anteks Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Wyszło około 25l , zadane Zymoferm Weissbier V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Wyszło około 25l Oj to masz ładną wydajność. Jakoś nie mogę się takiej dorobić. Muszę popracować nad wysładzaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belzebub Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 ale co, żartujesz ? nie pisał jaka gęstość Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 10blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sojer Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 A to bez dramatu u mnie (61%). Myślałem, że było jakieś 12°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 22 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 Warka 206 aledubel 22.07.2011 Skład - Pilzneński 4000g - Pszeniczny 500g - Karmel jasny strzegom 300g - Biscut 200g - Marynka 40g - cukier brązowy 500g Zacieranie - 90 min 72°C Gotowanie 60 min - 0' 30g Marynka - 50' 10g Marynka Jutro rano zadam drożdże THG i na wakacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 27 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 206 mnie nie zachwyciła jutro chyba kolejny belg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Warka 208 jasna belgijka 28.09.11 Skład - pilzneński 4000g - pszeniczny 300g - carabelg 200g - marynka gran 25g - lubelski gran 20g - cukier 1000g Zacieranie - 55°C 15 min - 62°C 20 min - 72°C 50 min Gotowanie 60 min - 0' Marynka - 50' Lubelski i cukier Zadane THG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Zatrzasnąłem dekiel na głucho jak zawsze , wracam z pracy a pokrywa wystrzeliła Teraz jest lekko wypukła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 30 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Też mam dwa bardzo szczelne dekle, ale opisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Września 2011 Też mam dwa bardzo szczelne dekle, ale opisane Przy lagerach nie ma problemu ale pszenice i belgi szybko fermentują Za dużo zrobiłem ( 24l ) i chcą wyjść z wiadra Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Cześć Za dużo zrobiłem ( 24l ) i chcą wyjść z wiadra Ja miałem w wiadrze 28l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 1 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 Cześć Za dużo zrobiłem ( 24l ) i chcą wyjść z wiadra Ja miałem w wiadrze 28l Ale THG i Stefany bardzo lubią spacery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 1 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2011 cześć Cześć Za dużo zrobiłem ( 24l ) i chcą wyjść z wiadra Ja miałem w wiadrze 28l Ale THG i Stefany bardzo lubią spacery Owszem, lubią Ale u mnie pospacerowały tylko do miedniczki w której stał fermentator Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 7 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Dzisiaj wyciągnąłem z lodówki zymofermy Z037 do stouta używał ktoś takich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 10 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2011 Warka 207 zabutelkowana , blg 3 , 100g cukru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 (edytowane) Warka 209 pszenica Skład - pszeniczny 2100g - pilzneński 2000g - Lubelski 25g Zacieranie - 44°C 15 min - 55°C 15min - 62°C 40min - 72°C 25 min I wystarczy , gotowanie jutro Edytowane 19 Października 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 (edytowane) Wstałem w środku nocy i włączyłem palnik . Zadałem 25g Marynki na początku gotowania. Teraz się studzi Edytowane 19 Października 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 19 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Wyszło około 22l 12 blg , zadane stefanami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 28 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 (edytowane) Warka 210 rozpoczynam sezon dolniakowy Skład - Pilzneński 4000g - Marynka 30g - Lubelski 30g Zacieranie - 62°C 40 min - 72 °C 20 min Gotowanie 70 min - 10' Marynka - 55' Lubelski Edytowane 28 Października 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Warka 209 Pszenica w butelkach, blg 2 . Do refermentacji cukier 8g/l Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 12 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 (edytowane) Warka 211 12.11.2011 Skład - Pilzneński 5000g - Marynka gran 25g - Lubelski gran 40g Zacieranie - 55°C 20 min - 62°C 40 min - 72°C 40 min Gotowanie 70 min - 10' Marynka - 60' Lubelski Edytowane 12 Listopada 2011 przez anteks Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Warka 211 Wyszło około 25l ponad 12blg Zadane W34/70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 21 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2011 Warka 209 Pijąc dzisiaj pszeniczkę zauważyłem że jest zbyt goryczkowa.W zapiskach też pojawia się chmiel Marynka (jaki dałem faktycznie? )stawiam na Marynkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 8 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Warka 213 skład - Pilzneński 5000g - Pszeniczny+ Carapils 500g -Marynka 30g - Lubelski 40g Zacierania 72°C -65°C 120 min Gotowanie 90min - 10' Marynka - 80' Lubelski Wyszło około 28-30l 12blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się