przemo70 Opublikowano 22 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2013 1. Wiktor +1? 2. Wajcha+1? 3. Marusia + slavoy(?) - rower 4. Bartek Napieraj (AleBrowar) + żona - kajak 5. uups + żonka - kajak 6. Kuli + żona - kajak 7. Ewa + Maciej - kajak 8. Crosis + 3 (kajaki) 9. Qxa + żona + córka (3,5 roku - strasznie rozrywkowa, na pewno umili wyjazd i zabawę) - kajak (dodatkowe osoby z mojej strony się zastanawiają) 10. Bzdzionek + żona - rower, koszulka rozmiar L 11. przemo70 + 3 - rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 24 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Ogólny plan imprezy: piątek 09.08.13 - godziny popołudniowe przybycie i zalogowanie się w miejscu pobytu - godz. 19:00- 20:00 spotkanie w Famie, wcześniej możemy spotkać się gdzieś w mieście i po drodze pozwiedzamy trochę, pałac, zamek, park, miasto, zainteresowanym mogę trochę poopowiadać o historii - w Famie będzie możliwość zjedzenia czegoś ciepłego, pierogi domowe, kiełbasa, może coś jeszcze jeżeli wyrobią się z remontem kuchni - godz. 24:00 będzie rozsądną aby udać się na spoczynek co by rano wstać rześkim. Zaprzyjaźniona taryfa odwiezie chętnych. Postaram się załatwić zniżkę. sobota, 10.08.13 - godz. 09:30 - 10:00 zbiórka na parkingu koło restauracji Parkowa - tam gdzie w zeszłym roku. - wyjazd autobusem na miejsce wodowania kajaków czyli do Potaszni, - w tym samym czasie startują rowerzyści- Myślimy nad nową trasą coby załatwić kolejkę w Krośnicach. Przemo, trasa jest pod górkę nie wiem czy Twój mały wyrobi ale widok całej Doliny Baryczy z góry jest fajny. - trasa spływu trwa 4-5h w zależności jaki długi będzie przystanek na jazie Bolko ( jeden z dwóch jazów walcowych w Polsce) - koniec spływu na jazie Sławoszowice, tu rowerzyści mogą się spotkać z kajakarzami. - ze Sławoszowic zabierze nas autobus i rozwiezie do miejsc zakwaterowania na krótki odpoczynek, odświeżenie się, przebranie itp. - czas wolny - godz. 17:00-18:00 ustalimy na miejscu po spływie, zbiórka w tym samym miejscu co rano, wyjazd autobusem do Szkaradowa do tancbudy - po przybyciu przekąski czyli domowy chleb, smalec itp., na zaspokojenie głodu, piec chlebowy będzie już rozgrzany i wkładamy ryby. Później kaszanka (która tak smakowała w zeszłym roku ) zagrzana w wędzarni, świeżonka itp. dobrocie. Tańce, hulanki, swawole. Jeżeli ktoś będzie chciał iść do piwniczki, jego sprawa - powrót busem osobowym, pracownik będzie odwoził. niedziela 11.08.13 - dla chętnych msze 7.00, 8.45, 10.00, 11.30 suma, kościół św. Andrzeja Boboli - duży - 07:00, 08:45, 10:00 św. Michała - koło Rynku. Wszelkie uwagi i wnioski mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marusia Opublikowano 24 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Ja i Slav najprawdopodobniej odpadamy - wesele w rodzinie w tym terminie się wyszykowało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szwed Opublikowano 25 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2013 1. Wiktor +1? 2. Wajcha+1? 3. Marusia + slavoy(?) - rower 4. Bartek Napieraj (AleBrowar) + żona - kajak 5. uups + żonka - kajak 6. Kuli + żona - kajak 7. Ewa + Maciej - kajak 8. Crosis + 3 (kajaki) 9. Qxa + żona + córka (3,5 roku - strasznie rozrywkowa, na pewno umili wyjazd i zabawę) - kajak (dodatkowe osoby z mojej strony się zastanawiają) 10. Bzdzionek + żona - rower, koszulka rozmiar L 11. przemo70 + 3 - rower 12. Szwed + Żona + syn 8 lat - kajaki jacer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 26 Czerwca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Przerwa na reklamę http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/56,90005,14160783,Czarne_perly_i_zle_oko_handlarza__Z_wizyta_u_Maltzanow.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 1. Wiktor +1? 2. Wajcha+1? 3. Marusia + slavoy(?) - rower 4. Bartek Napieraj (AleBrowar) + żona - kajak 5. uups + żonka - kajak 6. Kuli + żona - kajak 7. Ewa + Maciej - kajak 8. Crosis + 3 (kajaki) 9. Qxa + żona + córka (3,5 roku - strasznie rozrywkowa, na pewno umili wyjazd i zabawę) - kajak (dodatkowe osoby z mojej strony się zastanawiają) 10. Bzdzionek + żona - rower, koszulka rozmiar L 11. przemo70 + 3 - rower 12. Szwed + Żona + syn 8 lat - kajaki 13. leszcz + leszczowa - kajak z kranem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wajcha Opublikowano 29 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2013 (edytowane) 1. Wiktor +1? 2. Wajcha + Kasia - kajaki 3. Marusia + slavoy(?) - rower 4. Bartek Napieraj (AleBrowar) + żona - kajak 5. uups + żonka - kajak 6. Kuli + żona - kajak 7. Ewa + Maciej - kajak 8. Crosis + 3 (kajaki) 9. Qxa + żona + córka (3,5 roku - strasznie rozrywkowa, na pewno umili wyjazd i zabawę) - kajak (dodatkowe osoby z mojej strony się zastanawiają) 10. Bzdzionek + żona - rower, koszulka rozmiar L 11. przemo70 + 3 - rower 12. Szwed + Żona + syn 8 lat - kajaki 13. leszcz + leszczowa - kajak z kranem 14. Undeath + Żona - kajak Edytowane 4 Lipca 2013 przez Wajcha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 1. Wiktor +1? 2. Wajcha+1? 3. Marusia + slavoy(?) - rower 4. Bartek Napieraj (AleBrowar) + żona - kajak 5. uups + żonka - kajak 6. Kuli + żona - kajak 7. Ewa + Maciej - kajak 8. Crosis + 3 (kajaki) 9. Qxa + żona + córka (3,5 roku - strasznie rozrywkowa, na pewno umili wyjazd i zabawę) - kajak (dodatkowe osoby z mojej strony się zastanawiają) 10. Bzdzionek + żona - rower, koszulka rozmiar L 11. przemo70 + 3 - rower 12. Szwed + Żona + syn 8 lat - kajaki 13. leszcz + leszczowa - kajak z kranem 14. Undeath + Żona - kajak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 Jak zapatrujecie się na chłodzenie kegów w kajaku tudzież wcześniej? Ja np. mam daleko, w gorącym aucie na pewno mi się taki keg ogrzeje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiktor Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 ja jak bede jechał samochodem to wezmę schładzarkę przepływową - jedynie jakby ktoś z osób mieszkających bliżej zabrał butlę z CO2, ale to dogadamy na początku sierpnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszcz007 Opublikowano 3 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2013 (edytowane) ja mogę wziąć butlę, to żadne problem. Wiktor przypomnij mi proszę kilka dni prze wyjazdem o tej butli. [edit] ilu przepływowa ta schładzarka? bo mam różne reduktory, ewentualnie mogę wziąć rozgałęzienia. Edytowane 3 Lipca 2013 przez leszcz007 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Kajaki dostarcza firma Kumak. http://www.kumak.eu/ Maciej też będzie miał schładzarkę więc nie będzie problemu. Warto sobie wziąć za trzy buteleczki na kajak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Undeath Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 No to ja też kega zabiorę jeżeli będzie schładzarka a na kajak można zawsze w peta zapakować cosik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Albo w termos. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) Widzę, że Wiktor się zdecydował więc kasujemy pytajnik. 1. Wiktor +1 2. Wajcha + Kasia - kajaki 3. Marusia + slavoy(?) - rower 4. Bartek Napieraj (AleBrowar) + żona - kajak 5. uups + żonka - kajak 6. Kuli + żona - kajak 7. Ewa + Maciej - kajak 8. Crosis + 3 (kajaki) 9. Qxa + żona + córka (3,5 roku - strasznie rozrywkowa, na pewno umili wyjazd i zabawę) - kajak (dodatkowe osoby z mojej strony się zastanawiają) 10. Bzdzionek + żona - rower, koszulka rozmiar L 11. przemo70 + 3 - rower 12. Szwed + Żona + syn 8 lat - kajaki 13. leszcz + leszczowa - kajak z kranem 14. Undeath + Żona - kajak Rezerwowaliście już noclegi? Napiszcie co wybraliście, pomoże to w celach logistycznych. aha, to jeszcze reklama dla niezdecydowanych. http://vod.tvp.pl/audycje/podroze/polska-wedlug-kreta/wideo/stawy-milickie-19052013/10916404 Edytowane 4 Lipca 2013 przez jacer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Ja się zastanawiam. Wolałbym integracyj-nie i bliżej łona natury... Interesuje mnie ceglana chata, ale mogę się dostosować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 4 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Wczoraj się dowiedziałem, że ceglany domek ma duże obłożenie. Więc lepiej szybko się decydować. Tu jest wszędzie blisko do łona, rzekłbym nawet że w samym łonie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qxa Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 Właśnie złożyłem rezerwacje internetową - jutro się dowiem czy jeszcze jest miejsce... Możesz coś polecić? Gdyby tam się nie udało? Ty wiesz lepiej co jest godne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maaciej6 Opublikowano 4 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2013 (edytowane) Cześć Z tego co się dowiedziałem to w kaskadzie jest wesele i cały hotel jest zarezerwowany. Ceglany domek miał tylko dwa pokoje wolne, ale to było jakieś 10 dni temu. Podobnie jak w zeszłym roku wybraliśmy Widmar. Do zobaczenia na wodzie :beer: Edytowane 4 Lipca 2013 przez maaciej6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 5 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 Wymyślili wesele W takim razie pokoje gościnne na Krotoszyńskiej są spoko. Hotel agroturystyka na Poprzecznej. Widmar http://www.reges.pl/widmar.htm I w ostateczności Pałacowa. Jest jeszcze takie cos: http://www.milicz.pl/turystyka/baza-noclegowa/schroniska-i-internaty/2671-powiatowe-centrum-edukacyjne-i-psychologiczno-pedagogiczne I internat leśników: http://www.milicz.pl/turystyka/baza-noclegowa/schroniska-i-internaty/2672-internat-zespolu-szkol-lesnych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KasiaZ Opublikowano 5 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Lipca 2013 1. Wiktor +1 2. Wajcha + Kasia - kajaki 3. Marusia + slavoy(?) - rower 4. Bartek Napieraj (AleBrowar) + żona - kajak 5. uups + żonka - kajak 6. Kuli + żona - kajak 7. Ewa + Maciej - kajak 8. Crosis + 3 (kajaki) 9. Qxa + żona + córka (3,5 roku - strasznie rozrywkowa, na pewno umili wyjazd i zabawę) - kajak (dodatkowe osoby z mojej strony się zastanawiają) 10. Bzdzionek + żona - rower, koszulka rozmiar L 11. przemo70 + 3 - rower 12. Szwed + Żona + syn 8 lat - kajaki 13. leszcz + leszczowa - kajak z kranem 14. Undeath + Żona - kajak 15. KasiaZ + 1 - kajak jacer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubson Opublikowano 7 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2013 Witam Dopisuje się do listy. Forumowo niewidoczny jestem dotąd. Impreza polecana była już Haustcie w Zielonej. Korzystam więc z zaproszenia i milo mi będzie was poznać kubson +1 -kajak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 13 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 Info dla rowerzystów. Wstępnie została wyznaczona trasa rowerowa. Długość ok. 30km. Milicz, Wąbnice, Wierzchowice, Krośnice, Świebodów, Wzgórze Joanny, Postolin, Karminek, Milicz. Z początku trasa wiedzie pod górkę, później płasko i ostro w dół w okolicach rezerwatu Wzgórze Joanny. Za Wąbnicami po wydostaniu się praktycznie z Doliny, fajny punkt widokowy na dolinę. W programie przejazd wąskotorówką w Krośnicach, przejazd koło magazynu gazu, który efektownie palił się w 2002r, wizyta na Wzgórzu Joanny i wieży Odyniec w rezerwacie buka, park i kościółek w Postolinie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacer Opublikowano 13 Lipca 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2013 No to jeszcze mapka spływu kajakowego. W tym roku z poziomem wody nie będzie problemu, utrzymuje się wysoki. Start na moście koło wsi Potasznia dokąd przywiezie nas autobus i dokąd dojadą kajaki. Po drodze mamy do przekroczenia dwa jazy. Jeden ni stąd ni zowąd pośród pól, drugi jaz walcowy Bolko (jeden z kilku w Polsce) , który reguluje poziom wody na stawach poprzez syfon, który znajduje się pod rzeczką dopływem Baryczy. Bardzo ciekawa konstrukcja hydrotechniczna, będzie można podpłynąć nad sam syfon. Wodowanie i przenoszenie kajaków jest bardzo proste, bo wybudowane zostały drewniane rynny i stopnie. Spływ kończymy na jazie zastawkowym Sławoszowice. Ze Sławoszowic odbierze nas znów autobus. Można by iść do miasta na pieszo ale po doświadczeniach poprzednich spływów będziemy lekko zmęczeni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amap Opublikowano 14 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2013 jak głęboka jest przeprawa w przypadku kajaków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi