Skocz do zawartości

No to Poznajmy się :)


franbar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

 

Podobno najgorszy pierwszy post? Jak chciałem coś napisać, to najgorzej było zatytułować ten post...

 

No dobra to od początku.

 

Marcin, jestem z Krakowa, obecnie mieszkam pod Krakowem, pracuję we Wrocławiu.

Własne piwo chciałem "zrobić" już bardzo dawno temu, jednak nigdy się nie złożyło, aż do teraz - po części podyktowane celami zdrowotnymi, a po części dla własnej satysfakcji.

Wydaje mi się, że merytorycznie i mentalnie jestem wystarczająco przygotowany do "pierwszej" warki, a forum śledzę od kilku dobrych tygodni. Skąd ten cudzysłów? Otóż pierwszą warkę - brew kita - mam już za sobą i jestem na etapie śledzenia pracy drożdzy.

Puszka z zestawu startowego - Geordie MILD.

 

Pozdrawiam,

MN

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam kolegę,

 

Świetnie się składa, mi właśnie Geordie Mild kończy pracę (9 dzień od nastawienia) :) Narazie smakuje całkiem ok, niedługo będe butelkował bo narazie jeszcze BLG troszkę za wysokie;)

 

Pozdrawiam i powodzenia życzę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Cześć kolego, i pierwsze doświadczenie wkrótce za tobą szybciutko przejdziesz na słody

ciekawsza sprawa i inne efekty.

Edytowane przez bastisz
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Witam!

To i ja się podczepię i przywitam.Do piwka sie przymierzam moze kiedyś sie odwarzę i coś uwarzę.Na to forum zarejestrowałem się dziś żeby podziekować organizatorom sobotniej imprezy w Chacie.Było wspaniale a że przy okazji udało mi się zgarnąć główną nagrodę w kategori win za miodek pitny "Jabłczak" to jestem bardzo zadowolony.Chciałbym zyczyć organizatorom żeby udawało im się przynajmniej raz w roku zrobic taką imprezę.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Moja pucha ładnie zeszła z blg(9 na 2), ale patrząc po zapachu i smaku chyba dopadł mnie diacetyl, no chyba, że puchy tak mają...

Mam zamiar z każdą warką coraz bardziej się wtajemniczać w zacieranie, ale druga warka to jeszcze będzie z ekstraktu, bo takie produkty posiadam. Dalej muszę kupić sprzęt czyli jakiś porządny garnek oraz śrutownik.

 

Pozdrawiam,

MN

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.