Filipozo Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Witam serdecznie, Przez pomyłkę kupiłem zestaw słodów nieśrutowanych i pilnie potrzebuję pomocy ze strony wrocławskich piwowarów, którzy chcieliby użyczyć swojej śrutownicy W zamian za przysługę w prezencie oferuje moje piwka: A'la Grodziskie i Alt'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 A co Wy w tym Wrocławiu sklerozę macie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipozo Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 A co Wy w tym Wrocławiu sklerozę macie Mógłbyś wyjaśnić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olo333 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 http://www.piwo.org/topic/6792-witam-z-wroclawia-awaryjne-srutowanie-slodu/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swiaderny Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Co Wy mówicie? Każda okazja jest dobra, żeby piwa się napić w dobrym towarzystwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipozo Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Wątpię aby któraś z tych firm ześrutowała słód konkurencji ale jak nie znajdę jakiegoś piwowara (wolę oddać piwko i napić się w towarzystwie ) to spróbuje wubłagać w CP l TB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Pisałem już w tamtym temacie że we Wrocławiu Piwowarów jak mrówków i nie powinno być problemów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipozo Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Pisałem już w tamtym temacie że we Wrocławiu Piwowarów jak mrówków i nie powinno być problemów Z tego względu zadaję tutaj pytanie do piwowarów z Wrocławia Chyba, że znasz jakąś listę piwowarów z Wrocławia posiadających śrutownice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Zerknij tu http://www.piwo.org/membermap/ Napisz też na browar.biz bo mysle że wielu Wrocławskich Piwowarów związana jest z tamtym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Dziwne... mi tamto forum nigdy nie wydawało się "przyjazne".... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czesiek1102 Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 jak jeszcze potrzeba, to mam sprzęt Filipozo 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Dziwne... mi tamto forum nigdy nie wydawało się "przyjazne".... Dlaczego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Dlaczego? Głównie z racji engine forum - jest dla mnie mało czytelne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Głównie z racji engine forum - jest dla mnie mało czytelne... Mało czytelne więc nie szukać pomocy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crosis Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Nie potrzebowałem pomocy zlokalizowanej geograficznie, a merytorycznej dostałem dość na tym forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eslord Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Dziwne... mi tamto forum nigdy nie wydawało się "przyjazne".... cos w tym jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Większość "starych"piwowarów wywodzi się z bb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elroy Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Dalibóg nie zaczynajcie znowu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 cos w tym jest... Nawet z Londynu to widać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Dalibóg nie zaczynajcie znowu Ale psze Pana to On zaczął Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rubezahl Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 OT! Hmm... tak czytając ten (i poprzedni wrocławski wątek pomocowy), jestem przekonany, że po takim apelu piwowarzy z mojego sąsiedztwa (4 browary domowe), przybiegliby nawet z dwoma łyżkami, żeby między nimi miażdżyć słód (przy braku śrutownika). Ale to pewnie kwestia skali - zadupie/miasto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 sam kiedyś potrzebowałem pomocy w postaci śrutownika (i znalazłem tylko, że na "nieprzyjaznym" forum). Jak pisałem w poprzednim wątku, z chęcią bym pomógł, ale się śrutownik rozpękł i czekam, aż wróci od "fachowca" w tedy jak najbardziej. Obecnie pozostaje tylko łyżka Co do skali miasta/zadupia to faktycznie jest pewien problem - wszędzie jest daleko, ja sam warzę w jednym, słód i śrutownik mam w drugim, a mieszkam w trzecim miejscu. Nawet samochodem pomiędzy tymi miejscami jest 20-30 minut jazdy (pomijając korki). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mareks Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Witam serdecznie, Przez pomyłkę kupiłem zestaw słodów nieśrutowanych i pilnie potrzebuję pomocy ze strony wrocławskich piwowarów, którzy chcieliby użyczyć swojej śrutownicy W zamian za przysługę w prezencie oferuje moje piwka: A'la Grodziskie i Alt'a Jeszcze aktualne? Bez problemu mogę ci ześrutować słody ale mieszkam na perferiach Wrocławia ( Leśnica). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gradagala Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Jak zamawiałem słód do swojej 2 warki też zapomniałem wybrać opcję śrutowania. Użyłem rozdrabniacza, taki większy młynek do kawy. Zmieliłem prawie na mąkę. I piwko wyszło ok. Może trochę filtracja się wydłużyła, ale statystycznie miałem lepszą wydajność niż przy normalnie ześrutowanym. Jestem jeszcze mało doświadczonym piwowarem, ale na moje potrzeby ważenia 2-3 warki w miesiącu ok. 20 litrowe, spokojnie sobie mielę tym rozdrabniaczem i jest ok. Poszukaj w domu jakiegoś robota kuchennego, malaksera starego młynka do kawy, na pewno będzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filipozo Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Dziękuję wszystkim za pomoc! Już umówiłem się z Cześkiem, zaraz jadę po odbiór śrutownicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi