Biniu Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 plx drożdże dodajesz do małej objętości brzeczki przegotowanej przed chmieleniem czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
plx Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 plx drożdże dodajesz do małej objętości brzeczki przegotowanej przed chmieleniem czy jak? Jak już robię mash out, biorę troszeczkę brzeczki, wystudzam je i leje do drożdży. Drożdże są tak szczęśliwe że startują bardzo burzliwe i tą całą pianę leje do fermentatora. Parę godzin i fermentacja leci pełną parą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Tak wyglądają moje narzędzia pomocnicze, służą zarówno do ściągania piwa znad osadu, wina jak i nalewek: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąska Opublikowano 16 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2013 Tak wyglądają moje narzędzia pomocnicze, służą zarówno do ściągania piwa znad osadu, wina jak i nalewek: Fajne rurki. Ja zastanawiam się nad zainwestowaniem w syfon, to chyba najwygodniejsza opcja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się