anteks Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 warka 137 pils warzona 24.06.09 wyszło 45l 11 blg ' date=' zadane S-33[/quote'] Jak pils to na 23? tak to przez moje grube paluchy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 A jak sprawuje się lodóweczka? Zazdroszczę Ci, jakoś nie potrafię znaleść używki, widocznie marnie szukam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 A jak sprawuje się lodóweczka? Zazdroszczę Ci, jakoś nie potrafię znaleść używki, widocznie marnie szukam. lodóweczka śmiga , poprostu kup żonie nową a starą dla siebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flood Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 (edytowane) A jak sprawuje się lodóweczka? Zazdroszczę Ci, jakoś nie potrafię znaleść używki, widocznie marnie szukam. Dwa tygodnie temu trafiłem na allegro za 150 z zepsutą zamrażarką - ale góra też na dwa fermentory. Fakt że bez transportu - w mieście moim - ale znaczy że się da. Zamrażarka robi za schowek dla słodów - i wyniosłem się z głównej już i z piwem i gęstwami. pzdr flood Edytowane 26 Czerwca 2009 przez flood Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Cześć. Pieron pytaj po rodzinie, znajomych, np. u mnie w pracy kumpel bedzie we wrzesniu wymianiał sprzęt w kuchni, już zarezerwowałem jego stara lodówkę i piec kuchenny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 26 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2009 Cześć. Pieron pytaj po rodzinie, znajomych, np. u mnie w pracy kumpel bedzie we wrzesniu wymianiał sprzęt w kuchni, już zarezerwowałem jego stara lodówkę i piec kuchenny Tak będę musiał zrobić, albo kupić nowe dla domu-tylko w chacie mam małą i dwa tanki ledwo wejdą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 (edytowane) warka 139 WESowe jubileuszowe Jako że dzisiaj przypada 100 lecie WESa uwarzyłem coś takiego na WESowych ekstraktach skład Piwo Domowe - jasne 1,7kg - 1 szt Ekstrakt słodowy bursztynowy 1,7 - 1 szt drożdże Danstar Nottingham wyszło około 20l 14 blg Edytowane 6 Września 2009 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coder Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 I co, tak bez chmielu? Bleee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pako1 Opublikowano 4 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2009 I co, tak bez chmielu? Bleee A po co chmielić nachmielony ekstrakt - "Piwo Domowe Jasne" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Września 2009 (edytowane) I co, tak bez chmielu? Bleee a bez chmielu , tak jak napisał pako http://www.homebrewing.pl/piwo-domowe-jasne-wes-17kg-p-39.html Edytowane 6 Września 2009 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 (edytowane) warka 140 prawie jak IPA skład: Pilzneński - 3400g Monachijski- 600g Caramunich - 400g Caramber - 200g Marynka ? - 40g Tettennager - 50g zacieranie 120 min- 72-65°C Gotowanie 90 min na początku marynka w 75 min aromat wyszło 25l 11 blg , zadane danstarami Edytowane 18 Września 2009 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
banita12 Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Którymi Danstarami Windsor czy Nothingam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 zadane Danstar Nottingham Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fredd Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 warka 140 prawie jak IPA zacieranie 120 min- 72-65°C Czy te 120 minut zacierania wynika z faktu, że w przeszłości powiedzmy po 90 minutach miałeś pozytywną próbę jodową, czy tak na wszelki wypadek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 Czy te 120 minut zacierania wynika z faktu, że w przeszłości powiedzmy po 90 minutach miałeś pozytywną próbę jodową, czy tak na wszelki wypadek? miałem inne zajęcia i tak wyszło , od bardzo dawna nie używam wskaźnika jodowego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 22 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 po 5 dniach burzliwej , dzisiaj zlane na cichą ble spadło do 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Cześć. Stawiam że zejdzie jeszcze przynajmniej o 1°Blg , a nie zdziwiłbym sie gdyby zeszło o 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 22 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Cześć.Stawiam że zejdzie jeszcze przynajmniej o 1°Blg , a nie zdziwiłbym sie gdyby zeszło o 2. nie zakładam się bo też tak sądzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2009 Warka 141 Grodziskie warzona 30.09.09 skład - wędzony weyerman - 2500g - pilzneński wędzony 500g - pszeniczny 3000g - chmiel lubelski szyszka 2008 - 80g zacieranie - 50°C - 20 min - 62°C - 30 min - 72°C - 30 min gotowanie 90 min - na początku 50g - w 75 min 30g teraz stygnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 wyszło 45l 8 blg zadane US05 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2009 warka 142 dubel skład * pilzneński 3000g * monachijski 1000g * ciemna pszenica 300g * biscut 200g * marynka szyszka 10g * lubelski szyszka 20g * cukier 500g zacieranie * 62°C - 40 min * 72°C - 30 min * 75°C- filtracja gotowanie 60 min * na początku marynka * po45min lubelski i cukier wyszło około 20l 16 blg zadane THG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 warka 139 WESowe jubileuszowe zabutelkowane z dodatkiem cukru 3,9g/l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 Cześć. warka 139 WESowe jubileuszowe zabutelkowane z dodatkiem cukru 3' date='9g/l[/quote'] nie za mało tego cukru? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 (edytowane) Cześć. warka 139 WESowe jubileuszowe zabutelkowane z dodatkiem cukru 3' date='9g/l[/quote'] nie za mało tego cukru? fakt miało być 3,9g/butelkę 0,5l Edytowane 12 Października 2009 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 12 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2009 cześc fakt miało być 3,9g/butelkę 0,5l yes, yes, yes mam w du#$ drugą butle winka i zaczynam widzieć szczegóły i jak tu nie pic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się