gimp Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 (edytowane) Witam forumowiczów. Przyznam się że czytam piwo.org już od dłuższego czasu, teraz jednak już oficjalnie się witam. Jako początkujący piwowar już znalazłem całe morze przydatnych informacji, zarówno tu jak i na innych portalach. Na koncie mam już dwie wareczki z brewkitów (pszenica, winter warmer), dwie z ekstraktów słodowych (obie pszenice - druga jednak chyba zakażona bo kwaśna) i - last but not least - prawdziwe pszeniczne zacierane - mój pierwszy zacier. Te ostatnie jeszcze fermentuje, czas pokaże co z tego wyszło/wyjdzie. Zacierałem na pożyczonym sprzęcie, jednak dziś dotarł do mnie mój własny gar zacierny. Jeszcze tylko filtrator z oplotu i heja! To tak pokrótce o mnie. pozdrawiam gimp edit: Ach, zapomniałbym że podczas 'terminowania' u mojego dobrego znajomego - pozdrawiam Piotr - poczyniliśmy Pszeniczne Ciemne z którym wystąpimy w Toruniu 15 grudnia. Może jakąś łyżkę piwowarską wygramy Edytowane 5 Grudnia 2012 przez gimp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Magneto Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Witaj. Powodzenia na nowej drodze piwnej przygody! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Cześć! Witaj w naszych skromnych progach i chwali się, że idziesz ambitnie w pszenice. Wysoko poprzeczkę sobie postawiłeś, ale to dobrze wróży. Powodzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Siema, siema, jak mawia poeta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 6 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2012 Witaj ! Samych udanych warek życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi