uups Opublikowano 25 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2014 jeśli chcesz uzyskać niższą temperaturę to w ogóle nie dawałbym steropianu ziemia zimą daje temperaturę dodatnią a latem chłodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Opcja na płaski teren i pokaźny budżet. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sugarsweet Opublikowano 9 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2014 Opcja na płaski teren i pokaźny budżet. A nie prościej/taniej użyć szamba? (chodzi mi o zbiornik zakopywany w ziemi) ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exar_Kun Opublikowano 13 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2014 Uff, moja piwniczka prawie skończona, zostało trochę estetyki do zrobienia, wewnętrzne drzwi, podłoga (położę płyty chodnikowe, bo u mnie estetyka będzie tylko od zewnątrz), regały, i parę pierdół. Roboty masa, kasy też trochę poszło pomimo darmowej robocizny, ale myślę, że warto. Budowałem sam od wiosny w wolnym czasie i wykop, oraz cała reszta zdążyły się ogrzać przez lato, choć teraz i tak jest całkiem chłodno w środku. Jednak ziemia oddaje chłód latem. Czekam na przymrozki, i wychłodzę wtedy wnętrze do +- 10C przed zimą. Piwniczka na piwo (i inne przetwory ), a z jej powodu zaniedbałem trochę piwowarstwo. Dobrze, że były upały, to choć trochę mniej szkoda zawalonego piwowarsko sezonu, bo i tak piwa bym w te temperatury (+ mega atak owocówek!) nie uwarzył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fazzou Opublikowano 14 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2014 Uff, moja piwniczka prawie skończona, zostało trochę estetyki do zrobienia, wewnętrzne drzwi, podłoga (położę płyty chodnikowe, bo u mnie estetyka będzie tylko od zewnątrz), regały, i parę pierdół. Roboty masa, kasy też trochę poszło pomimo darmowej robocizny, ale myślę, że warto. Budowałem sam od wiosny w wolnym czasie i wykop, oraz cała reszta zdążyły się ogrzać przez lato, choć teraz i tak jest całkiem chłodno w środku. Jednak ziemia oddaje chłód latem. Czekam na przymrozki, i wychłodzę wtedy wnętrze do +- 10C przed zimą. Piwniczka na piwo (i inne przetwory ), a z jej powodu zaniedbałem trochę piwowarstwo. Dobrze, że były upały, to choć trochę mniej szkoda zawalonego piwowarsko sezonu, bo i tak piwa bym w te temperatury (+ mega atak owocówek!) nie uwarzył. Pokaż jakieś zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Exar_Kun Opublikowano 15 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Września 2014 Ok, na dniach zrobię i wkleję kilka fotek w moim wątku piwowarskim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hajclander Opublikowano 18 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2015 Ok, na dniach zrobię i wkleję kilka fotek w moim wątku piwowarskim. Witam. gdzie te fotki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanek Opublikowano 13 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2016 Poszukuje ogrodnika, projektanta krajobrazu albo kogoś z fantazją żeby ogarnąć teren przy piwniczce. Kombinator, amap i dżazder 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 o fuck, pięknie, ale po co Ci tam więcej krzaków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Zbieram szczękę z podłogi Ł-A-Ł! Jak będę duży to też tak urządę swoją piwniczkę! A krzewy pewnie na te czarne miejsca bez zieleni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanek Opublikowano 15 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 Krzaków więcej żebym nie musiał kosić trawy na tych skarpach. A poza tym lubię krzaczki Jakiś krzak chmielu i winorośl bym chętnie posadził. Bobik83 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 16 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2016 może jakoś chmielnik tam zorganizować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisw Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Pięknie,wyrazy szacunku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Wobor Opublikowano 22 Marca 2016 Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 (edytowane) Pięknie, gratulacje A ja sobie taką wygrzebałem minionego lata. Czekam na drzwi i półki. Jak by ktoś był zainteresowany służę radą. Budulec - bloczek betonowy i cegła rozbiórkowa poniemiecka (mazurska), kamień polny Edytowane 22 Marca 2016 przez Wobor YoBombel, Browar Soravin, vettis i 4 innych 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ASadam Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Piękna. A ile płaciłeś za cegłę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erikos Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Kolego Wobor świetna robota. Pozazdrościć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Pytanie czysto techniczne, jak w sklepieniu zrobiłeś cofniętą fugę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jun22 Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Pytanie czysto techniczne, jak w sklepieniu zrobiłeś cofniętą fugę? Pięknie, gratulacje A ja sobie taką wygrzebałem minionego lata. Czekam na drzwi i półki. Jak by ktoś był zainteresowany służę radą. Budulec - bloczek betonowy i cegła rozbiórkowa poniemiecka (mazurska), kamień polny piwnica (78).JPGpiwnica (79).JPGpiwnica (82).JPGpiwnica (84).JPGpiwnica (71).JPGpiwnica (80).JPGpiwnica (73).JPGpiwnica (74).JPGpiwnica (75 Dla mnie w powiecie zezwolili na piwniczkę ale 3m od granicy działki (forma uproszczona jak przy drewutni ) Jeśli bym chciał się zbliżyć do granicy na 1.5m to trzeba przejść całą procedurę z pozwoleniami. Jak kolega tak sie ładnie wpasował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jun22 Opublikowano 22 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2016 Pytanie czysto techniczne, jak w sklepieniu zrobiłeś cofniętą fugę?Jak Przy murowaniu sklepienia dajemy mniej zaprawy a potem wąską kielenką -fugownicą od środka fugujemy spoiny . Aby nie było chlorkowych wykwitów do murowania i fugowania stosujemy zaprawę i fugę do klinkieru . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wobor Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Piękna. A ile płaciłeś za cegłę? 0,8 zł/szt. z Ełku - Prusy Wschodnie Jest tak kilku dostawców i wiele domów do rozebrania dookoła:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wobor Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Pytanie czysto techniczne, jak w sklepieniu zrobiłeś cofniętą fugę? Pięknie, gratulacje A ja sobie taką wygrzebałem minionego lata. Czekam na drzwi i półki. Jak by ktoś był zainteresowany służę radą. Budulec - bloczek betonowy i cegła rozbiórkowa poniemiecka (mazurska), kamień polny piwnica (78).JPGpiwnica (79).JPGpiwnica (82).JPGpiwnica (84).JPGpiwnica (71).JPGpiwnica (80).JPGpiwnica (73).JPGpiwnica (74).JPGpiwnica (75 Dla mnie w powiecie zezwolili na piwniczkę ale 3m od granicy działki (forma uproszczona jak przy drewutni ) Jeśli bym chciał się zbliżyć do granicy na 1.5m to trzeba przejść całą procedurę z pozwoleniami. Jak kolega tak sie ładnie wpasował? Jakoś poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 Ładna joonecky 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yanek Opublikowano 23 Marca 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2016 (edytowane) Czekam na drzwi i półki. Drzwi koniecznie ocieplone i to porządnie, albo podwójne. Ja mam cały czas problem w zimie ze skraplaniem. A piwniczka cacy !! Edytowane 23 Marca 2016 przez Yanek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wobor Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Pytanie czysto techniczne, jak w sklepieniu zrobiłeś cofniętą fugę?Jak Przy murowaniu sklepienia dajemy mniej zaprawy a potem wąską kielenką -fugownicą od środka fugujemy spoiny . Aby nie było chlorkowych wykwitów do murowania i fugowania stosujemy zaprawę i fugę do klinkieru . ja nie fugowałem - tylko zaprawa. podłożyliśmy listewki pomiędzy cegłę.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wobor Opublikowano 25 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2016 Czekam na drzwi i półki. Drzwi koniecznie ocieplone i to porządnie, albo podwójne. Ja mam cały czas problem w zimie ze skraplaniem. A piwniczka cacy !! Dzięki za uznanie Prawdę mówiąc decyzję podjąłem po przeczytaniu Twoich postów o piwnicy. Dzięki za inspirację.. Co do drzwi to będą z grubej dębiny, wykonawca mówi, że będą ważyć ok 100 kg. Mam nadzieją, że się sprawdzą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi