Skocz do zawartości

Niezależny browar domowy "Pod Baranem"


Rekomendowane odpowiedzi

  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
78 °C - i wysładzanie które poszło jak burza dzięki łusce z słodu owsianego

Hmmm, no to ciekawe, może by zacząć dodawać kilkanaście procent owsa, nawet w formie niesłodowanej, dla tej łuski właśnie :rolleyes:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka #33 - Skośnooki - piwo w stylu american lager

 

 

Chmiel:

15 g magnum

15 g lubelski

 

Po konsultacjach z JKocurkiem na GG nastąpiło chmielenie (60'):

0' -magnum

55' - lubelski

Nie dodałeś, że ten Magnum miał rok i że przechowywany był w nienajlepszych warunkach.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Mam pytanie do warki 33.Z piwami dolnej fermentacji mam krótką przygodę.Zrobiłem pilsa i portera na 34/70.Zastanawiałem się jak warzyć dolniaki gdy ociepli się w piwnicy.Myślałem o Californian lager (temp. fermentacji 14-20°C - za Browamator) Używasz tutaj tych drożdży.Czy masz jakieś doświadczenia z tymi drożdżami? Centrum Piwowarstwa podaje temperaturę fermentacji dla nich 9-14°C . Kto ma rację? Dzięki za podpowiedź

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.