pszemas Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 No właśnie, jak klarować karukiem, odnośnie klarowania żelatyną jest na wiki co i jak od strony technicznej... zresztą robię to od 10 warek... żelatynka na 3 dni, do zera stopni i we flaszki, a co z karukiem, kupiłem go w formie płynnej w jednym ze sklepów piwowarskich i co teraz? Jakaś sterylizacja tegoż roztworu? Czy siup z flaszki do bańki na jeden dzień (lub więcej) przed rozlewem i do chłodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziedzicpruski Opublikowano 3 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 jak jest tam określona ilość to lej tak samo jak żelatynę,to bardzo zbliżone substancje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 (edytowane) jak jest tam określona ilość to lej tak samo jak żelatynę,to bardzo zbliżone substancje. To praktycznie ta same substancja - kolagen - różne sposoby przygotowania i miejsce pozyskania Edytowane 4 Grudnia 2012 przez leszcz007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darnok267 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 Tzn. karuk do 1/2 szklanki przegotowanej letniej wody i do wiadra z piwem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się