Marusia Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 (edytowane) Pora na ogłoszenie kategorii - w komplecie regulamin i formularz zgłoszeniowy. Zanim zawieszę na stronach ogólnych proszę o komentarze, czy kategoria "Wariacje na temat stouta" jest czytelna, czy tez może trzeba coś rozwinąć w treści regulaminu/formularza. Regulamin VIII Wrocławskiego Konkursu Piw Domowych na X WROCŁAWSKICH WARSZTATACH PIWOWARSKICH Organizatorzy: Agnieszka Wołczaska-Prasolik (Marusia) Rafał Kowalczyk (Browarzyciel) Maciej Lewandowski (Macas) II. Jury: 1. Przewodniczącym Jury jest Rafał Kowalczyk (Browarzyciel). 2. Skład Komisji Konkursowej ustala jej przewodniczący. III. Konkurs:[/font] 1. VIII WKPD jest zorganizowany w ramach X Wrocławskich Warsztatów Piwowarskich w dniu 10 maja 2013 r. 2. Uczestnikami konkursu mogą być jedynie osoby pełnoletnie. 3. W konkursie wyznaczono 2 kategorie: a. Pils niemiecki (German pilsener) b. Wariacje na temat Stouta (kategoria półotwarta) 4. Uczestnik konkursu może startować we wszystkich kategoriach. 5. W każdej kategorii uczestnik może wystawić najwyżej jedno piwo. 6. W przypadku gdy do konkursu w danej kategorii zostanie zgłoszone tylko jedno piwo, konkurs w niej pozostaje nierozstrzygnięty, a uczestnik otrzyma upominek. 7. W przypadku zgłoszenia do jednej kategorii powyżej 15 piw organizatorzy zastrzegają sobie prawo do wykonania wstępnej eliminacji. 8. Uczestnicy zgadzają się na upublicznienie swego imienia i nazwiska podczas ogłaszania wyników konkursu oraz podania zajętego przez nich miejsca. 9. Zwycięzca każdej z kategorii zobowiązuje się do upublicznienia receptury zwycięskiego piwa na życzenie organizatora. 10. Osobą odpowiedzialną za odbiór i przechowywanie piw konkursowych jest Maciej Lewandowski (Macas) 11. Uczestnicy powinni dostarczyć konkursowe piwa w nieprzekraczalnym terminie od 2013/04/01 do 2013/04/25 na adres: Maciej Lewandowski (Macas) Ul. Zawiszy Czarnego 42 52-241 Wrocław tel. +48 509053616 12. W przypadku osobistego dostarczenia konkursowych piw pod ww. adres należy wcześniej ustalić warunki z odbiorcą. 13. Koszt zgłoszenia piwa wynosi 10 zł za każdą kategorię i obejmuje koszty obsługi piwa w trakcie Konkursu. Płatne do 30.04.2013 osobiście lub przelewem na konto: Agnieszka Wołczaska-Prasolik Multibank 95 1140 2017 0000 4502 0036 1088 14. W przypadku wystawienia piwa do kategorii Wariacje na temat Stouta, uczestnik powinien wypełnić w formularzu zgłoszeniowym odpowiednie informacje dotyczące składników, technik i celów, które chciał osiągnąć warząc to piwo (szczegóły: patrz formularz) 15. Nagrodzone zostaną trzy pierwsze miejsca w każdej kategorii, oraz zostanie przyznana Nagroda Specjalna za piwo, które otrzymało najwyższą punktację we wszystkich kategoriach. 16. W przypadku dwóch lub więcej piw, które otrzymały identyczną punktację prawo wyboru piwa przysługuje Przewodniczącemu Jury. 17. Każdy uczestnik Konkursu otrzyma metryczkę z pełną oceną swojego piwa. W przypadku piw, które nie zostały zakwalifikowane do konkursu (eliminacje) metryczka będzie skrócona do podania przyczyn odrzucenia piwa. Metryczki będą wysyłane na adres mailowy przez Organizatora/Przewodniczącego Jury do 30.06.2013 r. 18. Członkowie Komisji Konkursowej nie mogą być uczestnikami konkursu w kategorii, w której przedstawiają piwo do oceny. 19. Dopuszcza się nadesłanie piw w butelkach oznaczonych etykietami i/lub oznaczonymi kapslami. Sposób oznakowania należy opisać we właściwym miejscu formularza zgłoszeniowego. Prosimy o wypełnienie formularza zgłoszeniowego osobno dla każdego z gatunków wysyłanych piw. 20. Do konkursu należy wystawić minimum 4 butelki 0,5l lub jako ekwiwalent 6 butelek 0,33l 21. Ocena piw będzie anonimowa, a butelki przed konkursem zostaną właściwie zamaskowane. 22. Zwycięzcy otrzymają nagrody w dniu konkursu, a w przypadku nieobecności zostaną one wysłane w przeciągu 14 dni. Jeżeli nagrodami będą bony na zamówienia w sklepach internetowych, sposób ich realizacji będzie identyczny z zasadami danego sklepu. Organizatorzy Formularz_WKPD_X.doc Edytowane 23 Kwietnia 2013 przez Marusia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ronin Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 11. Uczestnicy powinni dostarczyć konkursowe piwa w nieprzekraczalnym terminie od 2011/04/01 do 2011/04/30 na adres: Nie chcę się czepiać, ale to już było Podobnie w pkt. 13. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sziszi Opublikowano 5 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2012 W stoucie będą jakiś ramki ekstraktu? Czy dowolność od dry stouta do risa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy3 Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 czy w kategorii b. Wariacje na temat Stouta mogę wystawić trzy różne stouty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 6 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2012 czy w kategorii b. Wariacje na temat Stouta mogę wystawić trzy różne stouty? pkt5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 12 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2012 Dzięki za zwrócenie uwagi na daty - a 3 razy sprawdzałam, czy wszystko zmieniłam :-o Co do wariacji - wystawiamy tylko jedno piwo, wariacje od dry do RIS. Piwa będą jurorom podawane od najsłabszych do najmocniejszych. Chyba jeszcze trzeba uzupełnić regulamin o info, że będą przyznawane dodatkowe punkty za "wariację", czyli jakiś interesujący element wyróżniający to piwo spośród "zwykłych" przedstawicieli danego rodzaju stouta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
josefik Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Czyli trzeba będzie uwarzyć w końcu tego białego stouta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuli Opublikowano 15 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Czyli trzeba będzie uwarzyć w końcu tego białego stouta. Z białym misiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy3 Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2013 który formularz obowiązuje ten : Załączone pliki Formularz_WKPD_X.doc 16 KB 34 Ilość pobrań czy ten ze strony: http://www.wrowar.pl/2013/01/regulamin-viii-wroclawskiego-konkursu-piw-domowych/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2013 Tja... zrobiłam dwie wersje i jestem taka szybka, że zamieściłam obie naraz symultanicznie ;-) Niech już tak zostanie - obie wersje dają radę, zatem kto jaką przyśle - taka będzie dobra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy3 Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2013 Przydałby się jakiś adres do przelewu..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2013 Przydałby się jakiś adres do przelewu..... Pisz na PW - przelewy internetowe nie żądają adresu i jak do tej pory nikt nie pytał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 UWAGA! Wena zwrócił moją uwagę na fakt, że w niniejszym temacie nie zmieniłam daty końcowej nadsyłania piw - jest to 25 kwietnia, czyli już pojutrze! Po tej dacie Maciek, który przygotowuje piwa do konkursu wyjeżdża. Proszę o informacje na PW, jeśli ktoś się sugerował tą datą i jeszcze nie wysłał piw - na innych nośnikach, czyli na głównym www.wrowar.pl i w temacie dedykowanym na browar.biz ta zmiana jest naniesiona od dawna, zatem mam nadzieję, że zbyt wiele takich osób nie będzie. Paczki przekierujemy na mój adres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WiHuRa Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 (edytowane) Przecież w regulaminie było, 30.04. Nie ładnie go zmieniać teraz na datę na pojutrze. No ale nie ważne. Poszło PW. Edytowane 23 Kwietnia 2013 przez WiHuRa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaz Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 (edytowane) No cóż miałem wysłać jutro ale sobie daruję raczej bo do 25tego nie dojdzie już .... Edytowane 23 Kwietnia 2013 przez kaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Przecież w regulaminie było, 30.04. Nie ładnie go zmieniać teraz na datę na pojutrze. No ale nie ważne. Dlatego od przyszłego roku będę zamieszczała Regulamin tylko na stronie Warsztatów, a na forach i FB będę wklejać linki, bo zmiana ta nastąpiła dawno temu, zapomniałam jednak, że na piwo.org wkleiłam cały regulamin i tu nie zmieniłam - o czym napisałam w poście powyżej Twojego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anteks Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 No cóż miałem wysłać jutro ale sobie daruję raczej bo do 25tego nie dojdzie już .... Dzisiaj zamawiasz kuriera, jutro odbiera paczkę i w czwartek jest u Macieja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autocytat: Proszę o informacje na PW, jeśli ktoś się sugerował tą datą i jeszcze nie wysłał piw - na innych nośnikach, czyli na głównym www.wrowar.pl i w temacie dedykowanym na browar.biz ta zmiana jest naniesiona od dawna, zatem mam nadzieję, że zbyt wiele takich osób nie będzie. Paczki przekierujemy na mój adres. Zatem jedynym kłopotem jest napisanie do mnie PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Faktycznie w głowie miałem cały czas, że termin jest do końca kwietnia. Piwa wysłałem wczoraj, mam nadzieję, że dojdą. Kasa też już poszła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wena Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Dobrze, że wszystko się wyjaśniło teraz. Będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Będzie dobrze - nawet, jeśli coś dojdzie po wyjeździe Maćka, to sąsiadka odbierze i przechowa w piwnicy, a ja odbiorę :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suchy3 Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Dobrze, że wszystko się wyjaśniło teraz. Będzie dobrze. Dobrze, że ktoś trzyma rękę na pulsie Twoje zdrowie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jejski Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2013 Czyli mam wysyłać na adres Macka czy Twój? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korko_czong Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Będzie jakieś potwierdzenie na maila, ze piwa dotarły całe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Jutro po otrzymaniu wszystkich paczek zamieszczę listę na www.wrowar.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi