyszałam i nie widziałam. Warzone było piwo niepasteryzowane, z zestawu BA grodziskie, ale mówione było, że jest Grodzkie. Do warzenia służył fermentor, do mierzenia alkoholu przed fermentacją przyrząd ze skalą Berlinga. Słód wędzony został wrzucony do wody o temp. 45st, a następnie gotowany przez 40 minut, potem wrzuciła pszeniczny i planowała gotować 30 minut. Potem jeszcze miał być dodany miód. Piwo jasne robi się z jasnych słodów, ciemne z ciemnych a bursztynowe z bursztynowych. Było jeszcze kilka innych "perełek". Masakra. Pani mówiła, że porad piwowarskich udziela jej Ziemek Fałat . Dla niepoznaki piwo domowe można było nabyć tylko w zestawach: piwo+szklanka - 19 zl, piwo+figurka - 11 zł, piwo+świeczka - 15 zł Potrawy chmielowe były chyba tylko dla jury, z braku laku zjadłam sernik . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Dla niepoznaki piwo domowe można było nabyć tylko w zestawach: piwo+szklanka - 19 zl, piwo+figurka - 11 zł, piwo+świeczka - 15 zł Fajne zestawy, zwłaszcza piwo +świeczka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi