Twilight_Alehouse Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Chciałbym się przywitać na Piwo.org. O istnieniu portalu wiem od dawna, również od dawna mam tu konto, ale jakoś dopiero teraz się zebrałem, żeby zacząć pisać. Część osób kojarzy mnie być może z Browar.biz, a teraz chciałbym się poudzielać i tutaj. Kim jestem? Tłumaczem, redaktorem i początkującym blogerem. Pochodzę z Łodzi, od kilku lat mieszkam w Warszawie. Przygodę z piwowarstwem domowym rozpocząłem już w 2004 r. Prowadzę ją z przerwami wynikającymi z tego, że długo nie miałem lokalowych możliwości warzenia i przechowywania piwa. Na koncie mam 32 warki, w tym 2 z brewkitów (na samym początku) i 3 z ekstraktów, reszta zacierana. Zdecydowanie preferuję górną fermentację, najchętniej w stylach angielskich i belgijskich. W marcu zamierzam wrócić do warzenia i wtedy pokombinuję też z amerykańskimi. Mam nadzieję, że pokaźne zasoby Piwo.org okażą się dla mnie pomocne. I nie, nie zamierzam zadawać dziwnych pytań początkującego. Pozdrawiam, TA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Witaj na forum ! No widzisz, nie wiedziałem, że chmielowisko to Twój blog Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Witaj na tym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twilight_Alehouse Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Witaj na forum ! No widzisz, nie wiedziałem, że chmielowisko to Twój blog Ano mój. Rozwijam go powoli, ale obiecuję, że nie będę nim spamować, ograniczę się do sygnaturki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopusy Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Witam, odwiedziłeś może w Wawie Spiskowców Rozkoszy? pewnie tak, ostatnio właśnie tam znalazłem natchnienie na kolejne warzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bastisz Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Witaj, tylko ten początkujący w/g tego co piszesz już do Ciebie nie pasuje powodzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twilight_Alehouse Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Witam, odwiedziłeś może w Wawie Spiskowców Rozkoszy? pewnie tak, ostatnio właśnie tam znalazłem natchnienie na kolejne warzenie W Spiskowcach byłem raz, ale dawno, sierpniu. A inspiracje cały czas mi wpadają do głowy, przez kilka lat uzbierało mi się pomysłów na nowe receptury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twilight_Alehouse Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Witaj, tylko ten początkujący w/g tego co piszesz już do Ciebie nie pasuje powodzenia. A to już nie ode mnie zależy. Jak więcej popiszę, to i ranga się zmieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samael Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Ja nicka kojarze z Browar.biz Witaj na forum i udanych warek zycze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dario63 Opublikowano 26 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2013 Witaj ! Samych udanych warek życzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twilight_Alehouse Opublikowano 4 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Bardzo dziękuję za powitanie i życzenia. Dalej będę się już udzielał w swoim wątku warzelniczym - tutaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Bardzo dziękuję za powitanie i życzenia. Dalej będę się już udzielał w swoim wątku warzelniczym - tutaj. Witam na forum. Czy przerazaja ciebie skosy? Bo jesli nie to mialbym cos co ciebie by bardzo zainteresowalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twilight_Alehouse Opublikowano 5 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Czy przerazaja ciebie skosy? Bo jesli nie to mialbym cos co ciebie by bardzo zainteresowalo. Nigdy nie korzystałem ze skosów, ale nie sądzę, bym miał sobie z nimi nie poradzić. A na propozycje zawsze jestem otwarty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 5 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2013 Czy przerazaja ciebie skosy? Bo jesli nie to mialbym cos co ciebie by bardzo zainteresowalo. Nigdy nie korzystałem ze skosów, ale nie sądzę, bym miał sobie z nimi nie poradzić. A na propozycje zawsze jestem otwarty. Mam kilka skosow BrewLab, dostalem kilka za friko, kilka kupilem, ale wiem, ze nie dam rady ich zuzyc. Wiem, ze te same drozdze sa uzywane przez browary brytyjskie, z tym, ze BrewLab nie moze pochwalic sie skad doklanie te drozdze pochodza. Do tego mam 3 szczepy belgijskie z BrewLabs generalnie nie dostepne do ogolnej sprzedazy. Dwa z nich mam zamiar zuzyc jeden bede mogl oddac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi