Jump to content

Jak klarować karukiem?


Recommended Posts

No właśnie, jak klarować karukiem, odnośnie klarowania żelatyną jest na wiki co i jak od strony technicznej... zresztą robię to od 10 warek... żelatynka na 3 dni, do zera stopni i we flaszki, a co z karukiem, kupiłem go w formie płynnej w jednym ze sklepów piwowarskich i co teraz?

Jakaś sterylizacja tegoż roztworu? Czy siup z flaszki do bańki na jeden dzień (lub więcej) przed rozlewem i do chłodu?

Link to comment
Share on other sites

jak jest tam określona ilość to lej tak samo jak żelatynę,to bardzo zbliżone substancje.

To praktycznie ta same substancja - kolagen - różne sposoby przygotowania i miejsce pozyskania :D

Edited by leszcz007
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.