kropka Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Bruski Browar Domowy CERA-VISE powstał w 2011 Zestaw zamówiony z allegro bez wiedzy żony ( została postawiona przed faktem dokonanym ) Tak więc: WARKA 1 COOPERS LAGER Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropka Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) WARKA 2 CIEMNY ALE 15 BLG / 18l pilzneński - 4 kg karmelowy jasny - 1.3 kg marynka - 228 GPH lubelski - 45 GPH mech irlandzki 1 łyżeczka drożdże safbrew s-33 zacieranie: 65°C - 60 min 72°C - 30 min 78°C - 5 min gotowanie: 60 min marynka - 60 min lubelski, mech irlandzki - 15 min Edytowane 27 Grudnia 2012 przez kropka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropka Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) WARKA 3 100% pilzneński 13 BLG / 21l pilzneński - 5 kg marynka - 273 GPH lubelski - 60 GPH drożdże saflager w-34/70 zacieranie: 50°C - 30 min 62°C - 20 min 72°C - 20 min 78°C - 5 min gotowanie: 60 min marynka - 60 min lubelski - 30 min Edytowane 27 Grudnia 2012 przez kropka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropka Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) WARKA 4 Rauch marzen 13 BLG / 21l monachijski 17EBC - 3.2 kg wędzony 17EBC - 1 kg melanoidowy 39EBC - 0.6 kg caramunich 110EBC - 0.1 kg marynka 91 GPH lubelski 45 GPH liberty 65 GPH spalt 64 GPH drożdże saflager w-34/70 zacieranie: 60°C - 25 min 67°C - 20 min 70°C - 20 min 75°C - 20 min 78°C - 5 min gotowanie: 60 min spalt - 60 min marynka - 45 min lubelski - 30 min liberty - 15 min Edytowane 27 Grudnia 2012 przez kropka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropka Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) WARKA 5 ORANGE BLOND 8 BLG / 15l zakwaszający - 0.225 kg bohemski - 1.8 kg ryż - 0.15 kg saaz - 50 GPH liberty - 50 GPH mech irlandzki 1 łyżeczka skórka z 2 pomarańczy saflager w-34/70 zacieranie: 50°C - 30 min 62°C - 20 min 72°C - 20 min 78°C - 5 min gotowanie: 60 min saaz - 45 min liberty - 30 min mech irlandzki i skórka pomarańczy - 15 min Edytowane 27 Grudnia 2012 przez kropka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropka Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) WARKA 6 OBAMA STOUT 11 BLG / 20l pilzneński - 3.6 kg czekoladowy - 0.45 kg blak patent - 0.05 kg nugget - 260 GPH saaz - 90 GPH drożdże safale s-04 zacieranie: 65°C - 60 min 72°C - 30 min 78°C - 5 min gotowanie: 60 min nugget - 60 min saaz - 15 min Edytowane 27 Grudnia 2012 przez kropka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropka Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) WARKA 7 KROPKA MIX 17 BLG / 20l monachijski jasny - 1.8 kg carafa I - 0.05 kg bohemski - 0.4 kg pilzneński - 3.5 kg karmelowy jasny - 0.5 kg cukier biały - 0.2 kg nugget - 130GPH spalt - 44GPH marynka - 150GPH saaz - 117GPH lubelski - 140GPH drożdże safale s-04 zacieranie: 65°C - 45 min 75°C - 30 min 78°C - 5 min gotowanie: 60 min nugget, spalt - 60 min marynka, saaz - 45 min lubelski - 30 min Edytowane 27 Grudnia 2012 przez kropka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropka Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 (edytowane) WARKA 8 KUKURYŹNIK 8 BLG / 20l bohemski - 1,8 kg zakwaszający - 0.24 kg kasza kukurydziana - 0.35 kg ryż - 0.2 kg liberty - 129 GPH marynka - 126 GPH lubelski - 36 GPH drożdże safale s-05 zacieranie: 50°C - 30 min 62°C - 20 min 72°C - 20 min 78°C - 5 min gotowanie: 60 min marynka - 60 min liberty - 45 min lubelski - 30 min Edytowane 28 Grudnia 2012 przez kropka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropka Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 WARKA 9 cydr 10l sok jabłkowy drożdże tokay Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropka Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 WARKA 10 6 ZBÓŻ 12 BLG / 20l (centrum piwowarstwa) wiedeński - 2.25 kg pszeniczny - 1.25 kg pszeniczny samopszy - 0.25 kg owsiany - 0.25 kg orkiszowy - 0.25 kg żytni - 0.25 marynka - 135 GPH lubelski - 59 GPH drożdże T-58 zacieranie: 48-44°C - 10 min 55-52°C - 10 min 63-61°C - 30 min 73-71°C - 30 min 78°C - 5 min gotowanie: 60 min marynka - 60 min lubelski - 10 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropka Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 WARKA 11 DZIADKOWE 12 BLG / 20l (ALT - centrum piwowarstwa) monachijski - 3.7 kg karmelowy jasny - 0.3 kg marynka - 234 GPH marynka - 126 GPH drożdże S-33 zacieranie: 63-61°C - 40 min 73-71°C - 30 min 78°C - 5 min gotowanie: 60 min marynka - 234 GPH - 60 minmarynka - 126 GPH - 15 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropka Opublikowano 27 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 WARKA 12 A'LA GRODZISZ 8 BLG / 20l pszeniczny - 1.3 kg wędzony - 0.7 kg pilzneński - 0.5 kg lubelski - 136 GPH lubelski - 59 GPH drożdże S-33 zacieranie: 37°C - 30 min 50°C - 20 min 70°C - 30 min 75°C - 30 min gotowanie: 60 min lubelski - 136 GPH - 60 min lubelski - 59 GPH - 15 min Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropka Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 (edytowane) WARKA 13 Jasne Lekkie ALE 8 BLG / 10l pilzneński - 1.25 kg ryż - 0.25 kg spalt - 6 g/6.4 AA granulat/ - 38 GPH drożdże safbrew s-33 zacieranie: 50°C - 30 min 62°C - 20 min 72°C - 20 min 78°C - 5 min gotowanie: 60 min spalt - 60 min Edytowane 14 Stycznia 2013 przez kropka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropka Opublikowano 14 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 (edytowane) WARKA 14 Jasne Lekkie Korzenne ALE 8 BLG / 10l pilzneński - 1.25 kg ryż - 0.25 kg imbir /mielony/ - 2 g cynamon /mielony/ - 3 g pieprz czarny - 1 g goździk - 3 szt spalt - 6 g /6.4 AA granulat/ - 38 GPH drożdże safbrew s-33 zacieranie: 50°C - 30 min 62°C - 20 min 72°C - 20 min 78°C - 5 min gotowanie: 60 min spalt - 60 min imbir, cynamon, pieprz czarny, goździk - 15 min Edytowane 14 Stycznia 2013 przez kropka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszpe Opublikowano 14 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2013 Cześć, mogę spytać skąd pomysł na taki avatar? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropka Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Cześć, mogę spytać skąd pomysł na taki avatar? Tak jakoś wyszło brak pomysłu + internet = avatar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Cześć, mogę spytać skąd pomysł na taki avatar? Tak jakoś wyszło brak pomysłu + internet = avatar a nie myślałeś o swastyce na przykład?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 nie myślałeś o swastyce na przykład?? a co za różnica? Ci maja więcej na koncie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropka Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 (edytowane) Cześć, mogę spytać skąd pomysł na taki avatar? Tak jakoś wyszło brak pomysłu + internet = avatar a nie myślałeś o swastyce na przykład?? przemalować tło na niebiesko wstawić jeszcze 11 gwiazdek zamiast cccp wpisać ue i mamy taki sam ustrój jak niegdyś kiedyś się to nazywało Związek Radziecki a teraz Unia Europejska no i skończcie się czepiać avatara Edytowane 15 Stycznia 2013 przez kropka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Cześć, mogę spytać skąd pomysł na taki avatar? Tak jakoś wyszło brak pomysłu + internet = avatar a nie myślałeś o swastyce na przykład?? przemalować tło na niebiesko wstawić jeszcze 11 gwiazdek zamiast cccp wpisać ue i mamy taki sam ustrój jak niegdyś kiedyś się to nazywało Związek Radziecki a teraz Unia Europejska no i skończcie się czepiać avatara no tak, jak to jest takie zabawne, cool i trendy to i ja sobie zmienię awatar na zabawny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Pogięło Was !!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mimazy Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Pogięło Was !!! no przecież nie ma co się czepiać awataru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Przywołuje Was do porządku! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Czekam do 22:50 i oba avatary zostaną skasowane. Wiem, że avatar kolegi Kropki nie jest oficjalnie symbolem prawnie zakazanym, ale w jest w tym samym dobrym smaku co Che Guevara... Do tego czasu wątek zamykam. edit: dziękuję ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropka Opublikowano 15 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 (edytowane) sory za wątek polityczny nie był zamierzony Edytowane 15 Stycznia 2013 przez kropka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się