FurioSan Opublikowano 13 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2017 (edytowane) Zgodnie z zapowiedziami przedstawiamy pełną listę kategorii na VII Mikołajkowy Konkurs Piw Domowych. Do tradycyjnie obecnych na naszym konkursie Wee Heavy i Piwa Świątecznego dołącza kolejna stała kategoria ( zapowiadana rok temu ) czyli Piwo Jopejskie oraz specjalnie wybrany na VII Mikołajkowy KPS Wędzony FES. Oficjalna lista wygląda tak: 1. Piwo Świąteczne ( opis jak co roku ) 2. Wędzony Foreign Extra Stout ( BJCP 2015 32A ze stylem bazowym 16D ) 3. Wee Heavy ( BJCP 2015 17C ) 4. Piwo Jopejskie ( opis określony zostanie w terminie późniejszym ) Termin tradycyjnie okolice 06.12.2017, dokładna data i terminy zgłoszeń wraz z regulaminem opublikowany zostanie w terminie późniejszym. Uprzedzając pytanie które zawsze się pojawia, Peated FES jest również dopuszczalny do kategorii numer dwa. Edytowane 2 Grudnia 2017 przez FurioSan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kantor Opublikowano 27 Kwietnia 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2017 (edytowane) W załączniku opis Piwa Jopejskiego. Opis jest dość szeroki, dopuszcza szeroką interpretację stylu, nie tylko stricte rekonstrukcyjną. Jeszcze moja uwaga odnośnie fermentacji, historyczne Jopejskie prawdopodobnie było fermentowane przy częściowym udziale pleśni, jednakże niektóre pleśnie wytwarzają toksyczne metabolity (często o charakterze hepatotoksycznym), wobec czego (z dbałości o zdrowie tak piwowarów i ich znajomych, jak i samych sędziów ) do fermentacji polecałbym stosować bezpieczne drobnoustroje (komercyjne), a w przypadku fermentacji spontanicznej zapewnienie środowiska beztlenowego, aby uniemożliwić rozwój pleśni (oraz obserwację fermentacji, rodzaju błony itp.). Jopejskie.pdf Edytowane 28 Kwietnia 2017 przez kantor FurioSan 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ireneuszj69 Opublikowano 21 Czerwca 2017 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2017 Gdzie odbywa się konkurs kiedy trzeba wysyłać piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 22 Czerwca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2017 Odbywa się w Krakowie Konkurs odbywa się w okolic co roku 6 XII Wysyłki zazwyczaj przyjmujemy od 3 do 1 tygodnia przed konkursem ( czyli w listopadzie ) Regulamin z terminami i adresami planuje opublikować w przeciągu 2-3 tygodni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stachu68 Opublikowano 2 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2017 Jaka objętość jopejskiego będzie wymagana do wysyłki? Mało kto warzy go więcej niż kilka litrów (mi wyszło 8,5), zatem trochę żal się pozbywać samemu mając mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cube Opublikowano 13 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Ja podbijam pytanie do kategorii wędzony fes. Ile trzeba podesłać butelek 0,5l? Będę debiutował i pojęcia nie mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 13 Lipca 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2017 Jopejskie najprawdopodobniej 2x0.3 Fesa standardowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kordas Opublikowano 15 Lipca 2017 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2017 Czyli jeśli kolega po raz pierwszy wysyła 4x0.5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cube Opublikowano 5 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 5 Października 2017 Czy jakieś konkrety się pojawią? Będzie ten konkurs? Już październik, a cisza kompletna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 10 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2017 hej regulamin w skrócie: Wysyłki 06.11.2017 - 21.11.2017 do Craftownia, Św. Wawrzyńca 22, 31-060 Kraków 3 x 0,5l lub 4 x 0,33l dla kategorii 1-3 2 x 0.33l lub 3 x 0.2l dla kategorii 4 Wpłaty do 30.11.2017r ( termin bezwzględnie przestrzegany ) Finał 03.12.2017 w Stefie Piwa Pytania przez FB/email OT VII Mikołajkowy Konkurs Piw Domowych.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanBrewing94 Opublikowano 14 Października 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2017 Jakie są przewidywane nagrody? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 16 Października 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2017 Nie potrafię Ci jeszcze odpowiedzieć na to pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 6 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2017 Do konkursu 2017 pozostał niecały miesiąc, jeśli nie macie piwa w tym roku to zachęcamy do uwarzenia piwa na przyszłe edycje Mikołajkowego KPD Mikołajkowy 2018: - Piwo Świąteczne - American Barley Wine - Belgian Tripel - High Gravity Imperial Stout ( 30+ Blg ) Mikołajkowy 2019: - Piwo Świąteczne - American Stout - English Barley Wine - Wild Belgian Dark Strong Ale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
premislav Opublikowano 14 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 Cześć, mam 2 pytania do konkursu: 1. czy będzie jakaś strona konkursu na której będzie trzeba się zalogować? (w regulaminie jet info że wyniki będą podane na stronie konkursu a arkusze będą upublicznione - to będzie osobna strona czy na tym forum?) 2. czy do każdej butelki mam doczepić formularz zgłoszeniowy? jakie ewentualnie etykiety mam wydrukować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 14 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2017 (edytowane) 1) nie, nie będzie - arkusze będą udostępnione najprawdopodobniej na google drive 2) jeden formularz na wszystkie piwa - butelki musza być tak oznaczone żebyśmy mogli rozpoznac która to która kategoria Edytowane 14 Listopada 2017 przez FurioSan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 17 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Na chwilę obecną ponad 10 piw jest w Wędzonym FESie i świątecznym. Wee jest chyba osiem. Jopejskie są dwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 19 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2017 Aktualnie jest odpowiednio - Świąteczne - 14 zgłoszeń, - Wee Heavy - 8 zgłoszeń, - Wędzony FES - 13 zgłoszeń, - Jopejskie - 2 zgłoszenia Wiem że kolejne piwa są w drodze. Jeśli dotrą piwa o których wiem że są "w dostarczeniu" to eliminacje będą w pierwszych trzech kategoriach. Chodzą też plotki że ilość jopejskich będzie około 7 ( ale to mogą być tylko plotki ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Moje Joppejskie dziś rusza w podróż. Jakoś miałem w głowie, że do 24ego przyjmujecie piwa. Dobrze, że sprawdziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Groszek z Lublina Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Ja też dziś wysłałem w kategorii Wędzony FES. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
premislav Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Ja właśnie jadę do craftowni z moim świątecznym Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 20 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 @premislav to nie zapomnij przybic piatki, zrobic selfie i kupic piwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chmielowy warsztat Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 Ja również dziś wysłałem x-mas i wee heavy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
premislav Opublikowano 20 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2017 [mention=19090]premislav[/mention] to nie zapomnij przybic piatki, zrobic selfie i kupic piwa Niestety byłem w trasie samochodem wiec niestety nie dało rady kupić piwa a szkoda Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuDeX Opublikowano 22 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 Numer konta do opłaty jest poprawny? Inny niż zwykle i data do 30.11.2016r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FurioSan Opublikowano 22 Listopada 2017 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2017 (edytowane) Dzięki za zwrócenie uwagi na datę - oczywiście chodzi o 2017. Numer konta może być ten co podany albo ten co na stronie pspd na wpłaty wpisowego - nie chciałem odkręcać tego bo o tym się zorientowaliśmy w trakcie napływania zgłoszeń Edytowane 22 Listopada 2017 przez FurioSan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi