Slawmir Opublikowano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 Takie szybkie pytanie, na foto masz zawór 9,5 mm - 3/8" ? Jaki wężyk silikonowy tak ładnie pasuje do niego 9 czy 10 mm czy jakiś 3/8" udało ci się kupić ? Też potrzebuje kawałek elastycznego podłączyć pod 3/8". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 31 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 1 godzinę temu, Slawmir napisał: Takie szybkie pytanie, na foto masz zawór 9,5 mm - 3/8" ? Jaki wężyk silikonowy tak ładnie pasuje do niego 9 czy 10 mm czy jakiś 3/8" udało ci się kupić ? Też potrzebuje kawałek elastycznego podłączyć pod 3/8". taki łącznik wąż/guest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawmir Opublikowano 31 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 31 Stycznia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2021 W dniu 30.01.2021 o 18:59, lowek83 napisał: W dniu 29.01.2021 o 14:45, anteks napisał: warka 340 Milk stout skład Pale Ale 4kg Special W 0,5kg Płatki Owsiane 0,5kg Pale chocolade 0,3kg carafa 0,3kg Laktoza 0,5kg Iunga 40g Zacieranie 68'C 40min 20'C 20min 78'C 10min Gotownie 60min Iunga 60' 40g Na ile litrów to zasyp? wyszło do wiadra 24l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 4 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2021 przezbrajanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 (edytowane) warka 342 Pils Plizneński IREKS 5,5kg Marynka 30g Saaz 60g Zacieranie z przygodami w Royalu. Przed warzeniem wszystko sprawdzone, podczas zacierania pompa odmówiła współpracy(nawet lampka na włączniku zgasła) Zrobione obejście i podłączona do kranu inna pompka. Po warzeniu i umyciu gara pompka działa Zacieranie 90min 67'C 90min Gotowanie 90min Marynka 30g 60' Saaz 20g 60min saaz 20g 30' Saaz 20g 5 min Wyszło 22l 13blg zadrożdzone W34/70 Edytowane 19 Lutego 2021 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 19 Lutego 2021 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 Jak jest w środku gwint na podłączenie hop stopera? Wewnętrzny czy zewnętrzny i jak rozmiar?Wysłane z mojego BLA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2021 15 minut temu, Fidel napisał: Jak jest w środku gwint na podłączenie hop stopera? Wewnętrzny czy zewnętrzny i jak rozmiar? Wysłane z mojego BLA-L09 przy użyciu Tapatalka mój jest na wcisk w dno. Tu używałem wirflocka więc wkręciłem bazooke do kranu ( profilaktycznie bo jak dużo sie wytrąci to hop stoper może sie przytkać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Lutego 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2021 343 PA Skład No name (pilzneński, pale ale?) 5,5kg Iunga 50g Zacieranie Royal 67'C 60min gotowanie 60 min Iunga 50g 30min wyszło 25l 12blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poldek34 Opublikowano 4 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2021 W dniu 3.02.2020 o 15:02, anteks napisał: Warka 323 Dzisiaj testowy porterek Wiedeński 3kg Monachijski 3kg Pilzneński 2kg Special B 0,5kg Special W 0,5kg Biscut 0,5kg Cararoma 0.5kg Palony 0,5kg Marynka 30g Lubelski 30g Zacierane w Royalu na 2 razy 65'C 60 min - Pilzneński 2kg - Monacjijski 1kg - Wiedeński 1kg Wyszło 20l 12blg i w tym zacierana następna - Wiedeński 2kg -Monachijski 2kg Special B 0,5kg Special W 0,5kg Biscut 0,5kg Cararoma 0.5kg 62'C 30min 72'C 30min 78'C 10 min- dodany palony gotowanie 60min 0' 30g Marynki 55' 30g Lubelski Wyszło około 25l 22blg zadane gęstwą W34/70 I jak test się powiódł.. ? Przymierzam się też do portera jeszcze póki niskie temperatury..- coś więcej można prosić.. ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2021 19 godzin temu, poldek34 napisał: I jak test się powiódł.. ? Przymierzam się też do portera jeszcze póki niskie temperatury..- coś więcej można prosić.. ? Eksperyment miał na celu sprawdzenie czy w automacie można uwarzyć coś mocniejszego. Wyszło że tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poldek34 Opublikowano 6 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 A czy próbowałeś zacierać w na dwa razy ale drugi raz w brzeczce otrzymanej z poprzedniego razu.. ? Ciekaw jestem jak to wpływa na wydajność w porównaniu z podzieleniem warki na dwie części i na zacieraniu osobno w wodzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 8 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 (edytowane) W dniu 6.03.2021 o 14:42, poldek34 napisał: A czy próbowałeś zacierać w na dwa razy ale drugi raz w brzeczce otrzymanej z poprzedniego razu.. ? Ciekaw jestem jak to wpływa na wydajność w porównaniu z podzieleniem warki na dwie części i na zacieraniu osobno w wodzie. Cytat Zacierane w Royalu na 2 razy 65'C 60 min - Pilzneński 2kg - Monacjijski 1kg - Wiedeński 1kg Wyszło 20l 12blg i w tym zacierana następna - Wiedeński 2kg -Monachijski 2kg Special B 0,5kg Special W 0,5kg Biscut 0,5kg Cararoma 0.5kg 62'C 30min 72'C 30min 78'C 10 min- dodany palony No właśnie to było zacieranie w brzeczce Edytowane 8 Marca 2021 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poldek34 Opublikowano 8 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 Czy zacieranie w brzeczce wydłużyłeś.. , jeśli tak to jaką wartość wydłużenia przyjąć.. ? Przymierzam się do portera ale chciałbym zrobić 20 litrów.. . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 8 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2021 27 minut temu, poldek34 napisał: Czy zacieranie w brzeczce wydłużyłeś.. , jeśli tak to jaką wartość wydłużenia przyjąć.. ? Przymierzam się do portera ale chciałbym zrobić 20 litrów.. . W dniu 4.03.2021 o 15:52, poldek34 napisał: Warka 323 Dzisiaj testowy porterek Wiedeński 3kg Monachijski 3kg Pilzneński 2kg Special B 0,5kg Special W 0,5kg Biscut 0,5kg Cararoma 0.5kg Palony 0,5kg Marynka 30g Lubelski 30g Zacierane w Royalu na 2 razy 65'C 60 min - Pilzneński 2kg - Monacjijski 1kg - Wiedeński 1kg Wyszło 20l 12blg i w tym zacierana następna - Wiedeński 2kg -Monachijski 2kg Special B 0,5kg Special W 0,5kg Biscut 0,5kg Cararoma 0.5kg 62'C 30min 72'C 30min 78'C 10 min- dodany palony gotowanie 60min 0' 30g Marynki 55' 30g Lubelski Wyszło około 25l 22blg zadane gęstwą W34/70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2021 Woda lodowa do chłodzenia. Chłodnica zanurzeniowa 25l brzeczki 20min 40l wody zeszło do 20'C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2021 warka 345 Duble IPA skład Pilzneński Ireks 6kg Warior 40g simcoe 50g Mosaic 20g Amarillo 20g Citra 20g Zacieranie w Royalu 25l wody - 67'C 60min 78'C 10min Gotowanie 70 min Warrior 40g 70min Simcoe 25g 10min Simcoe 25g whirpool Mosaic 20g whirpool Amarillo 20g whirpool Citra 20g whirpool wyszło 22l 17blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarkus Opublikowano 16 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2021 Bez wysładzania?Wysłane z mojego BLA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 17 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2021 22 godziny temu, jarkus napisał: Bez wysładzania? Wysłane z mojego BLA-L09 przy użyciu Tapatalka było wysładzanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2021 warka 346 Pilzneński 4kg Lubelski 100g Zacieranie w Royalu 67'C 80min 78'C 10min Gotowanie 90min 20g 60min 30g 30min 50g na whirpool Brzeczka zlana na drożdże z poprzedniej warki 22l 9blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Marca 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2021 Dochmielone na zimno Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 11 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2021 warka 347 skład Pale Ale 5,5kg Marynka 50g Oktawia 50g Zacieranie 67'C 70min 78'C 10min Gotowanie 60min Marynka 50g 20min Oktawia 50g w chłodzeniu Wyszło 25l 12blg zadane Vedrant IPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Cały czas dolniaki w lodówce? Jakie drożdże i jaki schemat i temperatury fermentacji?Odświeżam sobie ten temat po latach... Wysłane z mojego BLA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 (edytowane) W dniu 12.04.2021 o 08:06, Fidel napisał: Cały czas dolniaki w lodówce? Jakie drożdże i jaki schemat i temperatury fermentacji? Odświeżam sobie ten temat po latach... Wysłane z mojego BLA-L09 przy użyciu Tapatalka Obecnie w garażu mam 5-10'C w czasie mrozów spadało do 0 i lodówka służyła raczej do dogrzewania piwa. Ale generalnie w cieplejszych okresach fermentacja cały czas w lodówce( dolniaki czy tez nawet latem górniaki gdy temp w garażu wzrasta do ponad +25'C) Dolniaki jadę generalnie na W34 zacieranie 30/30 Edytowane 13 Kwietnia 2021 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 17 Kwietnia 2021 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2021 (edytowane) 348 Koźlak skład monachijski, wiedeński(stary mix) 6kg Ekstrakt słodowy lekko po terminie (2007) jakis karmel 0,2 Special X 0,2 Marynka 50g Lubelski 50g Edytowane 17 Kwietnia 2021 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się