Jimi_ Opublikowano wczoraj o 07:23 Udostępnij Opublikowano wczoraj o 07:23 10 godzin temu, Fall095 napisał(a): A tej dolnej półki nie da rady wyjąć? Nie da rady właśnie. Kupiłem specjalnie mniejsze wiadra 25l żeby się zmieściły. Standardowe 30/33l z BA też wejdą na szerokość ale bym musiał chyba drzwi nieco przyciąć w środku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheged Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu W dniu 4.10.2025 o 14:18, Jimi_ napisał(a): Doczytałem i usunąć nie da rady bo to główna rzecz co chłodzi, spróbuję może wygiąć. To po prostu zostawić pokrywkę zamknięta szczelnie ale z otworem na środku? Blow tube. Daj dłuższy przewód do dziurki na rurkę, przewód wsadź do słoika stojącego obok fermentora, słój napełnij do połowy wysokości środkiem do dezynfekcji i zadziała jak siemasz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimi_ Opublikowano 18 godzin temu Udostępnij Opublikowano 18 godzin temu 11 minut temu, Rheged napisał(a): Blow tube. Daj dłuższy przewód do dziurki na rurkę, przewód wsadź do słoika stojącego obok fermentora, słój napełnij do połowy wysokości środkiem do dezynfekcji i zadziała jak siemasz. Też w sumie można zrobić to tak jak opisałeś. Na razie jednak rozszczelniłem fermentor, wydaje się, że będzie ok. Czy te drożdże wb-06 są takie silne czy tak to zazwyczaj wygląda? https://streamin.link/v/09715c86 To jest jakieś 28h od zadania drożdży, ale już przed pracą dzisiaj przed 6:00 pokrywa była napompowana i musiałem upuścić ciśnienie. Nie spodziewałem się tak szybkiej pracy, ale też w sumie to pierwsze piwo w przezroczystym wiadrze więc dopiero teraz widzę co i jak. 18°C Następny będzie pils i tak się pomału doszkalam i często ludzie pisali że robili dekokcje. Bawić się w to w ogóle przy pierwszym pilsie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arek-lin Opublikowano 2 godziny temu Udostępnij Opublikowano 2 godziny temu Ja bym się nie bawił. Najpierw zrób przepis podstawowy, później kombinuj, ulepszaj. Przynajmniej ja tak uważam. Zaczynanie z wysokiego "C" to nie zawsze dobry pomysł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rheged Opublikowano 45 minut temu Udostępnij Opublikowano 45 minut temu 17 godzin temu, Jimi_ napisał(a): Czy te drożdże wb-06 są takie silne czy tak to zazwyczaj wygląda? https://streamin.link/v/09715c86 Absolutnie normalne. Potem zwolnią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto
Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.
Zarejestruj nowe konto
Załóż nowe konto. To bardzo proste!
Zarejestruj sięZaloguj się
Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.
Zaloguj się