peredzyn Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Witajcie Czy coś się zmieniło jeśli chodzi o sklep Piwoszarnia ?? Przechodzę na robienie piwa z zacieraniem i chce zacząć od zestawów z słodów . Ale czytając o tym sklepie mocno jestem zmieszany a jest to sklep w moim regionie i mógłbym sobie odbierać osobiście zamówienie. Czy nadal zestawy są dobrane w cały świat ? Robi ktoś tam zakupy ?? A może polecicie jakiś sklep gdzie zestawy ze słodów są dobrze dobrane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Czy coś się zmieniło jeśli chodzi o sklep Piwoszarnia ? a sam nie umiesz tego sprawdzić czy zestawy wyglądają ok? Jeśli ich skład jest "tajny" to chyba nie warto ich brać pod uwagę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peredzyn Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Czy coś się zmieniło jeśli chodzi o sklep Piwoszarnia ? a sam nie umiesz tego sprawdzić czy zestawy wyglądają ok? Jeśli ich skład jest "tajny" to chyba nie warto ich brać pod uwagę Masz racje sam sprawdzę bo tak to prawdy się nie dowiem. Nie potrzebnie pytałem. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr2 Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 Masz racje sam sprawdzę bo tak to prawdy się nie dowiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 31 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2016 ja kupuje tam słody Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raban19 Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Zamówienie zrealizowane szybko i sprawnie. Wszystko ładnie zapakowane. Chmiele w eleganckich torebkach z odpowiednimi oznaczeniami. Minimalnie tylko jęczmień się rozsypał w pudełku ale o takie pierdoły się nie czepiam. Dla mnie spoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peredzyn Opublikowano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2016 Sprawdziłem Piwoszarnie sam i jak najbardziej wszystko w najlepszym porządku. Bardzo szybka wysyłka . Słody ładnie spakowane . Nawet gratis dostałem. Polecam . Ja napewno będę stałym bywalcem Wysłane z mojego GT-I9506 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 19 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2016 Kupiłem ostatnio w piwoszarni zestaw Porter z Chilli - zamówiłem jednego dnia, drugiego czekał do odbioru. Już zatarty i ponad 2 tygodnie fermentuje, zacierany zgodnie z dołączoną instrukcją na Gozdawie PAY7 przez 2,5 tygodnia odfermentował do jakichś 5-6blg, czekam dalej co się będzie działo, teraz przestawiłem na"cichą" bo tp tak naprawdę nie cicha, w jednym fermentorze przestawiłem do chłodniejszego miejsca, postoi ze 4 tygodnie i będę sprawdzał bajlingi Czy startowe blg zgadzało się z tym co podane w zestawie nie wiem, jakoś nie sprawdzam ostatnio startowych bajlingów, ważniejsze żeby mi smakowało a nie blg się zgadzało. Przy pierwszej próbie z kotła "gardła nie urywa" lepszy porter wyszedł z zestawu z homebeer aczkolwiek chilli czuć, ale nie aż tak jak w tym co mi smakowało czyli porterze z chilli z Browaru Amber, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dirk gently Opublikowano 20 Grudnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2016 Przestawiłeś do chłodniejszego miejsca na końcówkę fermentacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cezary Daniluk Opublikowano 26 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2017 (edytowane) Tak przestawiłem, i nie na końcówkę fermentacji tylko tak naprawdę na wyklarowanie. Co do zestawu Porter z Chilli 15blg - zawartość zestawu mocno niedoszacowana, z ilości sprzedawanych słodów po wklepaniu tego do brewtarget można otrzymać 20l ale piwka 11blg przy wysokiej wydajności myślę, że 12blg to max. Do 15blg to pewnie trzeba by sypnąć jeszcze z 1,5kg słodu bazowego Edytowane 26 Stycznia 2017 przez Cezary Daniluk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zasada Opublikowano 14 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 (edytowane) Piwoszarnia w newsletterze donosi: Otwarcie Sklepu Stacjonarnego w dniu 16.01.2021r Aleksandrów Łódzki, ul 11 listopada 5A. Ciekawe i odważne posunięcie! Edytowane 14 Stycznia 2021 przez zasada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cichus Opublikowano 16 Stycznia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2021 Czy takie odważne? Już od dawna ludzie narzekali, że nie można u nich zrobić zakupów stacjonarnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi