henry Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiuzeb Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Cytat Cytat Cytat W okolicznościowa podkładka na 200 warek http://www.piwo.org/galeria/displayimage.php?album=lastup&cat=10011&pos=0 Brak pliku do wyświetlenia Mi sie wyświetlało :rolleyes: a teraz ? http://www.piwo.org/galeria/displayimage.php?pos=-2858 A teraz git Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Pogratulować - jak na początkującego, taka ilość fajnych gadżetów... ... i dwie (*100) warki. + za 'całokształt'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Cytat Pogratulować - jak na początkującego, taka ilość fajnych gadżetów... ... i dwie (*100) warki. + za 'całokształt'. Gadżetów jest o wiele więcej , będę musiał zamieścić jeszcze kilka zdjęć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2011 Cytat Gadżetów jest o wiele więcej , będę musiał zamieścić jeszcze kilka zdjęć O! Koniecznie. Jakość wykonania i stylistyka - doceniam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Kolejne zdjęcia gadżetów http://www.piwo.org/galeria/displayimage.php?pos=-2861 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Warka 192 Porter rozlana blg około 5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Warka 198 rozlana do kega z dodatkiem 50g cukru , blg 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 5 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2011 Warka 203 rozlana 6g/l cukru, blg 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 8 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2011 Warka 199 rozlana , blg spadło do 3 , do kega poszło 70g cukru a w butelki 6g/l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Cisza w temacie , może chociaż coś z ekstraktu przefermentuję ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Ojtam, ojtam. Wiadra się nie psują od stania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Cytat Ojtam, ojtam. Wiadra się nie psują od stania. No nie , ale nic nie bulka i jak tu żyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 20 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2011 Dobre bulkadełko załatwia sprawę. Zrób jakieś piwo z ciemnej strony. Może byś zrobił eksperyment jak wypada chmielenie na zimno Sybillą albo Marynką? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 21 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 No Anteks! Zaraz Ci minusa dam za brak fermentacji! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2011 Cytat Dobre bulkadełko załatwia sprawę. Zrób jakieś piwo z ciemnej strony. Może byś zrobił eksperyment jak wypada chmielenie na zimno Sybillą albo Marynką? Może zrobię ( czy to nie było by przejście na jasną stronę ? ) Dzisiaj naśrutowałem na Grodziskie - nuuuuda Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Zatarłem dzisiaj Grodzisza , jutro zachmielę . Premiera refrakrometru i myślę że sie polubimy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Cytat Premiera refrakrometru i myślę że sie polubimy miałem tak samo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Cytat Cytat Premiera refrakrometru i myślę że sie polubimy miałem tak samo szukam komu dać plusa za linka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 24 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Warka 204 Lekkie Przywędzane skład steinbach wędzony 1500g pszeniczny 3000g marynka granulat 70g Zacieranie 62°C 30 min 72°C 30 min gotowanie 60 min Marynka 70g od początku gotowania wyszło około 45l 8blg zadane A - WLP Kolesch B - Zymoferm Kolesch Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 (edytowane) Cytat Warka 184 Stoutskład - pilzneński 4000g - monachijski 400g - wędzony 200g - pszeniczny 200g - cararoma 200g - pszenica palona 250g - czekoladowy castlemalting 250g - marynka granulat 40g - lubelski granulat 30g Zacieranie - 72- 65 °C 120 min , słody palone dodane w 110 minucie Gotowanie 70 min - na początku marynka - 60 ' lubelski wyszło około 22l 15 blg , zadane S-04 Piwo to zajęło I miejsce w kategorii stout w Slovak Homebrewing Star 2011 oraz II miejsce w kategorii Absolutnego Zwycięzcy Edytowane 27 Maja 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2011 (edytowane) Cytat Cytat Warka 184 Stout Piwo to zajęło I miejsce w kategorii stout w Slovak Homebrewing Star 2011 oraz II miejsce w kategorii Absolutnego Zwycięzcy Piwo to można było degustować z beczki podczas WWP oraz na spotkniu w Zielonej Górze Edytowane 27 Maja 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2011 204 zlane na cichą, blg 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 20 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 Warka 205 Pszenica Urodzinowa skład - pszeniczny 2500g - pilzneński 1500g - lubelski 30g zacieranie - 45°C 20 min - 55°C 20 min - 62°C 30min - 72°C 40 min Gotowanie 60 min - Lubelski od początku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się