Stasiek Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Ważny jest początkowy. Ważny jest na pewno, ale czy ktoś to mierzy w Żywcu, to wcale nie jestem pewien... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Jak zdobędziesz GCH to tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2013 Naprawdę jest mierzony? Czy to tylko przypuszczenia? W sumie to pewnie lepiej zmierzyć przed, żeby potem nie było jakiejś chryi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeryBerry Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 a to mnie trochę uspokoiliście bo te piwa warzyłem właśnie pod Birofilię a ekstrakt początkowy na pewno jest ok. Trochę mnie niepokoi tylko to że jak zdobędę GCH to zbadają, bo ja właśnie tam celuję z drugiej strony nie mam jakiegoś profesjonalnego sprzętu do mierzenia zawartości ekstraktu więc możliwe że nawet się zmieściłem a mój wynik to błąd pomiaru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Ja dopiero będę warzył pod birofilię, ale się boję mojego refraktometru, który w sklepowym porterze pokazał ze 13 bx... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 To już chyba trochę za późno pod Żywiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Wg ichniego kalendarza jest akurat ostatnia chwila. Odpadnę to odpadnę Miałem blonda z sierpnia, ale się wystraszyliśmy, że nie przejdzie i został wypity ten odłożony też A teraz żałuję, bo co jest do stracenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 (edytowane) To już chyba trochę za późno pod Żywiec. Spokojnie można zrobić dunkelweizena ... blonde to już raczej nie Edytowane 17 Kwietnia 2013 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeryBerry Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Spokojnie można zrobić dunkelweizena ... blonde to już raczej nie No ja właśnie Blonda pod Żywiec będę butelkował za 3-4 dni:P zobaczymy czy te 6 tygodni "układania" wystarczy żeby coś zdziałać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 blonde to już raczej nie Nie chcę robić blonda, według tego kalendarzyka można jeszcze robust porter i to właśnie chcę uwarzyć. na single hop simcoe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeryBerry Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 mógłbyś podesłać link do tego kalendarza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 http://festiwal-biro...zenia-2013.html Ale mam wrażenie że widziałem to gdzieś i bez facebooka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 (edytowane) Jest regulamin i formularz zgłoszeniowy na konkurs w Żywcu. http://www.pspd.org....wcu-regulamin-1 Mam uwagę do regulaminu. Chodzi o wielkość dostarczanych butelek, w większości konkursów liczy sie ogólna potrzebna ilość, tutaj jedynie IIPA dopuszczona jest w butelkach 0,33l. Rozumiem że to największy konkurs w Polsce i każda jedna butelka mniej to sukces, ale mimo wszystko można by dopuścić do każdej kategorii butelki również 0,33, 0,6, 0,75, 1l czy też inne niestandardowe /globalnie może by się to wyrównało/ . Np. przy piwach belgijskich 0,33 to standard, ja przynajmniej staram się nie używać większych. Jak to widzi organizator? Edytowane 27 Kwietnia 2013 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Mam uwagę do regulaminu. Chodzi o wielkość dostarczanych butelek, w większości konkursów liczy sie ogólna potrzebna ilość, tutaj jedynie IIPA dopuszczona jest w butelkach 0,33l. Rozumiem że to największy konkurs w Polsce i każda jedna butelka mniej to sukces, ale mimo wszystko można by dopuścić do każdej kategorii butelki również 0,33, 0,6, 0,75, 1l czy też inne niestandardowe /globalnie może by się to wyrównało/ . Np. przy piwach belgijskich 0,33 to standard, ja przynajmniej staram się nie używać większych. Jak to widzi organizator? Dołączam się do zapytania, bo też mam problem. Chciałem wysłać altbiera, a tu się okazało, że mam tylko 2x0,5 l i reszta w 0,25 (resztki tej warki już) Jak nie da się przeskoczyć, to będzie trzeba kombinować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
puszka Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Czy piwa można dostarczać osobiście w godzinach otwarcia Piwiarni żywieckiej czy może musi być tam obecna kompetentna osoba??Chodzi mi o to że w majówke może będę w okolicy i mógłbym podjechać z piwami osobiście ale czy ktoś je przyjmie np. 3maja o godzinie 19?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stasiek Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Czy piwa można dostarczać osobiście w godzinach otwarcia Piwiarni żywieckiej czy może musi być tam obecna kompetentna osoba?? W regulaminie jest numer telefonu do osoby kontaktowej w sprawie przesyłek. Zadzwoń i się dowiedz czy będzie komu je odebrać 3 maja. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Czy piwa można dostarczać osobiście w godzinach otwarcia Piwiarni żywieckiej czy może musi być tam obecna kompetentna osoba??Chodzi mi o to że w majówke może będę w okolicy i mógłbym podjechać z piwami osobiście ale czy ktoś je przyjmie np. 3maja o godzinie 19?? Ja zawsze zostawiałem na zapleczu w piwiarni jak dostarczałem w weekend. Potem po weekendzie osobą odpowiedzialna za przyjmowanie paczek ją zabierała, więc myślę że i w tym roku nie będzie problemu, nawet jak była impreza zamknięta to również nie było problemu. będzie weekend majowy, więc taka sytuacja się może również zdarzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitof Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Mam uwagę do regulaminu. Chodzi o wielkość dostarczanych butelek, w większości konkursów liczy sie ogólna potrzebna ilość, tutaj jedynie IIPA dopuszczona jest w butelkach 0,33l. Rozumiem że to największy konkurs w Polsce i każda jedna butelka mniej to sukces, ale mimo wszystko można by dopuścić do każdej kategorii butelki również 0,33, 0,6, 0,75, 1l czy też inne niestandardowe /globalnie może by się to wyrównało/ . Np. przy piwach belgijskich 0,33 to standard, ja przynajmniej staram się nie używać większych. Jak to widzi organizator? Z małymi butelkami na konkursie żywieckim jest problem. Na Grand Championa trzeba liczyć 2 małe, na rundę finałową co najmniej 2 (choć przy 5 sędziach i ocenie piany lepiej mieć 3) na eliminacje co najmniej 1 (przy 3 sędziach, bo przy 4 lepiej mieć 2 butelki). A to już 5-6. Więc na razie to my będziemy mieli problem jeżeli któreś piwo w małych butelkach przejedzie do GCh Chcemy, aby konkurs żywiecki był możliwie obiektywny czyli by raczej było więcej sędziów niż mniej. Ale to jest możliwe przy większych butelkach, bo małe są jak najbardziej słuszne przy niektórych stylach, a w konkursie stanowią tylko problem. Dla piwowara, bo musi wysłać więcej butelek, a dla organizatora, bo jeżeli ma ich mniej to musi się ograniczać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skitof Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2013 Czy piwa można dostarczać osobiście w godzinach otwarcia Piwiarni żywieckiej czy może musi być tam obecna kompetentna osoba??Chodzi mi o to że w majówke może będę w okolicy i mógłbym podjechać z piwami osobiście ale czy ktoś je przyjmie np. 3maja o godzinie 19?? Można. Co prawda z ramienia Piwiarni odpowiedzialna za recepcję piw jest p. Małgorzata Mrowiec, ale oczywiście można zostawić paczkę z piwami, bo wszyscy pracownicy wiedzą o co chodzi. Najwyżej dzień później p. Małgorzata otworzy paczkę, skontroluje czy wszystko się zgadza i wyśle potwierdzenie mailowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 A ja wysłałem paczkę 17.04 i nie otrzymałem żadnego potwierdzenia od osoby odpowiedzialnej za paczki. Ze strony firmy kurierskiej paczka doręczona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 14 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2013 Wiesz w sumie w regulaminie stoi, że piwa należy dostarczać od 29.04, nie 17.04 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tadzik Opublikowano 17 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2013 (edytowane) No skoro przyszło za wcześnie to choć info "paczki nie przyjęliśmy, piwa nie dopuszczamy, wpłaty nie zwracamy" Edit: Jednak z małym opóźnieniem dotarło potwierdzenie. Edytowane 18 Maja 2013 przez Pietruś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral89 Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Mam pewien dylemat zrobilem wedzonego portera i na stroni festiwalu stoi ze przedzial brzeczki nastawnej dla tego stylu wynosi 10 do 13 blg moje piwo wyszlo ok 13.2. Wlasnie wypelniam formularz zgloszeniowy a tam zakres do 12.5 ? Co mam w takiej sytuacji zrobic bo piwo wyszlo swietne i zal go nie wyslac zeby np odpadlo z przyczyn formalnych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Najważniejsze co napisano w regulaminie, ale i tak spaliłeś bo masz 13,2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
goral89 Opublikowano 20 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2013 Tak ale wiadomo jak to z kwestia dokladnosci pomiaru. Patrzac na balingomierz bedzie to 13 bo podzialka jest co 0.5 a ze sprawdzalem refraktometrem to niby dokladniej. Regulamin regulaminem ale jak warzylem to piwo to jeszcze nawet nie istnial. Byly tylko wytyczne ze strony festiwalu i inf. z forum a tam jak byk stoi 13 blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się