Skocz do zawartości

Józek warzy - offline


josefik

Rekomendowane odpowiedzi

warka 114

Dunkelweizen

 

skład:

 

pilzneński - 2kg

pszeniczny-4kg

carapils - 1kg

monachijski 1kg

brown-0,2kg

black-0,1kg

kawowy- 0,15kg

 

Zacieranie

zasyp 41°C

46°C - 30min.

50°C - 10min.

53°C - 10min.

64°C - 20 min.

71°C - 20 min.

podgrzanie do 77°C

 

 

chmielenie/dodatki

hallertau trad. - 35g 90 min.

hallertau trad. - 15g 10 min.

 

drożdże

Wyeast 3068 weihenstephan weizen

 

gęstość początkowa 12,3 blg

Edytowane przez josefik
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

czas rozmrozić instalację :)

 

warka 115

Witbier

 

skład:

 

pilzneński - 6kg

pszeniczny-1,1

płatki pszeniczne błysk. - 2 kg

płatki jęczmienne błysk.- 0,4kg

płatki owsiane błysk. - 0,4kg

płatki ryżowe błysk. 0,4kg

 

Zacieranie

zasyp 46°C

53°C - 15 min.

65°C - 30 min.

71°C - 30 min.

 

 

chmielenie/dodatki

hallertau spalt select - 30g 60 min.

hallertau spalt select - 30g 30 min.

hallertau spalt select - 10g 10 min.

kolendra 15g - 10min

curacao - 40g - 10min

 

drożdże

Wyeast THG

 

edit

blg początkowe 13,9

6,8 blg

Edytowane przez josefik
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

miałem ten model niestety szybko mi się popsuł, ale z mojej winy. zahaczyłem o taśmę sygnałową prowadzącą z płytki do wyświetlacza.

znalazłem inny z wyglądu bardziej solidny, montowanie końcówek też jak dla mnie trwalsze.

Edytowane przez josefik
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

kupiłem dwa z czujnikami na długim 2m kablu chyba były po 9 zł, resztę czujników sam przerabiałem na potrzeby fermentatorów, gdzieś kilka stron wstecz są zdjęcia.

 

edit

do tego który ty pokazałeś chyba erloy domawiał upgrade :/ z jakimś czasomierzem ale nie wiem jak to się skończyło

Edytowane przez josefik
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 111 Belgian Dark strong Ale - zabutelkowana 6' date='6blg[/quote']

Kurde coś słabo zeszło :cool: nie będzie achtungów ?

nie zdąża się uzbroić :beer: poza tym bardziej "treściwe" powinno wyjść

 

Zacieranie

zasyp 40°C

 

63°C - 10 min.

69°C - 40 min.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Warka 111 Belgian Dark strong Ale - zabutelkowana 6' date='6blg[/quote']

Kurde coś słabo zeszło :/ nie będzie achtungów ?

nie zdąża się uzbroić :cool: poza tym bardziej "treściwe" powinno wyjść

 

Zacieranie

zasyp 40°C

 

63°C - 10 min.

69°C - 40 min.

Jak byś potrzebował sapera to daj znać :beer: w wojsku byłem, w miarę możliwości pomogę ;)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

josefik, kiedy warzysz na weekend? Jest tam gdzieś u was w mieścinie jakieś miejsce do kimania? :cool:

he,he Jacer najlepiej następny długi czyli 24-26.12 wolne miejsce przy stole i nocleg na obowiązkowy :beer: i sporo czasu się znajdzie na warzenie ;)

ale jeśli chciałbyś prędzej to możemy w ten weekend testować nowe mieszadło w kociołku Przema, nocleg masz zaklepany :/

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka 114 Dunkelweizen zabutelkowana 3,2°Blg 5,1%

warka 112 belgian Dubbel zabutelkowana 4,3°Blg 6,6%

edit

11.12.2010

warka 109 saison zabutelkowana 3°Blg 4,9%

warka 115 witbier rozpoczyna cichą zeszło do 5,6°Blg

Edytowane przez josefik
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dzisiaj warka testowa - testuje mieszadło dla chłopaków z Wolsztyna :)

biere de garde machnę -zasyp ok 15-17 kg warka na taborecie gazowym, mam nadzieję że nie zapomniałem jak to się robi bez sterownika. :)

start ok 14.00

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

warka 116

biere de garde

 

skład:

 

pilzneński - 12kg

wiedeński -1,4kg

abbey -1kg

carabelge - 1kg

belgian aromatic - 1kg

special b - 0,16kg

crystal wheat - 0,12kg

płatki jęczmienne błysk.- 0,4kg

płatki owsiane błysk. - 0,4kg

 

 

 

 

Zacieranie

 

53°C - 20 min.

68°C - 60 min.

podgrzanie 78°C °C

 

 

 

chmielenie/dodatki

amarillo - 20g - 70 min.

simcoe - 25g - 70 min

hallertau spalt select - 25g 20 min

citra - 5g - 5 min

cukier biały kryształ - 1kg - 15 min

rozmaryn - 1g

owoc jałowca - 5 szt

kolendra 5g

goździki - 2g

 

drożdże

Wyeast THG

 

blg początkowe 16,5 blg

Edytowane przez josefik
Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Kurde Krzysiek, fajnie wyglądasz, nawet tak grubo ubranego to dawno Cię nie wiedziałem. Ale co zrobić, też tak muszę.

jeszcze mi tylko twojej czapki brakuje :)

ale nie jest źle u nas odwilż rano dwa razy musiałem odgarniać garaż i podjazd a teraz wszystko samo się topi.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

U nas w tej chwili 3,5 st, śnieg topnieje, ale zanim zdąży to przyjdzie mróz i jeszcze pewnie dosypie :| dziadostwo i tyle, ale z drugiej strony w końcu mamy zimę więc teraz należy się rozgrzać :beer::) P.S. Pieron nie poznałem Cię w tej czapie Mikołajowej :) :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.