elroy Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Portal piwo.org ogłasza 3 edycję konkursu o Puchar Piwo.org. W tym roku zapraszamy do zmierzenia się z czeską dziesiątką (lub dźwięczniej "diesitką"), czyli jasnym i lekkim sesyjnym piwem, jakże popularnym u naszych południowych sąsiadów. Regulamin III Konkursu o Puchar Piwo.org "Czeska Dziesiątka" 1. W konkursie wyznaczono jedna kategorię, jasnego sesyjnego piwa dolnej fermentacji o ekstrakcie nie przekraczającym 10.5 stopni Ballinga. Dopuszcza się czerpanie ze sprawdzonych czeskich wzorców tego gatunku. 2. Zgłoszenia do konkursu przyjmowane są do 17 maja 2012 roku. 3. Opłata rejestracyjna wynosi 8zł (lub 2 euro) którą należy dołączyć do przesyłki wraz z wydrukowanym zgłoszeniem. (w celach kontroli przewoźników zgłoszenie prosimy wysłać również mailowo na adres konkurs@piwo.org ) 4. W przypadku otrzymania więcej niż 25 piw organizator może przeprowadzić wstępne eliminacje. 5. Członkowie Jury nie mogą być uczestnikami konkursu, ani przystępować do kodowania piw. 6. Do konkursu należy dostarczyć minimum 3 butelki 0.5l (nie uznawane są ekwiwalenty 0.33 - w szczególnym przypadkach prosimy o kontakt) 7. Zwycięscy (miejsca 1-3) wyrażają zgodę na upublicznienia imienia i nazwiska oraz wykorzystanej receptury celem zamieszczenia w serwisie wiki.piwo.org. 8. Każdy piwowar może wystawić nie więcej niż jedno piwo. Sposób dostarczenia - dostawa własna na ul. Kobierzyńską 112/1 w Krakowie - wysyłka pocztą/kurierem na adres Tomasz Wójcik 30-382 Kraków, ul. Kobierzyńska 112/1 (telefon dla kuriera: 500 581 225) - odbiór podczas Festiwalu Dobrego Piwa we Wrocławiu (tylko 12 maja!) Skład sędziowski - Hana Matlova - Konrad Łyś - Damian Sularz - Robert Toczek Organizator Piwo.org - Tomasz Wójcik Organizator zapewnia 1. Potwierdzenie mailowe otrzymania piw, oraz informacji o ich stanie. 2. Minimum 3 dniowy pobyt piwa przed finałem w dedykowanej lodówce. 3. Rzetelne i anonimowe ocenianie piw. 4. Nagrody - miejsce 1 : puchar piwo.org, dyplom, upominki - miejsce 2-3 - dyplom, upominki - wszystkie pozostałem miejsca - okolicznościowy dyplom uczestnictwa. 5. Opracowaną metrykę piwa będącą wynikiem prac sędziów. Finał konkursu Ocena piw przez jury nastąpi 20.05.2012 , w pubie Strefa Piwa w Krakowie od godziny 12:00 Post został wypromowany jako artykuł Formularz rejestracyjny.rtf Regulamin.rtf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zawitali do nas sponsorzy Homebrewing.pl I miejsce 25kg słodu klepiskowego pilzneńskiego Bruntal II miejsce 15kg słodu klepiskowego pilzneńskiego Bruntal III miejsce 10kg słodu klepiskowego pilzneńskiego Bruntal Dompiwa.com I miejsce - bon zakupowy 200zł II miejsce - bon zakupowy 100zł III miejsce - bon zakupowy 50zł Uaktualnienie niebawem i raz jeszcze zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zapraszam na świeżo powstałą dedykowaną stronę http://www.puchar.piwo.org/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Wow! oprawa graficzna rewelacja! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Dziś po kajakach podyskutujemy czy nie zorganizować zlotu piwoorgu u nas. Wstępne rozmowy już były, cały czas kombinujemy gdzie by przekimać większą ilość i jakie zapewnić atrakcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AgaL Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Bardzo ładna strona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Dzięki temu konkursowi skusiłem się uwarzyć pierwszy raz " desitkę " . Okazało się, że to piwo odpowiednio schłodzone jest rewelacyjne na obecne upały. ..ledwo uratowałem przed "wchłonięciem" ostatnie trzy butelki..dla niezawisłej oceny jury. postanowiłem wpisać " desitkę" w stałe menu mojego minibrowarku. ...nazwa własna ze względu na małą ilość % alk.- " Pijte vodu " pozdrawiam niezmiernie serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 2 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Przypominam, że piwa do konkursu można dostarczyć również osobiście podczas Festiwalu Dobrego Piwa we Wrocławiu (będę 12.05). Jako, że impreza duża, to proszę mnie łapać telefonicznie 601414715 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 ...nazwa własna ze względu na małą ilość % alk.- " Pijte vodu " Pijte vodu pijte pitnou vodu pijte vodu a nepijte rum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 (edytowane) .. c.d. Jesteśmy chlapcy a Warszawy jeździmy pociągiem za robotą do Ostrawy cztery litry wodki ..ale mnóstwo.. piw bardzo fajny kolektyw .. pijte vodu..... Edytowane 2 Maja 2012 przez fentel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Ostatnio moment, żeby spakować do plecaka piwa na konkurs i przekazać je we Wrocławiu na FDP Przy okazji dziękuję za dotychczasowe zgłoszenia Wszystkie piwa w lodówce w temperaturze 5°C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Paczki przybywają Piwa pakowane i zabezpieczone idealnie ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vettis Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Ile Tomku się już uzbierało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 A to jeszcze ciężko mi precyzyjnie powiedzieć, bo nie zliczałem zgłoszeń i dostaw osobistych oraz tych do Strefy Piwa, ale na oko myślę że do konkursu przystąpi około 20 piwowarów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 No to chyba 21 Dzisiaj rzutem na taśmę wysłałem. Wena mnie zmotywował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Dzięki Andrzejku Z tą 20-stką to tak trochę na oko, patrząc na piwa w lodówce i po ilości przybywających paczek (no i mam teraz mniej zgłoszeń, a więcej piw ). Dokładne statystyki przeddzień konkursu. A tak na marginesie to dużo doświadczonych piwowarów, więc ocenianie czuję nie będzie proste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavulonek Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Niestety moje przegazowane, nie wysyłam, bez szans Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgoda Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Niestety moje przegazowane, nie wysyłam, bez szans Upuść gaz i będzie git. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Piwa zakodowane Do konkursu przystąpi 18 piwowarów Lista osób (zerknijcie proszę, czy jesteście na liście) Agnieszka Łopata Andrzej Jendrzejski Dariusz Doroszkiewicz Dariusz Rosiński Gabriela i Michał Bujok Jacek Michna Jakub Grzybowski Jan Krysiak Łukasz Chrząszcz Łukasz Kantor Łukasz Korczyk Marek Bakalarski Piotr Kulpa Piotr Turek Robert Orszulak Szymon Kierszniowski Waldemar Szweda Witold Bączek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 ..gdybyś listę ustawił w/g nazwisk , to bym był na "pudle" a tak ,to jestem zawsze na szarym końcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Mówisz i masz Witold Bączek Waldemar Szweda Szymon Kierszniowski Robert Orszulak Piotr Turek Pior Kulpa Marek Bakalarski Łukasz Korczyk Łukasz Kantor Łukasz Chrząszcz Jan Krysiak Jakub Grzybowski Jacek Michna Gabriela Michał Bujok Dariusz Rosiński Dariusz Doroszkiewicz Andrzej Jendrzejski Agnieszka Łopata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 i tej wersji się trzymajmy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Wszystko okaże w niedziele po południu Dostęp do sieci w Strefie Piwa jest, więc nie będzie opóźnień w ogłoszeniu wyników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Opóźnienia stają sie normą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fentel Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 (edytowane) jeśli mój " kwasiżór " nie urwał głowy listonoszowi , to już jest to moim osobistym sukcesem Edytowane 18 Maja 2012 przez fentel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi