GB... Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 (edytowane) Zmodyfikowałem druciaka. w sobotę testowałem, działa b.dobrze Edytowane 28 Lutego 2016 przez GB... yarrro, szymcio, zasada i 1 inny 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
the_doctor Opublikowano 5 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2015 W pierwszym momencie pomyślałem, że to bateria 4,5V:)(zdjęcie 2) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e-prezes Opublikowano 6 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Na jakim etapie jest ta filtracja? Osadów gorących i chmielin? To dodatkowa kadź, bo nie sądzę byś w tej gotował? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 6 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2015 Gotuję w emalii 35 litrów. Przelewam potem zasysając paszczą do pojemnika Jokey 38litrów (po rant), chłodzę i potem przez kranik prosto do fermentora. Nie potrzeba wirów, gazików, sitek, pieluszek, dekantacji i innych zabiegów. Jeszcze chciałbym uniknąć zasysania paszczą, wrzątek jest nieciekawy Abelard Park 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 23 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 (edytowane) Zamiast zasysania paszczą możesz nalać kranówki/mineralki do wężyka, czystość mikrobiologiczna chyba większa. Edytowane 23 Lutego 2015 przez Sławek GB... 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 8 Marca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2015 Zamiast zasysania paszczą możesz nalać kranówki/mineralki do wężyka, czystość mikrobiologiczna chyba większa. Sławek, dziękuję za prosty ale genialny pomysł. Paszcza nigdy już nie będzie narażona na kontakt z wrzątkiem + (szkoda, że nie mogę dać 10 bo zasłużyłeś) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrzon Opublikowano 15 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2015 (edytowane) ... w złym miejscu odpowiedź Edytowane 15 Marca 2015 przez Mrzon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymcio Opublikowano 13 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 W jaki sposób przymocowujesz 'pudełko' do pojemnika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 13 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2015 Wewnątrz jest rurka ponacinana i wciśnięta w zaworek razem z drucikami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Kasztan Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Jak masz małe dziecko, to pewnie masz i takie bardzo długie i wąskie strzykawki do podawania leków. Ja taką wkładam w wężyk, zasysam, łamię wężyk, zębami wyciągam strzykawkę i dalej to już chyba jasne. Zero kontaktu paszczy z cieczą i wężykiem. Taki ustnik Zdjęcie: rabbek i FurioSan 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbek Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 kasztan masz punkcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Kasztan Opublikowano 15 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Dzięki chłopaki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 15 Maja 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2015 Sławek już załatwił temat, lejek w wężyk i uzupełnienie płynu a potem grawitacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr_Kasztan Opublikowano 16 Maja 2015 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2015 Nie watpie, ze to dobra metoda, ale nie mam lejka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Singer Opublikowano 9 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2015 Hmm... Kiedyś, na samym początku zanurzałem cały wężyk poza końcowymi 10-cioma cm-trami, zatykałem wylot palcem i zdecydowanie lecz nie za gwaltownie wyciągałem go do pustego baniaka uważając by koniec ssący nie wyskoczył i puszczłem palec. Resztą zajmowała się grawitacja... profik 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GB... Opublikowano 28 Lutego 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 Druciak wrócił do swojego zastosowania a w jego miejsce zastosowałem siatkę z kwasówki 300 micro. Wygląda niestety paskudnie ale nie design jest ważny lecz działanie. Działa rewelacyjnie a co najistotniejsze czyszczenie jest bezproblemowe. Następnym etapem będzie poprawa chłodzenia, myślę kupić płytowy wymiennik ciepła ale na razie parę lat temu kupiona chłodniczka za 30 zetów działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HerrOs Opublikowano 28 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2016 (edytowane) Teraz to już prawie typowy hop stopper wyszedł Good Job. Edytowane 28 Lutego 2016 przez HerrOs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi