anteks Opublikowano 16 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2011 Nigdy nie piłem ani nie warzyłem piwa w tym stylu . Podpierałem się recepturą szanowanego i uznanego piwowara.Co wyjdzie zobaczymy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Warka 186 Ciemniak Ekstraktowy zabutelkowana z dodatkiem cukru 6g/l , blg 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 Warka 184 Stout po prawie 3 miesięcznej cichej zabutelkowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 17 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 dlaczego tak długo na cichej ? jaki był tego cel ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 17 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lutego 2011 (edytowane) dlaczego tak długo na cichej ? jaki był tego cel ? żaden, lenia miałem Edytowane 17 Lutego 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2011 Warka 188 rozlana . Kiepsko zeszło bo tylko do 5 . Nalane do kega od pepsi , będzie można kontrolować nagazowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2011 Warka 194 Skład - Pilzneński 7000g - carahell 500g - marynka 50g - lubelski 50g Zadane gęstwą W34/70 wyszło około 38l 12 blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Warka 189 rozlana z dodatkiem cukru 6g/l , blg 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Warka 195 skład - Wiedeński 2500g - Monachijski 2500g - Secial B 100g - Marynka 20g - Lubelski 20g Zacieranie - 68-65°C 120 min Gotowanie 60 min - 0' Marynka - 50' Lubelski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Warka 190 przelana na cichą blg 3 .Piwo gorzkie jak przewodniczący Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 197 podwędzane Skład - wędzony 1600g - pszeniczny 2400g - Marynka 40g - Lubelski 40g Zacieranie - 55°C 15min - 68°C 80min Gotowanie 60min - 0' Marynka - 50' Lubelski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2011 (edytowane) Warka 197 Wyszło 39l 8blg, zadane WLP029 Edytowane 10 Marca 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2011 Warka 193 Jasny Walenty Rozlane- blg 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 15 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2011 (edytowane) Warka 196 01.03.11 Skład Pilzneński 6500g carahell 500g Marynka 40g Lubelski 40g Zacieranie 62°C 30min 72°C 45 min Gotowanie 70 min 0' Marynka 60' Lubeski Zadane gęstwa W34/70 Edytowane 15 Marca 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Warka 197 przelana na cichą , blg 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2011 Warka 192 porter przelana na cichą, blg 5 . Na dnie pozostała ogromna (ponad 1l ) warstwa drożdży Dzisiaj powstała też warka 198 pils Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 (edytowane) Warka 198 Dolniak warzone 16.03.11 Skład - Pilzneński 5000g - Carahell 300g - Marynka 25g - Lubelski 60g Zacieranie - 55°C 15min - 62°C 15min - 72°C 60min Gotowanie 60 min - 0' Marynka - 30' 40g Lubelski - 50' 20g Lubelski Wyszło 29l 11blg Edytowane 18 Marca 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2011 16.03.11 zlana na cicha warka 191"dziwna" blg 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 (edytowane) No to dzisiaj jedziemy z Lagerem Wiedeńskim Warka 199 Lager Wiedeński Skład -Wiedeński 2500g - Monachijski 2000g - Special B 100g - Marynka 20g - Lubelski 40g Zacieranie - wsypane go 55°C podjazd do 62°C - 62°C 40min - 72°C 40min Edytowane 21 Marca 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Jakie plany na dwusetną warkę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Jakie plany na dwusetną warkę ? mam dylemat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Właściwie to wiem co uwarzę i to może jutro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 kurde początkujący i 200 warka to ile trzeba uwarzyć żeby być pro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 kurde początkujący i 200 warka to ile trzeba uwarzyć żeby być pro Nie mnie to oceniać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 22 Marca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 Warzyć 200 się nie chciało Warka 194 zabutelkowana blg 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się