Jejski Opublikowano 30 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Może źle zapytałem, bo właśnie o amerykański aromat mi chodziło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andy Opublikowano 30 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Mi też zdarzało się używać tych tabletek, aromatów chmieli amerykańskich nie zaobserwowałem. Generalnie jak już to wolę sypnąć chmielu na cichą, efekt dużo lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yapko Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Ja kupiłem jedna tabletkę zachęcony wzmianką w recepturze "Carlberg 100% pilzneński" na wiki. Ale jeszcze nie próbowałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zauważyłem po zadaniu tabletki większą goryczkę. Ciekwae, ale czy konieczne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 1 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zauważyłem po zadaniu tabletki większą goryczkę. Ciekwae, ale czy konieczne? Dochmielałem kilka/naście razy, ale nie zauważyłem takiej zależności. Ogólnie tabletka jest dla mnie dobrym wzbogaceniem chmielowego charakteru piw. Wena, ilość próbek masz zdecydowanie większą, także pewnie coś w tym jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
full-light Opublikowano 3 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Witam. Wiem, że tabletka ta słuzy do chmielenia na zimno. A czy ktoś próbował dodać jej do brzeczki w trakcie gotowania. Powiedzmy na ostatnie 5 minutek. Szczerze nie podchodzi mi za bardzo ten aromat na zimno, a zostało mi ok 2/3 tabletki. Tak sobie myślę czy nie dać jej zamiast chmielu aromatycznego lub ewentualnie jako uzupełnienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenris Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Pytanie numer 1 Co to jest ten hop aroma tabs?? Pytanie numer 2 czy jak tym na zimno chmiele to odpada filtracja jak w przypadku granulatu czy takl czy siak trzeba filtrować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 Pytanie numer 1 Co to jest ten hop aroma tabs?? zadawaj pytania po przeczytaniu wątku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fenris Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 przeczytałem teorie znam ale skąd to wziąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cml Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 w Polsce są raczej mało znane - piwowarzy używają bardziej jako ciekawostkę w sklepach w Polsce tego nie widziałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 27 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2014 ad 1. Kilka sklepów internetowych miało kiedyś w swojej ofercie takie wynalazki, ale po pozbyciu się tego ze stanu nie wprowadziły ich dalej do oferty. W rzeczywistości były to sprasowane szyszki chmielu Fuggles. ad 2. Tak czy siak, filtracji się nie uniknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi