josefik Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 warka 136 AIPA z 12.04 przelana na cichą odfermentowało do 5,5°Blg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 22 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2011 warka 135 stout - czarny klon przelana do kegów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 warka 137 Altbier przelana na cichą zeszło do 3°Blg Warka 138 Weizen z 17.04 12 -> 3,8 Warka 136 AIPA blg 14 -> 5,5 - >4,5 do warki 136 AIPA dodano 100g Simcoe 22g Citra 28g Pacific Gem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Cześć warka 137 Altbier przelana na cichą zeszło do 3°Blg Jozefik u Ciebie te drożdże też tak szarżowały jak u Jacera? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 (edytowane) warka 139 Witbier skład pilzneński - 3kg pszeniczny - 2,5kg cara - 0,1kg płatki pszeniczne 1 kg płatki owsiane 0,4 kg płatki jęczmienne 0,4 kg płatki ryżowe 0,25 kg Zacieranie 40°C - 30 min. /dodanie drugiej części zacieru 65°C - 30 min. 72°C -30 min. podgrzanie do 77°C chmielenie/dodatki fuggle- 24g 75 min. fuggle - 20g 30 min. saaz - 25g 10 min. kolendra zmiażdżona 12g 12min. kolendra zmielona 10g 6 min. curacao 50g 15 min. drożdże WYEAST 3944 Belgian Witbier gęstość początkowa 11°Blg Edytowane 25 Kwietnia 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Cześć warka 137 Altbier przelana na cichą zeszło do 3°Blg Jozefik u Ciebie te drożdże też tak szarżowały jak u Jacera? Trudno mi to ocenić bo pomiarów na bieżąco nie dokonywałem ale wydaje mi się ze w temp. 17-18°C nieco wolniej zżerały. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 (edytowane) warka 140 Witbier skład pilzneński - 2,5kg pszeniczny - 3,4kg płatki jęczmienne 0,4 kg pszenica prażona - 1,5kg Zacieranie zasyp 38°C 63°C - 30 min. 68°C - 20 min 72°C -20 min. podgrzanie do 77°C chmielenie/dodatki cascade 10g - 75min. hallertau spalt. 10g - 75 min. east kent - 23g 30 min. east kent - 12g 10 min curacao 60g - 15 min. kolendra 15g 12 min. kolendra 10g 6 min drożdże WYEAST 3944 Belgian Witbier Edytowane 30 Kwietnia 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 (edytowane) warka 136 AIPA z 12.04 zabutelkowana blg nie drgnęło i pozostało 5,5° dodano 149g glukozy na 36l. Edytowane 30 Kwietnia 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 No nieźle, przejechać w te i we wte i uwarzyć co nie co, a wszystko w ciągu doby, to jest dopiero piwowarskie poświęcenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 To dopiero początek końca, jutro o 9.00 ostatnia warka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 To dopiero początek końca, jutro o 9.00 ostatnia warka Będę trzymał kciuki za powodzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 To dopiero początek końca, jutro o 9.00 ostatnia warka W tym sezonie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 To dopiero początek końca' date=' jutro o 9.00 [b']ostatnia warka[/b] W tym sezonie ? Nie dziw się Andrzeju, już nie będzie Starej Pipy, tylko Nowa Pipa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 To dopiero początek końca' date=' jutro o 9.00 [b']ostatnia warka[/b] W tym sezonie ? Nie dziw się Andrzeju' date=' już nie będzie Starej Pipy, tylko Nowa Pipa [/quote'] Na nowym sprzęcie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Stara czy nowa na pewno będzie głębsza, szersza i wydajniejsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Stara czy nowa na pewno będzie głębsza, szersza i wydajniejsza Z tego to bym się akurat Krzysiu nie cieszył Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 spoko, mam duży "potencjał" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 30 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2011 spoko, mam duży "potencjał" Moje gratulacje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 (edytowane) warka 141 Weizen skład pilzneński - 3,2kg pszeniczny - 4kg carawheat - 50g Zacieranie 43°C - 30 min. /dodanie drugiej części zacieru 54°C - 15 min. 63°C - 30 min. 68°C - 20 min. 72°C - 20 min. podgrzanie do 77°C chmielenie/dodatki Hallertau Spalter- 10g 75 min. cascade - 10g 75 min. glukoza - 500g drożdże Z033-4-35 Weissbier Weihenstephan blg 11 Edytowane 1 Maja 2011 przez josefik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 oo, widzę, że świętujesz święto św. Józefa Rzemieślnika. Ten Weizen będzie super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Dzięki Jacku, właśnie szukałem pretekstu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Rzemieślniczy weizen uwarzony jednocześnie ogłaszam zakończenie sezonu 2010/2011 warzelnego, jak nic trzeba to oblać :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemo70 Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Wzniosę toast za godzinę jak tylko odbiorę juniora z imprezki ale nawiasem mówiąc jakaś taka pustka nastała w Browarze :rolleyes: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 To ja wznoszę Altem na tych nowych drożdżach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bielok Opublikowano 1 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2011 Elo To ja wznoszę Altem na tych nowych drożdżach. I jak wrażenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się