Undeath Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Ja ostatnio kupowałęm po 72,32 albo 73,33 zł. Dzięki refraktometr już do mnie doszedł, testy przy najbliższej warce, ale najpierw kalibracja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 Kalibracja to 3 sekundy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 ... Dzięki refraktometr już do mnie doszedł, testy przy najbliższej warce, ale najpierw kalibracja Ile czasu czekałeś na dostawę od powiadomienia e-mail o wysyłce ? Dziś właśnie otrzymałem maila; "Your order No.xxxxxx has been all shipped on 2013.07.09 20:37." Kiedy spodziewać się paczki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Ja dostałem po 15 dniach Undeath po 9. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moria Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 U mnie doszła po 10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cjhouse Opublikowano 13 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 (edytowane) ja tez wlasnie czekam,a zamówiłem z tej aukcji http://www.ebay.pl/i...ht_1484wt_1163. Edytowane 13 Lipca 2013 przez cjhouse Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BialY Opublikowano 15 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2013 Mój właśnie dziś doszedł. 19 dni od dnia zakupu. 16 dni od daty wysłania przez chińczyka.Tak więc w sumie nieźle. Co prawda wykonanie jak to chińczyk ale działa i wydaje się że pokazuje dobrze przynajmniej na soku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiczon Opublikowano 17 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2013 Chyba w sklepach piwowarskich spadnie sprzedaż refraktometrów. Ja też zamówiłem na ebay. Czekam na przesyłkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remos Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2013 Powiem tyle sprzęt Chiński jest bardzo dokładny oprócz brzeczki mierze też zasolenie wody w akwarium morskim polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahometus Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Miesiąc prawie ale doszedł http://www.aliexpress.com/store/product/free-shipping-1Pcs-0-32-Wort-SG-Refractometer-ATC-For-Home-Beer-Brewing-Kits-Beer-Brewing/817818_733918834.html Ale warto było, porządny i dokładny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 mahometus jak płaciłeś? jak kredytówką to poproszę o pomoc jak to zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 (edytowane) Także kupowałem u Alibaby, choć długo szedł to było warto. Płatność kartą jest prosta; podajesz numer karty, datę ważności mm/rr i trzycyfrowy kod bezpieczeństwa. Podpowiedzi (pomoc) są dostępne w trakcie płatności. Edytowane 17 Sierpnia 2013 przez Shooter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiess Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2013 Ja też zamówiłem na aliexpress dostałem po 18- tu dniach .Jestem zadowolony. Koszt 23$. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michwo1 Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 A jak z opłaceniem cła? Bo też zamierzam go zakupić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Jak kupujesz jedną sztukę to cła Ci nie naliczą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiess Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Gdzieś czytałem , że do 50 euro cła nie naliczają . Moja przesyłka była komercyjną tzn. bez opisu "gift" i cła nie płaciłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mahometus Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Na mojej też było 'gift' i deklarowana kwota 8$ Parenaście razy już tak zamawiałem różne drobiazgi z chin i nigdy jakoś cła nie doliczyli choć fakt, większość poniżej 50$/euro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2013 Na mojej napisali "commercial sample" i też nie naliczono cła. Tak jak pisali przedmówcy, prawdopodobnie do jakiejś granicy cenowej nie nalicza się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pendragon Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 No i w końcu i ja stałem się posiadaczem refraktometru z Chin. Kupiłem tu: http://www.ebay.pl/itm/290953506106?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 Zapłaciłem w sumie 88 zł (przez PayPal). Kupno było 7 sierpnia, wysłano 12-tego, doszło dziś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panta_rei Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Ja tam też dziś nabyłem na aliexpress, płatne kartą, cena łączna 78,55 zł (24,69 USD) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waz Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 To chyba i ja się skuszę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Usiu Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Fajna to sprawa, do sprawdzania BLG początkowego i sprawdzenia czy fermentacja się skończyła (dwa kolejne pomiary), jestem ciekaw tylko jak jest z dokładnością tych przeliczników przy mierzeniu BLG końcowego, zważywszy na to, że różne obliczenia dają troche inne wyniki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9999 Opublikowano 26 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2013 A tak przy okazji, to trzeba by chyba zmienić nagłówek na "Refraktometr za trochę MNIEJ niż 100 zł" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waz Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Kupione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chomiczon Opublikowano 31 Sierpnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2013 A tak przy okazji, to trzeba by chyba zmienić nagłówek na "Refraktometr za trochę MNIEJ niż 100 zł" Racja. Tytuł wprowadza w błąd Zmieniłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi