Makaron Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Kilka lat temu jedna z hurtowni posiadała całą gamę oferte Danstar. Ale to było kilka lat temu i za Chiny Ludowe nie pamiętam nazwy tej firmy. Kupiłem od nich 1kg suchych drożdży i rozdzielałem na kilkanaście osób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 Kilka lat temu jedna z hurtowni posiadała całą gamę oferte Danstar. Ale to było kilka lat temu i za Chiny Ludowe nie pamiętam nazwy tej firmy. Kupiłem od nich 1kg suchych drożdży i rozdzielałem na kilkanaście osób. To była za pewne firma An.Ka - właśnie nie mogę się coś do nich dobić od jakiegoś czasu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 W rzeczy samej AN.KA. Stona wisi, nic sie nie zmieniła w ciągu ostatnich 5 lat, ciekawe czy w ogóle firma istnieje jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 24 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2009 W rzeczy samej AN.KA. Stona wisi, nic sie nie zmieniła w ciągu ostatnich 5 lat, ciekawe czy w ogóle firma istnieje jeszcze. Zadzwonię jeszcze jutro i może się uda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Kupowałam w AN.CE Danstary - opakowania 0,5 kg. Z perspektywy czasu i doświadczenia oceniam te drożdże jako dosyć słabe - tzn. słabo odfermentowujące, Windsory nadają dużo kwiatowych i owocowych posmaków, Nottinghamy bardziej czysty smak dają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Zależy co mamy zamiar warzyć. Jeśli ktoś chce uwarzyć milda czy inne lekkie lekko chmielone piwa to bym jednak zdecydował się na Windsor`y. Lepiej podkreślają smaki słodowo-estrowe, a Notthinghamy i S-04 lepiej podkreślają nuty chmielowe. Wszystko zależy co chcemy osiągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 Ależ ja nie wartościowałam, tylko napisałam, że słabo odfermentowują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaron Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 ... oceniam te drożdże jako dosyć słabe - tzn. słabo odfermentowujące, Windsory nadają dużo kwiatowych i owocowych posmaków W dwojaki sposób można zrozumieć tego posta. Zrozumiałem jako słabe drożdże ,bo słabo odfermentowują i dają kwiatowo owocowe posmaki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 suche danstar' date=' nigdy z nich nie korzystałem i nic o nich nie wiem, a są dostępne w Polsce.[/quote']No właśnie poszukuję ich na potrzeby sklepowe. To ciekawy szczep i chciałbym mieć je w ofercie. Widziałeś gdzieś dostępne ? To był An.ka http://www.anka.pl/ tyko nie wiem czy aktualne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 25 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2009 suche danstar' date=' nigdy z nich nie korzystałem i nic o nich nie wiem' date=' a są dostępne w Polsce.[/quote'']No właśnie poszukuję ich na potrzeby sklepowe. To ciekawy szczep i chciałbym mieć je w ofercie. Widziałeś gdzieś dostępne ? To był An.ka http://www.anka.pl/ tyko nie wiem czy aktualne. Dzwoniłem dzisiaj, stacjonarny jest wyłączony, nr faxowy nikt nie odbiera. Raczej klapa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi