sziszi Opublikowano 2 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2015 (edytowane) W imieniu LOT PSPD i Browaru Haust chciałbym zaprosić do uczestnictwa w II Konkursie Piw Domowych w Zielonej Górze. Konkurs odbędzie się w kategorii Belgijskie Pale Ale (wg BJCP kat. 16B). Główną nagrodą będzie możliwość uwarzenia zwycięskiego piwa w Browarze Haust. Konkurs odbędzie się podczas dorocznego Spotkania Piwowarów 12 marca 2016 roku. Informacje w osobnym wątku- XI Spotkanie Piwowarów Szczegóły wkrótce. Formularz zgłoszeniowy II KPD w ZG.pdf Regulamin II KPD w ZG.pdf Edytowane 1 Lutego 2016 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Czy konkurs będzie przebiegał według "zasad Dobrej Praktyki dla Konkursów Piwa" i brał udział w Pucharze PSPD? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 (edytowane) Czy konkurs będzie przebiegał według "zasad Dobrej Praktyki dla Konkursów Piwa" i brał udział w Pucharze PSPD? Tak, staramy się dostosować do nowych praktyk. Więc jeżeli komisja techniczna uzna, że konkurs spełnił wytyczne, weźmiemy udział w pucharze PSPD. Edytowane 19 Stycznia 2016 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 19 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2016 Und jesteś lot pspd czy że strony browaru Haus? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 20 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2016 Z LOT i WIP A także będę przewodniczącym Jury w konkursie A co Bartoszu? Wpadniesz na konkurs i spotkanie? Zapraszam bardzo fajna atmosfera jak co roku Warz BPA i startuj, jeszcze trochę czasu jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brEmil Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Kiedy pojawi się więcej informacji na temat konkursu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 21 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Kiedy pojawi się więcej informacji na temat konkursu? W przyszłym tygodniu pojawi się regulamin i formularz zgłoszeniowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tatapoli Opublikowano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2016 Hej i co z tym formularzem zgłoszeniowym, bo też jestem zainteresowany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 1 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2016 (edytowane) Dzisiaj go zamieszczę za jakąś godzinę dwie. Sorki za obsuwę. Dobra gotowe Jeszcze raz zapraszam do udziału Formularz zgłoszeniowy II KPD w ZG.pdf Regulamin II KPD w ZG.pdf Edytowane 1 Lutego 2016 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arielos Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Czyli jak osobiście, to trzeba skontaktować się z Pawłem Kąkolem? Opłatę też można wnieść u niego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Tak, numer telefonu podany jest do Pawła. Opłatę lepiej wpłacać na konto, żeby była odpowiednio zaksięgowana, ale myślę, że osobiście za jakimś potwierdzeniem też będzie można ją wnieść. Proszę to już ustalać indywidualnie z Pawłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arielos Opublikowano 2 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2016 Ok, nie ma problemu, wpłacę na konto. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 (edytowane) Miło mi poinformować, że do grona sponsorów dołączyli: Słodownia Optima (http://www.optimaslodownia.pl/sprzedaz_d.html) , która przygotowała vouchery na słód: I miejsce 150 PLN II miejsce 100 PLN III miejsce 50 PLN Sklep Winiarz ( http://www.winiarz.pl/) , przygotuje vouchery na asortyment sklepu Oraz Scholar obdaruje zwycięzców różnymi zagranicznymi piwami. Ponadto zwycięzcy otrzymają pamiątkowe puchary od członków Lubuskiego Oddziału Terenowego PSPD. Edytowane 12 Lutego 2016 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bromaniack Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Czy w formularzu trzeba wpisywać recepturę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 12 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2016 Czy w formularzu trzeba wpisywać recepturę ? A spojrzałeś do formularza? Gdyby nie trzeba było wpisywać receptury nie było by całego pola receptura. Jest ona niezbędna do zakwalifikowania piwa do konkursu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bromaniack Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Czy w formularzu trzeba wpisywać recepturę ? A spojrzałeś do formularza? Gdyby nie trzeba było wpisywać receptury nie było by całego pola receptura. Jest ona niezbędna do zakwalifikowania piwa do konkursu. Tak spojrzałem i dziwi mnie, po co wam na tym etapie opis szczegółowy receptury? Pierwszy raz się z tym spotykam a startuje już jakiś czas i nie wiem, co ewentualnie wpisać, pełny skład dokładny opis zacierania, czy np. szczegóły dotyczące fermentacji? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 Czy w formularzu trzeba wpisywać recepturę ? A spojrzałeś do formularza? Gdyby nie trzeba było wpisywać receptury nie było by całego pola receptura. Jest ona niezbędna do zakwalifikowania piwa do konkursu. Tak spojrzałem i dziwi mnie, po co wam na tym etapie opis szczegółowy receptury? Pierwszy raz się z tym spotykam a startuje już jakiś czas i nie wiem, co ewentualnie wpisać, pełny skład dokładny opis zacierania, czy np. szczegóły dotyczące fermentacji? Nie wiem ja startowałem już w kilku konkursach gdzie była wymagana receptura i nie jest to dla mnie dziwne. Wystarczy ogólna receptura - składniki, zacieranie, chmielenie, temperatura fermentacji. Szczegóły będą dogadywane. Sędziowie oczywiście nie będą mieli wglądu w receptury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 8 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 Bardzo nam miło poinformować, że przysłano aż 33 piwa Powiem, że frekwencja bardzo miła. W związku z ilością nadesłanych piw przeprowadzimy eliminacje w Czwartek 10 marca. A o to lista uczestników (kolejność przypadkowa): 1. Jakub Baranowski 2.Juliusz Bielak 3. Zbigniew Błaszczyk 4. Radosław Bugiel 5. Mariusz Bystryk 6. Mateusz Cichal 7. Maciej Ciszewski 8. Patryk Poczta 9. Daniel Zalewski 10. Tomasz Dudziński 11. Piotr Jakieła 12. Marek Kmiecik 13. Andrzej Globisz 14. Joanna Grzybowska i Mateusz Równicki 15. Tomasz Gach 16. Jacek Błędowski 17. Andrzej Wójciak 18. Bartosz Hajduk 19. Mateusz Grzywna 20. Karol Lipiński 21. Ariel Gazdowski 22. Piotr Dowlasz 23. Andrzej Miler 24. Szymon Synak 25. Mateusz Czerw 26. Marcin Maciejewski 27. Marek Maj 28. Leszek Jasiński 29. Radosław Saniewski 30. Piotr Grabowski 31. Łukasz Dąbrowski 32. Andrzej Grabowiecki 33. Łukasz Śledziński Dziękujemy i życzę wszystkim uczestnikom powodzenia! Cichus 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 11 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2016 Wczoraj odbyły się eliminacje z 33 piw wyłoniliśmy 10 piw finałowych. Niestety musimy powiedzieć poziom ogólny bardzo niski - najczęstsze wady to brak zgodności z stylem i infekcje (większe i mniejsze). Nie publikujemy listy finalistów, żeby jeszcze trochę przeciągnąć emocje. Zapraszamy w sobotę o godzinie 18.00 na wyniki w minibrowarze Haust! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 12 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2016 (edytowane) Wyniki: 1. Łukasz Śledziński 2. Jakub Baranowski 3. Andrzej Wójciak Serdecznie gratulujemy! Edytowane 12 Marca 2016 przez Undeath Cichus 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tatapoli Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Czy teraz po ogłoszeniu wyników opublikujesz listę 10 piw finałowych? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 (edytowane) Oczywiście Dajcie nam chwilę zawsze bo jeszcze spotkanie trzeba na drugie dzień odczuć Oto pełna lista finalistów: 1. Łukasz Śledziński 37 pkt. 2. Jakub Baranowski 36,75 pkt. 3. Andrzej Wójciak 32,25 pkt. 4. Leszek Jasiński 24,25 pkt. 5. Łukasz Dąbrowski 23,5 pkt. 6. Tomasz Gach 23,25 pkt. 7. Piotr Dowlasz 23,25 pkt. 8. Mariusz Bystryk 21,75 pkt. 9. Andrzej Globisz 21,50 pkt. 10. Marek Kmiecik 20,25 pkt. Jeszcze raz gratulujemy wszystkim! Edytowane 15 Marca 2016 przez Undeath Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quba16 Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 No wiecie co, tylko 0,5 pkt do wygranej?! Gratulacje dla Łukasza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konus Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Na moje to 0,25pkt do wygranej Wybierali pewnie na zasadzie wyliczanki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nuZky Opublikowano 13 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2016 Pierwsza wygrana nawet o 0,25 cieszy! Gratulacje dla wszystkich startujących! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi