scooby_brew Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 U mnie zero infekcji przez 13 lat. Bogi 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopusy Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 W mojej własnej kuchni 0/19 wcześniej się zdarzyło, ale nie liczę wcześniejszych warek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gąsior Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 W mojej własnej kuchni 0/19 wcześniej się zdarzyło, ale nie liczę wcześniejszych warek Kreatywna statystyka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vojtol Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 0/11, odpukać... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarok3 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 0/14 oby tak dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Pojedyncze infekcje w dwóch warkach + jedna prze-gazowana w 13 warkowej historii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 1/26 , przyczyna nieustalona - to była druga warka a ja całkiem zielony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rtyqwe Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 To i ja dodam: 0/15 I byłoby git, ale pierwszej pszenicy (jeszcze z ekstraktów) nie dało się wypić bez wcześniejszego znieczulenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 31 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2013 Ja od jakiś 5 lat warzenia 0 infekcji (warek nie liczyłem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dabeer Opublikowano 2 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 No to podsumujmy dotychczasowe wypowiedzi: tylko 16 na 617 warek, czyli nieco ponad 2,5 %, było niepijalnych. Szacunek dla wszystkich, którym udało się do tej pory warzyć bez zakażeń. Szczególnie tym, którzy mają na koncie więcej niż ok. 40 warek, bo po tylu właśnie statystycznie zakażenie powinno wystąpić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pershi Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 O to jeszcze 4 warki i będzie kwas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szuwar71 Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 wydaje się, że 0%. Ostatnio zrobiłem eksperyment i pół wita fermentowałem w nieodkażonym pojemniku. Rozlew też z nieodkażanego wiadra. Niby spoko ale jednak smakuje trochę inaczej niż druga połowa robiona zgodnie ze sztuką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 No i umnie 0/6 odpukać i niech tak dalej będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomX Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 No ja bardzo słabo w tej statystyce wypadam. 1 piwo na 23 warki było zupełnie nie pijalne, kilka butelek przemęczyłem, ale reszta poszła w kanał. Tu zawiniły leniwe drożdże, które przez ponad 2 dni budziły się do życia. Oprócz tego było 1 piwo które całe wypiłem, ale miało wyraźne oznaki infekcji (waliło rozpuszczalnikiem jak ze sklepu z farbami, też wina drożdży - prawdopodobnie zakażona gęstwa) i około 5 które miało jakieś tam oznaki infekcji (błonka), ale i tak były pyszne Trzeba jednak przyznać, że warzenie i fermentacja w moim przypadku bardzo często zachodziła w mega partyzanckich, studenckich warunkach, np w akademiku gdzie cholera wie co i kto mogło się dostać do fermentora Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbynekkk Opublikowano 2 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2013 1 na 95 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Scovron Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 0/13 - dezynfekuję wyłącznie OXI - żadnych kretów, domestosów, czy nawet Piro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się