josefik Opublikowano 28 Listopada 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2010 (edytowane) warka 114 Dunkelweizen skład: pilzneński - 2kg pszeniczny-4kg carapils - 1kg monachijski 1kg brown-0,2kg black-0,1kg kawowy- 0,15kg Zacieranie zasyp 41°C 46°C - 30min. 50°C - 10min. 53°C - 10min. 64°C - 20 min. 71°C - 20 min. podgrzanie do 77°C chmielenie/dodatki hallertau trad. - 35g 90 min. hallertau trad. - 15g 10 min. drożdże Wyeast 3068 weihenstephan weizen gęstość początkowa 12,3 blg Edytowane 28 Listopada 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 3 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2010 (edytowane) czas rozmrozić instalację warka 115 Witbier skład: pilzneński - 6kg pszeniczny-1,1 płatki pszeniczne błysk. - 2 kg płatki jęczmienne błysk.- 0,4kg płatki owsiane błysk. - 0,4kg płatki ryżowe błysk. 0,4kg Zacieranie zasyp 46°C 53°C - 15 min. 65°C - 30 min. 71°C - 30 min. chmielenie/dodatki hallertau spalt select - 30g 60 min. hallertau spalt select - 30g 30 min. hallertau spalt select - 10g 10 min. kolendra 15g - 10min curacao - 40g - 10min drożdże Wyeast THG edit blg początkowe 13,9 6,8 blg Edytowane 26 Grudnia 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu36100 Opublikowano 6 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 Używa ktoś takie ustrojstwo,pytanie jak sprawdza się w praktyce ?. Moduł z wyświetlaczem LCD 128x64 oparty na mikrokontrolerze Atmega8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 6 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2010 (edytowane) miałem ten model niestety szybko mi się popsuł, ale z mojej winy. zahaczyłem o taśmę sygnałową prowadzącą z płytki do wyświetlacza. znalazłem inny z wyglądu bardziej solidny, montowanie końcówek też jak dla mnie trwalsze. Edytowane 6 Grudnia 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiu36100 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Ten termometr czterokanałowy kupowałeś do niego zmontowane DS18B20 z przewodem i wtyczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 (edytowane) kupiłem dwa z czujnikami na długim 2m kablu chyba były po 9 zł, resztę czujników sam przerabiałem na potrzeby fermentatorów, gdzieś kilka stron wstecz są zdjęcia. edit do tego który ty pokazałeś chyba erloy domawiał upgrade z jakimś czasomierzem ale nie wiem jak to się skończyło Edytowane 7 Grudnia 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Warka 111 Belgian Dark strong Ale - zabutelkowana 6,6blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Warka 111 Belgian Dark strong Ale - zabutelkowana 6,6blg Kurde coś słabo zeszło nie będzie achtungów ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Warka 111 Belgian Dark strong Ale - zabutelkowana 6' date='6blg[/quote']Kurde coś słabo zeszło nie będzie achtungów ? nie zdąża się uzbroić poza tym bardziej "treściwe" powinno wyjść Zacieranie zasyp 40°C 63°C - 10 min. 69°C - 40 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Warka 111 Belgian Dark strong Ale - zabutelkowana 6' date='6blg[/quote']Kurde coś słabo zeszło nie będzie achtungów ? nie zdąża się uzbroić poza tym bardziej "treściwe" powinno wyjść Zacieranie zasyp 40°C 63°C - 10 min. 69°C - 40 min. Jak byś potrzebował sapera to daj znać w wojsku byłem, w miarę możliwości pomogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 Jak byś potrzebował sapera to daj znać w wojsku byłem, w miarę możliwości pomogę takie "ładunki" to każdy chciałby "rozbroić" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 josefik, kiedy warzysz na weekend? Jest tam gdzieś u was w mieścinie jakieś miejsce do kimania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 josefik, kiedy warzysz na weekend? Jest tam gdzieś u was w mieścinie jakieś miejsce do kimania? No tak i zrobi się "jacer&josefik nasiąkają online" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 7 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 josefik, kiedy warzysz na weekend? Jest tam gdzieś u was w mieścinie jakieś miejsce do kimania? he,he Jacer najlepiej następny długi czyli 24-26.12 wolne miejsce przy stole i nocleg na obowiązkowy i sporo czasu się znajdzie na warzenie ale jeśli chciałbyś prędzej to możemy w ten weekend testować nowe mieszadło w kociołku Przema, nocleg masz zaklepany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 7 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2010 24-26 to żaden długi. Z rodziną wtedy siedź a nie do garażu. Ten weekend bardziej realny, chyba nie będę warzyć, bo zimno na korytarzu a HB nie dostarczyło jeszcze surowców. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 8 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2010 24-26 to żaden długi. Z rodziną wtedy siedź a nie do garażu. Nie no, aż tak uzależniony nie jestem .... znaczy od siedzenia w święta w garażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 10 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2010 (edytowane) warka 114 Dunkelweizen zabutelkowana 3,2°Blg 5,1% warka 112 belgian Dubbel zabutelkowana 4,3°Blg 6,6% edit 11.12.2010 warka 109 saison zabutelkowana 3°Blg 4,9% warka 115 witbier rozpoczyna cichą zeszło do 5,6°Blg Edytowane 12 Grudnia 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Dzisiaj warka testowa - testuje mieszadło dla chłopaków z Wolsztyna biere de garde machnę -zasyp ok 15-17 kg warka na taborecie gazowym, mam nadzieję że nie zapomniałem jak to się robi bez sterownika. start ok 14.00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Kurde Krzysiek, fajnie wyglądasz, nawet tak grubo ubranego to dawno Cię nie wiedziałem. Ale co zrobić, też tak muszę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 (edytowane) warka 116 biere de garde skład: pilzneński - 12kg wiedeński -1,4kg abbey -1kg carabelge - 1kg belgian aromatic - 1kg special b - 0,16kg crystal wheat - 0,12kg płatki jęczmienne błysk.- 0,4kg płatki owsiane błysk. - 0,4kg Zacieranie 53°C - 20 min. 68°C - 60 min. podgrzanie 78°C °C chmielenie/dodatki amarillo - 20g - 70 min. simcoe - 25g - 70 min hallertau spalt select - 25g 20 min citra - 5g - 5 min cukier biały kryształ - 1kg - 15 min rozmaryn - 1g owoc jałowca - 5 szt kolendra 5g goździki - 2g drożdże Wyeast THG blg początkowe 16,5 blg Edytowane 12 Grudnia 2010 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 11 Grudnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Kurde Krzysiek, fajnie wyglądasz, nawet tak grubo ubranego to dawno Cię nie wiedziałem. Ale co zrobić, też tak muszę. jeszcze mi tylko twojej czapki brakuje ale nie jest źle u nas odwilż rano dwa razy musiałem odgarniać garaż i podjazd a teraz wszystko samo się topi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieron Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 U nas sypie że w koło tylko jest biało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 U nas w tej chwili 3,5 st, śnieg topnieje, ale zanim zdąży to przyjdzie mróz i jeszcze pewnie dosypie dziadostwo i tyle, ale z drugiej strony w końcu mamy zimę więc teraz należy się rozgrzać P.S. Pieron nie poznałem Cię w tej czapie Mikołajowej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 U mnie również sypie to białe g.... Już odgarniałem śnieg 3 razy dzisiaj. Syzyfowa praca. Lepiej by było coś uwarzyć jak JOSEFIK. Ale dzisiaj robię przygotówkę jutro 2 warki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
19Mateusz87 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2010 Ja tam lubię jak jest śnieg. Jak jest zima to musi być zimno i dużo śniegu a Święta bez śniegu są jakieś takie do bani. Tak było rok temu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się