BeerGrill Opublikowano 7 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2013 Nie wiem, czy nie było, ale ciekawy plakat.. http://homebrewersformulary.com/poster-details/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Fajny witraż. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
depesz Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Fajne! Mógłby to jakiś polski przedsiębiorca przetłumaczyć na nasze jednostki i wydać w formie papierowej ;-D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 8 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2013 Mam znajomego który ma firmę (agencje) reklamy. Więc jak by ktoś to ładnie przetłumaczył to jest on to w stanie zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 W sumie graficzną oprawą mógłbym się sam zająć, nawet se pomyślałem czy by tego nie odtworzyć. Myślę że wydrukowanie by dużo nie kosztowało, np. A1 przy 100 szt mniej niż 10 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyko Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Sorki, ale głupie pytanko: 10 zł za sztukę czy za 100 szt? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Sztukę oczywiście. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Sztukę oczywiście. to dobra cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shooter Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Byłbym zainteresowany spolszczoną wersją. Jeśli spolszczenie jest realnym zamiarem, to już się zapisuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korzen16 Opublikowano 9 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Byłbym zainteresowany spolszczoną wersją ja oczywiście także Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Ok, w takim razie się wezmę za tą grafikę. Ze spolszczeniem jak bym miał problemy, to poproszę o pomoc. Z drukiem się pomyśli jak już będzie gotowy projekt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzyko Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 To ja też zapisuję się w kolejce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Taka ogromna pigułka:) Ja też sie piszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mapak Opublikowano 10 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Ja również. Ładna z tego by była fototapeta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 (edytowane) Gadałem z znajomym, o cenę takiego plakatu to powiedział że nie liczy się na sztuki tylko za metr kwadratowy powierzchni. Cena za metr kw. to 40 zł Bo załóżmy wymiary 40x100 cm to daje 2 dychy za plakat. Nie wiem może by coś się dało utargować przy większej ilości. Edytowane 12 Marca 2013 przez Lusterko87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 12 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2013 (edytowane) Pomijam już to, że tłumaczenie tego o ile byłoby proste, to wstawienie w ten plik polskich słów byłoby karkołomne (nie mamy dostępu do pliku źródłowego z edytowalnymi polami tekstowymi) ale Panowie to jest czyjaś praca! Kopiowanie i tłumaczenie bez zgody autora jest nie na miejscu. Jak ktoś chce niech sobie wydrukuje plik ze znakiem wodnym, plik jest 2000x3000 więc nawet w skali A3 powinno ładnie wyglądać. Edytowane 12 Marca 2013 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ray Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 No właśnie o to chodzi, że nie posiadamy praw autorskich do grafiki (same dane są ogólnodostępnei można je wziąć z polskojęzycznych publikacji unikając przy tym przeliczania zagrabanicznych jednostek). Więc usunięcie znaku wodnego i druk byłby niezgodny z prawem a zawsze może znaleźć się ktoś życzliwy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 A może warto stworzyć Polski plakat piwowara tzw "dekalog piwowara" na forum jest sporo grafików, albo osób z smykałką graficzną która poświęci kilka wiosennych wieczorków z piwkiem na stworzenie takiego plakatu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeerGrill Opublikowano 13 Marca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 A może warto stworzyć Polski plakat piwowara tzw "dekalog piwowara" na forum jest sporo grafików, albo osób z smykałką graficzną która poświęci kilka wiosennych wieczorków z piwkiem na stworzenie takiego plakatu ? Mnie o coś takiego właśnie chodziło, nie żeby toczka w toczkę to samo, tylko zrobić plakat z najważniejszymi, potrzebnymi wzorami, regułkami itp. Zresztą już zacząłem, więc jak zrobię to się podzielę. Możecie napisać co na pewno powinien zawierać taki plakacik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 13 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2013 ja z chęcią wspomogę projekt merytorycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 (edytowane) Na pewno powinien zawierać: - tabele chmielenia ( gdzieś była na forum taka żółto zielona po angielsku), - wzory na obliczanie wydajności i alkoholu werska OG-FG oraz BLG. - schematy zacierania. - Temperatury fermentacji, Edytowane 14 Marca 2013 przez Lusterko87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gradagala Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Dla tych niekorzystających z refraktometru, przydałaby się tabelka korekty pomiaru blg w zależności od temp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lusterko87 Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 (edytowane) To ja zrobię wstępną listę. Prosze o dopisywanie propozycji. - tabele chmielenia ( gdzieś była na forum taka żółto zielona po angielsku), - wzory na obliczanie wydajności i alkoholu werska OG-FG oraz BLG. - schematy zacierania. - Temperatury fermentacji, - Tabelka korekty pomiaru blg w zależności od temperatur. Edytowane 14 Marca 2013 przez Lusterko87 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 tabela nagazowania piwa w kegu temperatura/ciśnienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shayboos Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 tabelka ze wzorem ilości surowca do refermentacji z przelicznikiem 1g cukru= ... g miodu = ... g ekstraktu słodowego ... na 20l w temp 20°C daje nagazowanie tyle i tyle.... coś w ten deseń byłoby fajne na takim plakaciku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi