TOMASZ Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Witam, Moja pierwsza warka z koncetratu Coopers Dark Ale ,1 kg cukru i 20 litrów wody. Gotowa brzeczka posiadała Blg równe 5, stąd moje pytanie czy z tak niskiego Blg uzyskam moc piwała taką jaką podaje producent czyli 5,2%? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 12blg powinno być. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr wicik Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Coś ten pomiar zaniżony chyba, z samego cukru to Blg wyniosło by 5, a gdzie wartość z brewkita. Krótki mój browarniczy starz ale może temperatura pomiaru albo sam aerometr szwankuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Jak za mało alkoholu, to zawsze możesz spirytem podbić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 spirytusem w proszku, z Chin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wyvern Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 A jak goryczka za słaba to żółcią! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gawon Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 ej no koleś pyta poważnie ,sprawdź swoim "miernikiem" ile ma woda blg w 20C ciekaw co by wyszło jak by spirytus w proszku z wodą w proszku zmieszał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gąska Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 ej no koleś pyta poważnie ,sprawdź swoim "miernikiem" ile ma woda blg w 20C ciekaw co by wyszło jak by spirytus w proszku z wodą w proszku zmieszał ? Wódka w proszku? Żeby było na temat to pewnie coś źle mierzysz, albo masz uszkodzony "spławik". Sprawdź go na wodzie czy pokazuje zero. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tomato Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 a wymieszałeś dokładnie ten kisiel? może coś na dnie zaległo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_l85 Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Jak nie zadałeś drożdży to minimalnie podgrzej i wymieszaj dobrze. Moim zdaniem też było słabo wymieszane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 a Szef pisze że ma ironia jest nie na miejscu ...... a to pojechanie jest jak najbardziej na miejscu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Nie, to też nie jest fajne tym bardziej że to piaskownica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Wybaczcie, ale mam ograniczony dostęp do sieci (remont w chacie i konieczne wyjazdy) i trochę nie wiem co się dzieje. Zaraportujcie proszę, jak coś nie tak. Co do w/w to jak zwykle proszę o tolerancję i wyrozumiałość. edit i ps: Norbert - dzięki za czujność. Przyznaję rację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Szefie, gadasz jak mój dyrektor w pracy po grzmiał byś trochę , tak jak na mnie, a nie tak lajtowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 po grzmiał byś trochę , tak jak na mnie, a nie tak lajtowo Racja! pepek84 i Slonx 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bnp Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 już wszystko jasne, jak tylko pod swoim wpisem zobaczę taki załącznik to nie potrzeba słów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biotit Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Krótki mój browarniczy starz Z ortografią również. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 23 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2013 Okey, dajmy już spokój w tym temacie. Zamykam i jak zwykle przy chęci konstruktywnej dyskusji poproszę o PW lub raport i wątek przywrócę do dyskusji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi