Skocz do zawartości

anteks piwowarzy


Rekomendowane odpowiedzi

Warka 206 aledubel 22.07.2011

Skład

- Pilzneński 4000g

- Pszeniczny 500g

- Karmel jasny strzegom 300g

- Biscut 200g

- Marynka 40g

- cukier brązowy 500g

Zacieranie

- 90 min 72°C

Gotowanie 60 min

- 0' 30g Marynka

- 50' 10g Marynka

Jutro rano zadam drożdże THG i na wakacje :ble:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 miesiące temu...

Warka 208 jasna belgijka 28.09.11

Skład

- pilzneński 4000g

- pszeniczny 300g

- carabelg 200g

- marynka gran 25g

- lubelski gran 20g

- cukier 1000g

 

Zacieranie

- 55°C 15 min

- 62°C 20 min

- 72°C 50 min

 

Gotowanie 60 min

- 0' Marynka

- 50' Lubelski i cukier

Zadane THG

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

cześć :beer:

 

Cześć :)

 

Za dużo zrobiłem ( 24l ) i chcą wyjść z wiadra :/

Ja miałem w wiadrze 28l :)

Ale THG i Stefany bardzo lubią spacery :)

Owszem, lubią :) Ale u mnie pospacerowały tylko do miedniczki w której stał fermentator :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Warka 209 pszenica

Skład

- pszeniczny 2100g

- pilzneński 2000g

- Lubelski 25g

Zacieranie

- 44°C 15 min

- 55°C 15min

- 62°C 40min

- 72°C 25 min

I wystarczy , gotowanie jutro :)

Edytowane przez anteks
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Warka 210 rozpoczynam sezon dolniakowy

Skład

- Pilzneński 4000g

- Marynka 30g

- Lubelski 30g

 

Zacieranie

- 62°C 40 min

- 72 °C 20 min

Gotowanie 70 min

- 10' Marynka

- 55' Lubelski

Edytowane przez anteks
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 tygodnie później...

Warka 211 12.11.2011

Skład

- Pilzneński 5000g

- Marynka gran 25g

- Lubelski gran 40g

Zacieranie

- 55°C 20 min

- 62°C 40 min

- 72°C 40 min

Gotowanie 70 min

- 10' Marynka

- 60' Lubelski

Edytowane przez anteks
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 3 tygodnie później...

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.