pszemas Posted December 3, 2012 Share Posted December 3, 2012 No właśnie, jak klarować karukiem, odnośnie klarowania żelatyną jest na wiki co i jak od strony technicznej... zresztą robię to od 10 warek... żelatynka na 3 dni, do zera stopni i we flaszki, a co z karukiem, kupiłem go w formie płynnej w jednym ze sklepów piwowarskich i co teraz? Jakaś sterylizacja tegoż roztworu? Czy siup z flaszki do bańki na jeden dzień (lub więcej) przed rozlewem i do chłodu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziedzicpruski Posted December 3, 2012 Share Posted December 3, 2012 jak jest tam określona ilość to lej tak samo jak żelatynę,to bardzo zbliżone substancje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leszcz007 Posted December 4, 2012 Share Posted December 4, 2012 (edited) jak jest tam określona ilość to lej tak samo jak żelatynę,to bardzo zbliżone substancje. To praktycznie ta same substancja - kolagen - różne sposoby przygotowania i miejsce pozyskania Edited December 4, 2012 by leszcz007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
darnok267 Posted December 13, 2017 Share Posted December 13, 2017 Tzn. karuk do 1/2 szklanki przegotowanej letniej wody i do wiadra z piwem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Create an account or sign in to comment
You need to be a member in order to leave a comment
Create an account
Sign up for a new account in our community. It's easy!
Register a new accountSign in
Already have an account? Sign in here.
Sign In Now