Jejski Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Mam pomysł na piwko dolnej fermentacji, mocno słodowe, a zarazem z dużą ilością słodu czekoladowego i ziarna palonego 12-13°Blg . Żeby nieco złagodzić posmak spalenizny chcę zastosować słodzik zamiast laktozy której nie mam w ilości ok 1 tabletki na 0,5l. Proszę o radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Mam pomysł na piwko dolnej fermentacji, mocno słodowe, a zarazem z dużą ilością słodu czekoladowego i ziarna palonego 12-13°Blg . Żeby nieco złagodzić posmak spalenizny chcę zastosować słodzik zamiast laktozy której nie mam w ilości ok 1 tabletki na 0,5l. Proszę o radę. Słodzik to zło!!! Nie podążajmy najgorszymi drogami koncernów. Laktoza albo nic. Takie jest moje zdanie. Zawsze możesz dać mniej palonego jęczmienia, albo wcale. Ciemny słód karmelowy, ładnie przyciemnia piwo, a nie daje sporej goryczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 KOPYR ma rację. O laktozę zapytaj w sklepach zielarskich tam mogą mieć. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Dzięki za rady. Sklep zielarski mówisz, a ile płaciłeś? i ewentualnie w Chorzowie gdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franekkkk Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 W aptece nie będzie laktozy? Wydaje mi się, że powinna być dostępna laktoza w aptece. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maryush Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 A jakby tak z mleka jakoś laktozę wyciągnąć ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franekkkk Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Chyba za dużo zabawy z tym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kopyr Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 Chłopaki nie cudujcie. W sklepie z odczynnikami chemicznymi, także w necie np. tutaj. Kupowałem tam i mogę z czystym sercem polecić. Tanio i szybko. Jak zamówisz w poniedziałek rano, to do piątku powinieneś ją mieć. Mają laktozę pakowaną po 250g, 500g i 1kg. Ceny odpowiednio 5zł, 8zł, 15zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 24 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 JEJSKI namiary KOPYRA są idealne więc z tym sklepem zielarskim nie ma sensu kombinować bo przypuszczam, że oni też tam zamawiająi cos zawsze musza doliczyć. JK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 24 Stycznia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2009 (edytowane) Jeśli jest to w Bytomiu, to chyba się wybiorę zrobić zapas tak z dwa kg. Wena jeśli jesteś zainteresowany laktozą to mogę zrobić zakup i dla Ciebie. Cena wydaje się być bardzo atrakcyjna skoro w BA chcą za 250g 9zł. Edytowane 24 Stycznia 2009 przez Jejski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 25 Stycznia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2009 (edytowane) Chyba sam pojadę bo mają jeszcze inne rzeczy, które mnie interesują. JK Edytowane 25 Stycznia 2009 przez wena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi