Dragonfair Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Witam Czy mógłby ktoś z szanownych kolegów/koleżanek podać wymiary fałszywego dna do standardowego kega 50l będę niezmiernie wdzięczny za odp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sztyft Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Ale jakiego kega? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dragonfair Opublikowano 14 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 50l keg (beczka )po piwie przerobiona na kadź zacierno wrzelną Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrblaha Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Din czy Euro? 38, czy 40cm średnicy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hasintus Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 Jest kilka rodzajów kegów o różnych, średnicach. Pozorne dno powinno być idealnie dopasowane, więc lepiej aby fachman ktory bedzie ci to wycinał, zmierzył sam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rysmis Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 http://www.piwowarstwo.eu/index.php/beczki/25-normy/44-normy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JakubS Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 (edytowane) U mnie falszywe dno nie przykrywa calego dna kegla. Uzywam PODOBNEGO zestawu. Edytowane 14 Czerwca 2011 przez JakubS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seniorroberto Opublikowano 14 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2011 WitamCzy mógłby ktoś z szanownych kolegów/koleżanek podać wymiary fałszywego dna do standardowego kega 50l będę niezmiernie wdzięczny za odp Zerknij... http://www.piwo.org/forum/viewtopic.php?id=2748&p=8 , może sie przyda... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 (edytowane) Odgrzeję kotleta. Jaki powinien być odstęp pomiędzy szczelinami w fałszywym dnie? (załóżmy, że szczeliny mają wymiar 0,7mm x 18mm) Edytowane 14 Marca 2013 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 4-5mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Moje wygląda tak, ale gdybym robił drugie to dałbym blachę 2mm i starał się nacinać jak napisał Wesoły, choć trudno jest ciąć tarczą szczeliny tak blisko siebie. Moja rada to nacinanie powierzchni najpierw płytko większą tarczą nie jedna obok drugiej tylko przenosić cięcia na przeciwne krańca FD. Tarczami które zmniejszyły średnicę po początkowym nacięciu przeciąć na wylot. Chodzi mi o nie przegrzewanie materiału,bo inaczej się wygina(robi się wklęsłe) . Miłej pracy. Słuszny wybór! FD to mercedes filtracji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 (edytowane) Moje wygląda tak, A widziałem, widziałem. Ja napisałem do sitono.pl z prośbą o wycenę i odpisano mi żebym podał odstęp między szczelinami. No i problem, bo skąd mam niby to wiedzieć jaki odstęp jest optymalny Jako rozmiar szczelin podałem takie jakie Atebo zamówił od sitono.pl, czyli: 0,7mm x 18mm. Edytowane 14 Marca 2013 przez Mariusz_CH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 14 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2013 Kunze napisał, że optymalne są frezy 0,7x80mm z powierzchnią czynną od 8 do 10%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wesoly Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Długość nacięć nie ma takie znaczenia. Najlepiej aby otwór poszerzał się w dół... Tak są wykonane profesjonalne sita w browarach - trapezowe pręty zgrzewane w moduły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Można gdzieś zamówić sito szczelinowe po dobrej cenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 40 cm średnicy kosztuje 300-350 zł Girus 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Ja dałem za sito szczelinowe o średnice 50cm 100 zł z przesyłkom. sitanekla.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Nie widzę tam szczelinowych. Masz takie? http://progresseco.pl/pl/produkty/sita_przemyslowe/2,sita_szczelinowe_zgrzewane/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 15 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2013 Ach tak. chodziło o co innego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fugu Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Mogę odstąpic sito z blachy 2,5 mm średnica 30cm Wycinane wodą. Nacięcia szczelinowe 0,8mm długości 35 mm. Proszę o kontakt na priv. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Daj fotki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leech Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 i cenę przede wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariusz_CH Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fugu Opublikowano 19 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Fotki jutro bo nie mogę znależć aparatu.(jeszcze tydzień temu go widziałem) cena 200 pln.Szczeliny ułożone są promieniście w trzech okręgach ok.200 otworów. W środku otwór 10mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fugu Opublikowano 20 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 No i zdjęcie. Trochę to trwało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi