anteks Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Znalazłem paczke starego piro, trochę się zbryliło czy można takiego użyć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateos Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Miałem dwa zbrylone, jeden był bezużyteczny, ponieważ praktycznie nic nie wydzielał dwutlenku siarki. Ten drugi mimo zbrylenia ostro dawał siarą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Ten wali siarą jak z piekła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frc Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 W jakiej tem. rozpuszczacie piro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Temperaturze kranowej bez różnicy w jakiej rozpuścisz piro, bo on kontaktem z wodą wydziela opary które dezynfekują, bez różnicy w jakiej lecz wiadomo że z gorącą wodą wraz z parą wodną te opary siary szybciej się uwalniają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 z tego co pamietam to należy unikać rozpuszczania w gorącej wodzie..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 No tak bo można dostać w gębę trującym siarko wodorem i dlatego robię to w wodzie zimnej z kranu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 dostać w gębę trującym siarko wodorem Tlenkiem siarki IV, SO2 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frc Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Jak mocno te opary są trujące? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 19 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2012 Może nie aż tak toksyczne ale mogą one powodować poważne podrażnienie błon śluzowych, oczu i płuc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Zaciągnąłem się parę razy oparami piro, nie należy to do przyjemności. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkulos Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 u mnie żona wie kiedy robię coś z piro bo ją strasznie głowa boli albo to tylko wymówka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 dostać w gębę trującym siarko wodorem Tlenkiem siarki IV, SO2 ... Albo może i... wydawało mi się że czytałem że siarkowodór. Ja raz tylko zadałem z gorącą wodą, jak wziąłem oddech to myślałem że upadne z kaszlu, a potem cały dzień mnie głowa bolała. Zamawiam teraz piro w wiadrach plastikowych i tez trzeba uważać żeby pyłkiem się nie zaciągnąć i oczy chronić przy przesypywaniu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Oj nie chciałbyś żeby to był siarkowodór Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 20 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Siarkowodór ma zapach zgniłego jaja (chociaż tak naprawdę jest odwrotnie, zgniłe jaja śmierdzą siarkowodorem ) i jest dużo bardziej trujący Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek-lin Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 A można piro zamknąć choćby w słoiku i wykorzystać do dezynfekcji następnej partii warki/butelek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 A można piro zamknąć choćby w słoiku i wykorzystać do dezynfekcji następnej partii warki/butelek? tak, można wlać do fermentora i tam trzymać - przy okazji będziesz miał zdezynfekowany pojemnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek-lin Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Właśnie tak zrobiłem Dobrze wiedzieć. A jaki jest orientacyjny czas mocy dezynfekcyjnej takiego roztworu wodnego piro? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klisz Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Jak otworzysz i Cie powali tzn, że działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi