Pierre Celis Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 czyli pierwszy dymiony porter w Polsce. Trzecie po Sharku i Kruku piwo duetu Kopyra & Widawa, to Borsuk – dymiony porter. W zasadzie jego bytowanie zbliża się ku końcowi, ale nie mogłem nie zaznaczyć na blogu jego istnienia. Ponieważ już … Continue reading → Wyświetl pełny artykuł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bajo33 Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Czy jest możliwe rozpisanie receptury na 20 litrów, czy to tajemnica? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 29 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Nie wiem, czy Kopyr to doczyta - złap go może bezpośrednio na blogu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Czy jest możliwe rozpisanie receptury na 20 litrów, czy to tajemnica? Dużo zostało już powiedziane i na tej podstawie można ułożyć recepturę na piwo domowe. Baza - słód wędzony Weyermann, do tego Caramunich dla ciała i czekoladowy pszeniczny dla koloru, no i jasny pszeniczny dla piany. Zacieranie infuzyjne 66°C. Chmielone Chinookiem. Drożdże S-04. Jeżeli nie wiesz jak konkretnie się do tego zabrać, to użyj jakiegoś programu piwowarskiego. Jako parametry wpisz 12,5° Blg, 45 IBU, ok. 50 EBC. Powinno wyjść. Zawsze można też coś zmienić. Mam nadzieję, że pomogłem. Jacki 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się