janior Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Co było nie tak z tym biegiem ? Wysyłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 (edytowane) Odwołany "ze względów bezpieczeństwa" http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,14152347,Dyrektor_centrum_sportu_odwolany_za_skandal_z_polmaratonem.html#LokWrocTxt Edytowane 23 Czerwca 2013 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Mam pytanko dla bardziej wtajemniczonych w sprzęt do biegania. Otrzymałem ostatnio trochę gadżetów dobiegania i nie mogę się w tym rozeznać. Niestety albo brak instrukcji albo sprzęt jakiś nietypowy. Otóż mam pulsometr Polar Accurex i brak instrukcji do niego. Do tego Timex Ironman triathlon speed+distance System (GPS Garmin). Instrukcję podobno mam dostać. Mam jeszcze opaskę HRM digital data transmission. I tu moje pytanie bo głównie o nią się rozchodzi. Z czym to się je albo ewentualnie łączy. Opaskę mam samą bez zegarka. Zdjęcia podpinam. Czy można ją łączyć ze smartfonem z którąś z aplikacji??? Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 To na rękę czy na klatę? Wygląda jak od pulsometra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Na klatkę. Przesyła sygnał z rytmu serca cyfrowo,pytanie moje co jest odbiornikiem. Wykopałem gdzieś, że tego typu mogą się łączyć prze bluetooth ze smartfonem. Mój niestety tego nie wykrywa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Na pewno jest to częścią pulsometru. Musisz ubrać na klatę i pobawić się pulsometrem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Syn ma specjalny odbiornik/zegarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 właśnie że nie mam do tego pulsometru. Kopie cały czas neta i doczytałem sie że może to być opaska do odbiorników niekodowanych. Gdzieś nawet doczytałem się ze lączy się z telefonem z jakąś tam aplikacją w androidzie. Niestety nie znalazłem już tej aplikacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Opcje są dwie. Albo będzie się łączyć przez blue, albo przez ant+ (chyba, że jest jeszcze inna transmisja). W pierwszym wypadku powinno pójść ze smartfonem, w drugim przypadku zegarek z odbiorem ant+ np. garmin, polar i pewnie parę innych. Jeśli dostałeś to z polarem spróbuj z nim to sparować zerknij na www.bieganie.pl, może na forum, w zakładce techno coś znajdziesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Dzięki Tomek. Mam zestaw polara ale bardzo stary. Nie wiem czy z nim pójdzie. Dzisiaj robiłem test polara w oryginalnym zestawie i raczej chodzi OK. Choć wolałbym mieć wszystko w jednym (skoro już dostałem) czyli podłączyć pasek pod smartfona muza na uszy gps włączony plus odczyt pulsu. Jutro spróbuje to sparować z polarem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 (edytowane) A jak nie polar to zobacz timexa. Tu zerkałeś? edit: Dla mnie wygodniej jest zerkać na zegarek, a telefon czy muzę mieć niezależnie. Zegarek w tym względzie zdaje mi się bardziej poręczny. Edytowane 26 Czerwca 2013 przez Tomek-Pasieka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Mam pytanko dla bardziej wtajemniczonych w sprzęt do biegania. Otrzymałem ostatnio trochę gadżetów dobiegania i nie mogę się w tym rozeznać. Niestety albo brak instrukcji albo sprzęt jakiś nietypowy. Otóż mam pulsometr Polar Accurex i brak instrukcji do niego. Do tego Timex Ironman triathlon speed+distance System (GPS Garmin). Instrukcję podobno mam dostać. Mam jeszcze opaskę HRM digital data transmission. I tu moje pytanie bo głównie o nią się rozchodzi. Z czym to się je albo ewentualnie łączy. Opaskę mam samą bez zegarka. Zdjęcia podpinam. Czy można ją łączyć ze smartfonem z którąś z aplikacji??? Z góry dzięki za wszelkie sugestie. Jak na moje to pasek do pulsometru. Nie wydaje mi się, żeby to był sprzęt do zgrania z telefonem. Sprawdź, czy bateria działa, przypnij pasek na klatę i odpal zegarek. Może załapie dane, chociaż po tym, co znalazłem tutaj wygląda na to, że to nie jest pasek, ani od Garmina, ani od Timexa, ale może jest to jakiś uniwersalny sprzęt i akurat zatrybi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Bateryjka nowa. BuDeX wygląda to jak mój. Czyli chyba jednak nie do sparowania z innym sprzetem. Z polarem też chyba nie chwyci bo to stary sprzet oparty na analogowym przesyle danych. A ten wynalazek to DIDŻITAL. No nic sprawdziłem polara i sam w sobie śmiga wiec nie jest źle. Teraz jeszcze zostało dorwać instrukcje albo go rozpracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faszysta Rasista Homofob Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Powiedzcie, czego to może być objawem? Od miesiąca boli mnie jedna noga zaraz powyżej kostki od strony wewnętrznej - na pewno nie jest to staw, bo jak dotknę, to boli kość. Zrobiło mi się tak raz po bieganiu, tak że na drugi dzień nie mogłem chodzić. Teraz biegać mogę i wtedy nie boli, ale boli trochę jak chodzę no i po dotknięciu. Zmieniłem od wczoraj buty na inne i mam nadzieję, że może przejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 13 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Może zapalenie przyczepów jakiegoś mięśnia/ścięgna? Można gdybać. Mnie ostatnio dopadł ból wierzchu stopy. Tydzień pauzy i dalej bolał. Waliłem fastum, biegałem mniej i delikatniej i przeszło, ale żeby nie skłamać, odpuściłem jeden tydzień, później tydzień pobiegałem, odpuściłem drugi i dalej pobolewało, ale mniej. Więc niestety... Cierpliwości trzeba. A jak nie pomoże to niestety ortopeda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 Tomek ma racje, to może być ścięgno (wokół kostki, która pełni rolę bloczka owijają się ścięgna) lub okostna, tak czy inaczej jak boli to znaczy że jest stan zapalny, trzeba go zwalczyć. Na takie objawy stosuje mieszankę altacetu i jakiegoś żelu przeciwbólowego z heparyną. Z tym, że należy nakładać 2, 3 razy więcej żelu niż podają na ulotce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 A ja już nie wiem co zrobić. Została jeszcze zmiana butów. 3 km biegu i ból kręgosłupa + łydka str. prawa. Ostatnio musiałem odpuścić bo po 3 km miałem problem żeby spacerkiem do domu dojść. Chyba się starzeję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 kręgosłup to już troszkę poważniejsza sprawa. Najlepiej się po prostu przebadać, może to tylko ucisk dysku na nerwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcpol1 Opublikowano 17 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Właśnie zrobiłem badania... i niestety wrodzone zwyrodnienie kręgosłupa. Stąd też ból w nodze... Biegać niby mogę spróbować ale powoli i z odpowiednim obuwiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwiazkowiec Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 @Jozefik - dzięki za info. Tak więc kalendarz biegowy na 2013 mam już rozplanowany 24.03- Półmaraton w Warszawie 28.04- Maraton w Krakowie 29.09- Maraton w Berlinie Czyli trzeba jeszcze będzie dodać jakiś półmaraton w sierpniu. Pozdrawiam, Berlin zdobyty 03:15:46 Poza Krakowem plan na 2013 w pełni zrealizowany. Lukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Gratulacje! Bardzo dobry czas. Ja walczę z czasem. Debiut w Poznaniu za 11 dni, a mi wybuchł czworogłowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 @Jozefik - dzięki za info. Tak więc kalendarz biegowy na 2013 mam już rozplanowany 24.03- Półmaraton w Warszawie 28.04- Maraton w Krakowie 29.09- Maraton w Berlinie Czyli trzeba jeszcze będzie dodać jakiś półmaraton w sierpniu. Pozdrawiam, Berlin zdobyty 03:15:46 Poza Krakowem plan na 2013 w pełni zrealizowany. Lukasz Gratulacje! Bardzo dobry czas. Ja walczę z czasem. Debiut w Poznaniu za 11 dni, a mi wybuchł czworogłowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LJajecznica Opublikowano 2 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2013 Berlin, no pięknie pięknie zazdroszczę. Gratuluje, niezły czas. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 No to debiut w maratonie już za mną 14 Poznań Maraton ukończony z czasem 3:35 Ktoś jeszcze leciał w Poznaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwiazkowiec Opublikowano 15 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 No to debiut w maratonie już za mną 14 Poznań Maraton ukończony z czasem 3:35 Ktoś jeszcze leciał w Poznaniu? Gratulacje. Bardzo dobry czas jak na debiut. Jeszcze trochę i będziemy mogli wystawić jakąś piwną sztafetę długodystansową. Już widzę te nagłówki w prasie: "24 godzinny bieg piwowarów na trasie Cieszyn->Bamberg zakończony" Lukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi