goral89 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Jaka jest różnica między drożdzami Danstar Nottingham a Danstar Windsor - planuje 5 piw Robust Portera, Brown Portera, DIPA, IPA oraz Stouta - które pasują do danego stylu?? Jak kształtuje się jakość strzegomskich słodów mam wybór między nimi a Castel Malting (chodzi mi głównie o słód pale ale). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 Jaka jest różnica między drożdzami Danstar Nottingham a Danstar Windsor - planuje 5 piw Robust Portera, Brown Portera, DIPA, IPA oraz Stouta - które pasują do danego stylu?? Jak kształtuje się jakość strzegomskich słodów mam wybór między nimi a Castel Malting (chodzi mi głównie o słód pale ale). Popularniejsze są co prawda Notthingamy, na pewno IPA będą ok.Do porterów i stouta wziąłbym jednak S-04. Jakość słodów identyczna, w końcu oba pochodzą ze słodowni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2012 (edytowane) Danstar Windsor bardzo płytko odfermentują, będą bardziej pasować do piw, które nie mają być wytrawne. Możesz mieć problemy z klarownością piwa. Danstar Nottingham jeszcze nie używałem, ale mają bardzą dobrą opinię. Edytowane 11 Grudnia 2012 przez olo333 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się